ΣΑΛΝΤΑΝΙΑ/ΜΙΡΕΖ: Δεν είναι ένας αλλά δυο οι λάτιν φορ που αγωνίζονται σε ομάδες της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας και βρίσκονται στη short list της ΑΕΚ με τους φορ. Εκτός δηλαδή από τον... γνωστό πλέον 24χρονο Βραζιλιάνο Ματέους Σαλντάνα, τον οποίο η Παρτιζάν πέρσι πήρε με 1,5 εκατομμύριο και τώρα τον κοστολογεί με 10 εκατ. (στα 8.000.000 ευρώ η χρηματιστηριακή του αξία), υπάρχει και Αργεντινός υποψήφιος, που πέρσι ... έσκισε τα δίχτυα στο πρωτάθλημα της Κροατίας!

Ο λόγος για τον Ραμόν Μίρεζ (Ramon Mierez), τον οποίο η Όσιγιεκ αγόρασε αντί 2.500.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2021 από την ισπανική Αλαβες. Ο συμπατριώτης του Αλμέιδα  είναι 27 χρονών, με χρηματιστηριακή αξία 4.000.0000 ευρώ, αρχηγός της Όσιγιεκ, που ήδη σε 2 ματς μετράει 3 γκολ και 2 ασίστ ενώ την περασμένη σεζόν κατέγραψε  41 ματς - 21 γκολ - 7 ασίστ. Μάλιστα μανατζερικά ο Μίρεζ ανήκει στον Ερνάν Μπερμάν, που έχει καλό δίαυλο και με την ΑΕΚ (ατζέντης του Αραούχο) και με τον Αλμέιδα...

ΒΕΡΜΠΙΤΣ: Δεν είναι τυχαίο που κόπηκε από την ευρωπαϊκή λίστα του Παναθηναϊκού, ίσα ίσα ενδεικτικό πως μετράει αντίστροφα για την έξοδό του από την ομάδα. Όπως μάθαμε ο διεθνής Σλοβένος επιθετικός είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την Κοπεγχάγη και είναι σχετικό πως προσπαθεί να τακτοποιήσει τα θέματα με το σχολείο του παιδιού του στην Αθήνα, πριν εγκαταλείψει το τριφύλλι.

Όπως στην έξοδο με προορισμό την Μπρατισλάβα είναι και ο Σπόραρ, ο δεύτερος από τους τρεις Σλοβένους που έφερε ο Ιβάν στον ΠΑΟΚ, όλοι τους από τον ίδιο ατζέντη (Ρούζνιτς). Γενικά αυτό το καλοκαίρι γίνεται μεγάλη κάθαρση στο ρόστερ που είχε φτιάξει ο Γιοβάνοβιτς, μια ξεκάθαρη "απο- Γιοβανοβιτσοποίηση" των πράσινων.

...