Στον αστερισμό τού Φακούντο Πελίστρι κινείται τις τελευταίες ημέρες το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, καθώς αναμφίβολα πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που  θα μπορούσε να αποτελέσει για εκείνον δέλεαρ η παρουσία τού Ντιέγκο Αλόνσο στην άκρη τού πράσινου πάγκου.

Ο 22χρονος άσος τα πήγε εξαιρετικά στο τελευταίο Κόπα Αμέρικα με την εθνική του ομάδα, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 με την Μαν. Γιουνάιτεντ (με προοπτική ανανέωσης για ακόμα έναν χρόνο), και είναι στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του καθώς το market value έχει εκτοξευτεί στα 10 εκατ. ευρώ - Το υψηλότερο που έχει φτάσει ποτέ.

Η Γιουνάιτεντ είχε πληρώσει 8,5 εκατ. ευρώ στην Πενιαρόλ για να τον κάνει δικό της τον Οκτώβρη του 2020, κι έκτοτε τον έχει δώσει δανεικό σε Αλαβές και Γρανάδα για να δείξει το ταλέντο του. Θα μπορούσε να έρθει στο Τριφύλλι μετά από την επιτυχημένη θητεία του στη La Liga αλλά και με βάση το γεγονός ότι μπαίνει στην τελευταία σεζόν του συμβόλαιό του;

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που αναλύει αγώνες στην Ισπανία και γνωρίζει άριστα την καριέρα του Πελίστρι, προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήσιμες πληροφορίες για τον νεαρό άσο.

"Για αυτό είναι δύσκολη περίπτωση ο Πελίστρι - Ομάδα σε Ισπανία και Αγγλία - 10άρι και λιγότερο εξτρέμ"

"Έπαιξε δανεικός από τη Γιουνάιτεντ στην Ισπανία. Πολύ δύσκολη περίπτωση, είναι σε πολύ καλή ηλικία, ήταν βασικός στο Κόπα Αμερικά με την καλή Ουρουγουάη. Έχει καλή καρτέλα στην Ισπανία και πολύ εύκολα μπορεί να βρει ομάδα για να παίξει, όπως και στην Αγγλία το ίδιο. Δεν ξέρω αν η παρουσία τού Ντιέγκο Αλόνσο είναι τόσο μεγάλο δέλεαρ", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

"Είναι μεσοεπιθετικός, 10άρι, και λιγότερο εξτρέμ - Αν και εξτρέμ παίζει σε όλη του την καριέρα. Στην Ισπανία, στο 4-3-3, στα πλάγια δεξιά έπαιζε. Θεωρήθηκε πολύ μεγάλο ταλέντο για αυτό είχε συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ. Αλλά δεν έχει κάνει ακόμα το ξεπέταγμα στην καριέρα του".

"Για αυτά ξεχωρίζει στο γήπεδο - Κατάλληλη ομάδα για το ξεπέταγμα - Αυτά που λείπουν από Παναθηναϊκό"

Στον Παναθηναϊκό, προφανώς, είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά.

"Ξεχωρίζει αν έρθει με το ρόστερ που έχει ο Παναθηναϊκός, με το έλλειμμα ποιότητας στα εξτρέμ. Ξεχωρίζει για την πρώτη επαφή, τεχνικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, κι αν τον βάλεις σε πλαίσιο και ομάδα με στόχους, θα αποδώσει".

Πώς να κλείσουμε;

"Παρότι είναι 22 ετών, έχει αρκετά χρόνια στην Ευρώπη. Άρα δεν τίθεται θέμα προσαρμογής κ.λπ. Μένει να βρεθεί η κατάλληλη ομάδα για να κάνει το ξεπέταγμα. Θα φανεί με τον χρόνο αυτό. Αλλά είναι παίκτης που δεν γράφει μεγάλα νούμερα στο σκοράρισμα, έχει τεχνική κατάρτιση που τον βοηθάει στη δημιουργία, στο 1 με 1, πράγματα δηλαδή που λείπουν από τον Παναθηναϊκό".