H ΑΕΚ, όπως μαθαίνω, θέλει τον Ολλανδό της για την κορυφή της επίθεσης, δίπλα στον Λιβάι Γκαρσία! Τι σημαίνει αυτό; Πως μετά τον Βέγκχορστ "κτύπησε" την ... πόρτα και του Μέμφις Ντεπάι!!! 

Ο πρώτος ανήκει στην Μπέρνλι αλλά θα αποχωρήσει μέσα στον Αύγουστο, ο δεύτερος κυκλοφορεί ελεύθερος μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του με την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει χρηματιστηριακή αξία 10.000.000 ευρώ αλλά και ένα πρόβλημα μυϊκού τραυματισμού, που "κληρονόμησε" στο τελευταίο Euro (6 ματς/1γκολ/1 ασίστ)!

Πάμε τώρα και στο παρασύνθημα: με τον Βέγκχορστ ασχολήθηκε και ο Ολυμπιακός εκτός από την ΑΕΚ. Λέγεται πως ο Ολλανδός ήταν στην short list του Μεντιλίμπαρ, μαζί με τους Γιάρεμτσουκ/Χοσέλου. Τελικά ο Ουκρανός αποκτήθηκε από τους ερυθρόλευκους, σε μια όντως πολύ σπουδαία μεταγραφή ενώ ο Ισπανός πολύ νωρίτερα προτίμησε τα πετροδόλαρα του Κόλπου. Ο Βέγκχορστ φέρεται τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με την ΑΕΚ, να ήταν επιφυλακτικός και να είχε ζητήσει χρόνο, παραπέμποντας και τους δυο για τον... Αύγουστο!

Κεφάλαιο Ντεπάι τώρα: ο 30χρονος Ολλανδός, με τις 98 συμμετοχές και τα 46 γκολ με τους "οράνιε", του οποίου η μετοχή είχε κάνει limit up στα 55.000.000 ευρώ το 2019 κι ενώ στην καριέρα του έχουν πληρωθεί συνολικά 53.500.000 σε fees, βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ! Μάλιστα σύμφωνα με την ελληνολλανδική πιάτσα agents φέρεται να έχει μεταφερθεί στον Ολλανδό σταρ πως ο νέος ιδιοκτήτης, Μάριος Ηλιόπουλος μπορεί να του προσφέρει το πιο υψηλό συμβόλαιο στην Super League συνολικά (όχι μόνο στην ΑΕΚ), με ετήσιες αποδοχές 3.500.000 ευρώ συν signing bonus!!!

Ο Ολλανδός επιθετικός έχει πλούσια καριέρα μόνο σε top ομάδες, όπως οι Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λυών, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο. Γνωστός για την εκρηκτική του ταχύτητα, την ικανότητα στο σκοράρισμα και τη δημιουργικότητα, είναι ένας πολυσύνθετος επιθετικός, από αυτούς που κάνουν ταμάμ στο στυλ του Αλμέιδα. Συγχρόνως, όμως, είναι και μια πολύ δύσκολη περίπτωση αφού έχει πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις, αρκετές προτάσεις και δεν ξέρω κατά πόσο ...ψήνεται για Ελλάδα. Η περίπτωση του μοιάζει σχεδόν ανέφικτη αλλά παρόλα αυτά η ΑΕΚ με εντολή Ηλιόπουλου φέρεται να "μπήκε" σε αυτή, ενδεικτικό των προθέσεων αλλά και του μπάτζετ του νέου ιδιοκτήτη της!