H ΑΕΚ είχε το ευρύ σκορ 4-0 που, στο τέλος, έγινε 4-3 με σημαντικά κενά στην άμυνά της, ενώ ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεν 3 γκολ αλλά ήταν όλα από στόπερ - Ενδεικτικό της επιθετικής του λειτουργίας που πρέπει να βελτιωθεί.

Προφανώς η ποιότητα και των δύο ομάδων δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην υπόθεση πρόκριση, αφού είναι εμφανώς ανώτερες από τις αντιπάλους τους, και αν εμφανιστούν με σοβαρότητα και συγκέντρωση στις ρεβάνς μπορούν να πετύχουν νίκες μεγάλες σε έκταση σκορ, για να γιορτάσουν τις προκρίσεις τους.

Το sportdog επικοινώνησε με τον πεπειραμένο τεχνικό, προκειμένου να σχολιάσει τα πρώτα ευρωπαϊκά ματς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

"Να πούμε ότι στην ΑΕΚ υπήρχε πολύς ενθουσιασμός μέχρι το 60ο λεπτό, αν και έδειχνε ότι αμυντικά είχε κένα, αλλά τίποτα δεν προϊδέαζε ότι μπορεί να αλλάξει το σκορ από 4-0 σε 4-3. Χαλάει το κλίμα και δημιουργεί ανασφάλεια στην ομάδα. Ο τρόπος που μπήκαν τα γκολ δημιουργεί προβληματισμό. Έχει πολύ καλύτερη δυναμικότητα και στο δεύτερο ματς θα είναι πολύ πιο σοβαρή η ΑΕΚ, φυσικά δεν θα έχει πρόβλημα για να περάσει", ανέφερε αρχικά ο Σ. Τσιώλης μέσω του spotdog και συμπλήρωσε για τον ΠΑΟΚ:

"Ξεκίνησε καλά, αλλά το πέναλτι χάλασε το πλάνο, δημιούργησε εκνευρισμό και άγχος. Αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει όταν σταματήσει να σκοράρει ο Κουλιεράκης. Πολύ δυνατός τις στημένες φάσεις ο ΠΑΟΚ βέβαια, αλλά θα πρέπει να λύσει τα θέματα με τους φορ και τους αυτοματισμούς. Το είπε και ο Λουτσέσκου ότι πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτόν τον τομέα, αλλά είναι σημαντικό ότι και δύο κέρδισαν".

Τι χρειάζεται να βελτιώσει/αλλάξει η ΑΕΚ;

"Πρέπει όταν χάνει την μπάλα να έχει καλύτερο αμυντικό τρανζίσιον, με τους αμυντικούς έχει θέμα. Βέβαια αν γινόταν το 5-1 με τον Γκαρσία δεν θα είχε πρόβλημα. Αλλά έδειξε ότι πρέπει να δουλέψει αμυντικά".

Ο ΠΑΟΚ;

"Με προβληματίζει για την επιθετική του ανάπτυξη. Αλλά και οι δύο προπονητές, και ο Λουτσέσκου αλλά και ο Αλμέιδα, έχουν το πλεονέκτημα ότι γνωρίζουν πολύ καλά τις ομάδες τους".