Αρέσει αυτός ο Ολυμπιακός… Οι κάτοχοι του Εuropa Conference League αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο δυνατό σαββατιάτικο (3/8) φιλικό παιχνίδι με τη Ρόμα στο Ριέτι, δείχνοντας και πάλι ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φτιάχνει μια ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της, με αυτοματισμούς, καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστές αλληλοκαλύψεις και πίεση ψηλά που δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στους αντιπάλους της, αλλά για την ώρα δείχνει να θέλει δουλειά στα τελειώματα των φάσεων.

Βέβαια, ξανά πειραματική ενδεκάδα κατέβασε ο Βάσκος προπονητής λόγω απουσιών και επερχόμενων προσθηκών στο ρόστερ, ωστόσο είναι προφανές ότι οι «ερυθρόλευκοι» βγάζουν ωραία εικόνα στο γήπεδο.

Ο Κρίστοφερ Βέλντε με κερδισμένο πέναλτι, δοκάρι και αρκετές ακόμη κερδισμένες μάχες έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Φάνης Μπακούλας βάζει… δύσκολα στον Μεντιλίμπαρ. Πολύ δραστήριος, τρεχαντήρι ο νεαρός χαφ, θα παλέψει για την παρουσία του στο ρόστερ εν όψει της έναρξης της σεζόν.

Καλή και η παρουσία του Ντόι ως αμυντικός χαφ, εξαιρετικός και ο Τσικίνιο, ενώ ο Μπιέλ συνεχίζει να το παλεύει, αλλά να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά, με τον Κωστούλα να κινείται τόσο εντός όσο κι εκτός περιοχής και έδειξε με τη σειρά του αρκετά καλά στοιχεία. Στα μετόπισθεν ο Λορέντζο Πιρόλα ήταν σε γενικές γραμμές θετικός, έχοντας στο πλευρό του τον Μπιανκόν.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Ρόμα άνοιξε το σκορ στο 17’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πελεγκρίνι, αν και αντέδρασε καλά ο Τζολάκης βρίσκοντας την μπάλα, με την παράβαση να υποδεικνύεται για ανατροπή του Έιμπραχαμ από τον Ορτέγκα.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, αλλά στο 18’ ο Σβίλαρ απέκρουσε χωρίς πρόβλημα το συρτό σουτ του Βέλντε από θέση μέσα αριστερά.

Ο γκολκίπερ των Ιταλών εξουδετέρωσε στο 20’ το καλό σουτ του Μπιέλ εντός περιοχής, για να κερδίσει πέναλτι ο Βέλντε ένα λεπτό αργότερα σε ανατροπή του από τον Τσελίκ και ο Ροντινέι έγραψε το 1-1 στο 22’ από την άσπρη βούλα.

Στη συνέχεια, οι «τζιαλορόσι» θέλησαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή των Πειραιωτών, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ δεν ένιωσαν ιδιαίτερη πίεση, ενώ από την πλευρά τους προσπαθούσαν διαρκώς να κλέβουν μπάλες πιέζοντας ψηλά, ιδίως με τους Τσικίνιο και Κωστούλα.

Ο Βέλντε, που ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι, έδειξε επηρεασμένος από ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα του Τσελίκ και ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα δεν είχε τρόπους να φανεί απειλητικός, αν και στο 43’ ο Κωστούλας έκανε μια ωραία προβολή στην κίνηση μετά από σέντρα του Μπακούλα, για να φύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα.

Στο 48’ ο Βέλντε έκανε το σουτ από καλή θέση, αλλά έφυγε ψηλά άουτ η μπάλα, με τον Ντε Ρόσι στο μεταξύ να ρίχνει το ματς τόσο τον Πάουλο Ντιμπάλα όσο και τον νεοαποκτηθέντα Ντόβμπικ.

Στο 51’ ήταν η σειρά του Κωστούλα να δοκιμάσει ένα μακρινό δυνατό σουτ, που ήταν άστοχο, με τους Ρωμαίους να έχουν καλή στιγμή στο 54’, καθώς ο Ντιμπάλα σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα βρήκε στον Ντόβμπικ και κατέληξε άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο αρκετά δραστήριος Μπακούλας έκανε το σουτ και μπλόκαρε ο Σβίλαρ, με τον Σουλέ στο 60’ να κάνει τη σέντρα από δεξιά και ο Πιρόλα έδιωξε παρακινδυνευμένα σε κόρνερ.

Στο 72’ ο Ελ Σααραουί έπιασε υπέροχο φαλτσαριστό σουτ από θέση έξω αριστερά κι έφυγε ελάχιστα άουτ η μπάλα, με τον Βέλντε στο 74’ να χάνει μοναδική ευκαιρία για το 2-1, καθώς μετά την ωραία σέντρα του Μπιέλ από δεξιά, ο Κωστούλας δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά, αλλά την έκανε ο Νορβηγός στο δεύτερο δοκάρι, για να διώξει ο Σβίλαρ όσο χρειαζόταν, προκειμένου να σταματήσει η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 76’ ο Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη διορθωτική κίνηση από τον πάγκο με τον Ρέτσο στη θέση του Πιρόλα, ενώ ο Μουζακίτης αντικατέστησε τον Μπακούλα στο 88’ και αυτές, εντέλει, ήταν οι μοναδικές αλλαγές που πραγματοποίησε, με το 1-1 να μην αλλάζει έως το σφύριγμα της λήξης.

ΡΟΜΑ (Ντανιέλε Ντε Ρόσι): Σβίλαρ, Τσελίκ, Μαντσίνι, Εντικά, Ανχελίνο, Κριστάντε, Λε Φέε, Πελεγκρίνι, Σουλέ, Έιμπραχαμ, Ζαλέβσκι.

Έπαιξαν στο β’ ημίχρονο και οι: Μποβέ, Σανγκαρέ, Σμόλινγκ, Ντιμπάλα, Ελ Σααραουί, Ντόβμπικ, Κουμπούλα, Πισίλι, Νταλ, Γκρατσιάνι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα (76’ Ρέτσος), Ντόι, Μπακούλας (88’ Μουζακίτης), Τσικίνιο, Μπιέλ, Βέλντε, Κωστούλας.