Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ολυμπιακού, που μόνο για τους Γιάρεμτσουκ, Βέλντε και Πιρόλα θα χρειαστεί να πληρώσει συνολικά ίσως και 14-15 εκατ. ευρώ. Οι Πειραιώτες έχουν δώσει ήδη 3.5 εκατ. ευρώ για τον διεθνή Ουκρανό επιθετικό, 4 εκατ. ευρώ για τον Βέλντε και άλλα 3 εκατ. ευρώ για τον Ιταλό στόπερ, δηλαδή ήδη έχουν εκταμιευθεί 10+ εκατ. ευρώ που μαζί με όλα αυτά τα μπόνους επίτευξης στόχων που έχουν μπει στα συμβόλαιά τους, μπορεί να αυξήσουν κατά 50% το ποσό!

Και μέσα σε όλα αυτά να σκεφτούμε ότι βρισκόμαστε στην πρώτη μέρα του Αγούστου, άρα τυπικά υπάρχει γεμάτος ο Αύγουστος (και ο μισός Σεπτέμβριος!) για να έρθουν κι άλλοι παίκτες! Και δεν αναφερόμαστε μόνο στους Όρτα και Ποντένσε, που εύκολα ή δύσκολα μέσα στον Αύγουστο όλοι περιμένουν να έρθουν στο Λιμάνι. Αλλά σε ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ομάδα αν και εφόσον - Για παράδειγμα ένας ακόμα αριστερός μπακ.

Να ξεκαθαρίσουμε, όμως, κάτι: Για όσους παίκτες έρχονται, άλλοι τόσοι αναμένεται να φεύγουν. Ο Μεντιλίμπαρ θέλει ένα ρόστερ με 22 + 3 μικρούς και δεν πρόκειται να χαριστεί σε αυτή την απόφαση. Πρακτικά, δηλαδή, η έλευση των Όρτα και Ποντένσε θα σημάνουν δεδομένα ότι θα αποχωρήσουν 2 παικτών για παράδειγμα, χωρίς να αναφερόμαστε σε συμβόλαια τύπου Βέζο που έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζονται - Ακούγεται ότι μπορεί να φύγει για την Εσπανιόλ.

Να επιστρέψουμε στο οικονομικό σκέλος και να πούμε κάτι ακόμα που αφορά μεν την τσέπη τού Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά εκείνη που δίνει τα χρήματα για τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Δηλαδή μια ομάδα που αγωνίζεται στην Premier League και, πέρα από το υψηλό επίπεδο παικτών που χρειάζεται στο ρόστερ της, έχει και άλλα έσοδα/δαπάνες για να τους προσελκύσει.

Η πορτογαλική πιάτσα αναφέρει ότι ο Ζότα Σίλβα της Γκιμαράες, που είχε απασχολήσει και τον Παναθηναϊκό, σήμερα το πολύ αύριο θα έχει ανακοινωθεί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Που πρόσφερε 7 εκατ. ευρώ στην ομάδα του, όσα δηλαδή έδωσαν και οι Πράσινοι! Μόνο που η Φόρεστ έδωσε και 3 εκατ. ευρώ ως μπόνους αν φτάσει τις 15 συμμετοχές, συν άλλα 2 εκατ. ευρώ αν ξεπεράσει τα 10 γκολ στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία.

Τυπικά, δηλαδή, για τη Γκιμαράες μόνο τα 7 εκατ. ευρώ είναι net λεφτά, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί όχι μόνο τα 2 εκατ. ευρώ για τα 10 γκολ, αλλά ακόμα και τα 3 εκατ. ευρώ για τις 15 συμμετοχές - Δεν είναι και τόσο εύκολο να πιάσει 15 συμμετοχές στην Premier League την πρώτη του σεζόν. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δεδομένο.

Μάλιστα υπήρξε πληροφορία που ανέφερε ότι ο Αλαφούζος δεν ήταν αρνητικός να ματσάρει αυτή την προσφορά (σαφώς με άλλο αριθμό συμμετοχών και γκολ για το ελληνικό πρωτάθλημα!), αλλά εδώ είναι η τεράστια, χαώδης διαφορά που έχει η Super League με την Premier League. Γιατί, προφανώς, ο ίδιος ο παίκτης επέλεξε την Αγγλία, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στην άκρη τού πάγκου τής Φόρεστ κάθεται ο Νούνο Εσπίριτο. Που δουλευε εδώ και καιρό την περίπτωση του συμπατριώτη του, όπως μας ενημέρωσαν από την Πορτογαλία...