Για ένα ακόμα καλοκαίρι, η ΑΕΚ επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής, αλλά δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στα μετόπισθεν, όπου έδειχνε ανησυχητικά δείγματα γραφής τα προηγούμενα δύο χρόνια. Πέρσι αγόρασε τον MVP της χρονιάς του νταμπλ, Ορμπελίν Πινέδα, αλλά και τους Εζέκιελ Πόνσε και Ροδόλφο Πιζάρο. Στην άμυνα πήρε τον νεαρό και φέρελπι Σταύρο Πήλιο και την τελευταία στιγμή απέκτησε δανεικό τον Κάλενς, τον οποίο και απέκτησε φέτος μέχρι το 2026.

Αυτό το καλοκαίρι, η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού ενίσχυσε δυναμικά ξανά την επιθετική της γραμμή με παίκτες όπως Περέιρα, Λαμέλα, οι οποίοι δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα σε αυτήν τη φάση των προκριματικών (ανέτοιμος ο πρώτος, ίωση ο δεύτερος) και τον Κοϊτά. Πριν λίγες ημέρες η Ένωση ανακοίνωσε επίσης τη μεταγραφή του Οντουμπάτζο από τον Άρη, μία κίνηση επιβεβλημένη, αφού η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού είχε μεγάλο πρόβλημα στα άκρα της άμυνας, ιδιαίτερα στο δεξιό, όπου ο Σιντιμπέ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Ωστόσο

Μοιραία λάθη από στόπερ

Τα συμπεράσματα από το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες, στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς επιβεβαιώνουν τις παραπάνω παρατηρήσεις. Η Ένωση, η οποία προηγήθηκε με 4-0 κατάφερε να νικήσει με 4-3, δίνοντας χαρακτήρα τελικού στη ρεβάνς της Ανδόρας. Σε αυτόν τον αγώνα τα δύο από τα τρία γκολ που δέχονται οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από τραγικά λάθη των στόπερ.

Δεν είναι μόνο, ότι ο Βίντα πετυχαίνει αυτογκόλ κρεμώντας τον τερματοφύλακα στο 65'. Τέσσερα λεπτά πριν είχε κάνει πάλι λάθος γύρισμα (με το κεφάλι) στη μεσαία γραμμή, το οποίο έβγαλε την ομάδα της Ανδόρας σε θέση για γκολ, αφήνοντας έκθεση την άμυνα του. Λες και ήταν επηρεασμένος από τα τουρκικά δημοσιεύματα, ότι υπάρχουν προχωρημένες επαφές με τη Ρίζεσπορ, τα οποία διαψεύστηκαν και χαρακτηρίστηκαν ως αστεία από πλευράς ΑΕΚ. Υπενθυμίζεται, ότι ο 35χρονος μπαρουτοκαπνισμένος αμυντικός που πρόσφατα πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την εθνική Κροατίας έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025. Μοιραίος της βραδιάς ήταν και ο Αρόλντ Μουκουντί, ο οποίος ήταν ο παίκτης που πέτυχε το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ. Από λάθος απομάκρυνση του διεθνούς Καμερουνέζου στόπερ έρχεται το 4-3 του Μαρτίνεθ.

Προηγούμενο με Στάνκοβιτς-Αθανασιάδη

Τα πολλά λάθη, για τα οποία μίλησε και ο Αλμέιδα και προσπάθησε να τα δικαιολογήσει, είναι επαναλαμβανόμενα, έχουν χρονίσει και κακοφορμήσει. Ο Αργεντινός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες είχε αναφέρει, ότι σε αρκετές θέσεις υπάρχει πληρότητα και ανταγωνισμός. Στα στόπερ όμως η κατάσταση έχει καταστεί εκτάκτου ανάγκης.

Δεδομένου, ότι και ο Κάλενς δεν είναι τέρας αξιοπιστίας και έχει κάνει και αυτός τις γκέλες του, ενώ ο Μήτογλου που πέρσι όποτε έπαιξε ήταν σοβαρός αλλά λογίζεται για τριτοτέταρτη λύση, η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε πάρει τουλάχιστον δύο κεντρικούς αμυντικούς που θα ανέβαζαν τον βαθμό θωράκισης στα μετόπισθεν, όπως έκανε και με τους τερματοφύλακες. Εννοείται, ότι για να έρθει παίκτης, πρέπει να φύγει κάποιος, γιατί οι ομάδες είναι εταιρείες, έχουν ισολογισμούς και πρέπει να τηρούν το Financial Fair Play. Ωστόσο, το σκληρό κόψιμο των Στάνκοβιτς-Αθανασιάδη, οι οποίοι πλήρωσαν το μάρμαρο για την αποτυχία της περσινής σεζόν, δημιουργεί προηγούμενο. Με αυτήν τη λογική, αφού έγινε με αυτούς τους δυο, γιατί δεν μπορεί να γίνει και με τους άλλους, αναρωτιέται ο οπαδός.

Ο Αλμέιδα όμως ξέκοψε κάθε πιθανότητα ενίσχυσης στη συγκεκριμένη θέση. «Όχι. Είμαστε καλά. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ. Πρώτο παιχνίδι. Ξανακάναμε κάποια λάθη. Τα βλέπουμε. Δεν έχετε απέναντί σας έναν άνθρωπο που εθελοτυφλεί. Εχω τέσσερα στόπερ. Δεν χρειαζόμαστε γιατί έχουμε 32 παίκτες. Εχουμε ένα καλό ρόστερ. Δεν θέλουμε να φέρουμε κάποιον παίκτη για να τον φέρουμε», ήταν τα λόγια του.

Μπορεί να έχει δίκιο ο Αλμέιδα και εμείς να διαψευστούμε. Μακάρι στο τέλος της χρονιάς, όταν θα γίνει το ταμείο, το παθητικό να μην ξεπερνά το ενεργητικό... Η εικόνα της ΑΕΚ πάντως μέχρι στιγμής, χτυπά πολλά καμπανάκια.