Αποθεωτικά είναι τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Ρόμα, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1. Όπως ήταν φυσικό στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε ο Κρίστοφερ Βέλντε, ο οποίος έκανε τη δεύτερή του εμφάνιση στα ερυθρόλευκα, ο Ιταλός στόπερ Πιρόλα, αλλά και οι πιτσιρικάδες Μπακούλας-Κωστούλας.

Sportday – Δαγκώνει!

Σούπερ θρύλος και Βέλντε στο φιλικό με τη Ρόμα. Κόμπρα ο Νορβηγός εξτρέμ μετά τη γκολάρα επί της Τερνάνα, κέρδισε το πέναλτι που αξιοποίησε ο Ροντινέι, άγγιξε το 2-1 (κεφαλιά στο δοκάρι) και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα των Ρωμαίων.

Διαρκώς πρώτοι στη μπάλα οι «ερυθρόλευκοι», κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, επέβαλλαν τον ρυθμό τους και έφτιαξαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Απροσπέλαστοι στην άμυνα Πιρόλα-Μπιανκόν, εξαιρετικός ως κόφτης ο Ντόη, ανεβασμένος ο Μπιελ, άρεσαν ξανά οι πιτσιρικάδες Μπακούλας και Κωστούλας.

Live Sport – Σπέσιαλ Βέλντε

Καταπληκτικός ο Νορβηγός κέρδισε πέναλτι και είχε δοκάρι στο 1-1 του Ολυμπιακού με τη Ρόμα. Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και μόνιμη απειλή για την εστία των Ρωμαίων.

Εκπληκτικός και ο νεαρός Μπακούλας. Πίεση ψηλά, πολλά τρεξίματα, γρήγορες ανακτήσεις της μπάλας και καλούς συνδυασμούς οι «ερυθρόλευκοι» του Μεντιλίμπαρ.

Φως των Σπορ – Στον Αστερισμό του Βέλντε

Όλα τα λεφτά ο Νορβηγός στο 1-1 του Ολυμπιακού με τη Ρόμα στο Ριέτι. Είχε δοκάρι και κερδισμένο πέναλτι, ενώ βοήθησε και ανασταλτικά. Από την Ιταλία γυρίζει και με γκολ στις βαλίτσες του (σκόραρε με την Τερνάνα). Πολλές υποσχέσεις άφησαν οι Πειραιώτες με ένα ακόμα φιλικό. Δύο πέναλτι έκριναν την αναμέτρηση.

Αφόρητα πιεστικοί οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 45λεπτο, βγήκε η κούραση στο δεύτερο, παρ'όλα αυτά μπορούσαν να σκοράρουν. Συνεργάστηκαν καλά οι Ντόη, Μπακούλας και Τσικίνιο στα χαφ. Δεν είχε πολλή δουλειά ο Πιρόλα.

Κόκκινος Πρωταθλητής – Τρελαίνει κόσμο ο Βέλντε -Κάτι πολύ μεγάλο χτίζει ο «Μέντι»

Υπέροχος και κόντρα στους Ρωμαίους, κέρδισε πέναλτι, είχε δοκάρι και δείχνει έτοιμος να αφήσει εποχή στο λιμάνι!

Με σφραγίδα Μεντιλίμπαρ ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση του θρύλου.

Έσβησαν τα ατού της Ρόμα οι ερυθρόλευκοι και κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Τί έγραψε το Sportdog για το φιλικό

Σε ένα δυνατό φιλικό τεστ απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο όπως η Ρόμα, ο Ολυμπιακός πήρε πολύ καλό βαθμό και αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1. Όπως ήταν φυσικό, τα βλέμματα ήταν στραμμένα σε δύο μεταγραφές, οι οποίοι πήραν φανέλα βασικού από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο λόγος για τον Κρίστοφερ Βέλντε και τον Λορέντζο Πιρόλα, οι οποίοι αποτελούν αποκτήματα του φετινού καλοκαιριού.

Ο Νορβηγός άσος, τον οποίο η ομάδα του Πειραιά απέκτησε από τη Λεχ Πόζναν, είχε πολύ καλή παρουσία, μία μέρα μετά το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα κόντρα στην Τερνάνα, στην οποία ήρθε από τον πάγκο. Με τη Ρόμα ήταν βασικός και παρουσίασε εξαιρετικά στοιχεία. Ο Νορβηγός έπαιξε με αέρα, δεν έμοιαζε με παίκτη που προσπαθεί να βρει χημεία με τους συμπαίκτες του. ¨Εδειξε 100% έτοιμος. Συνεργάστηκε πολύ καλά μαζί του, έτρεξε, πίεσε, κέρδισε μπάλες, είχε απόπειρες να σκοράρει με σουτ, ενώ είχε και δοκάρι σε κεφαλιά στο 74', ενώ ήταν ο παίκτης ο οποίος κέρδισε το πέναλτι, που μετουσίωσε σε γκολ ο Ροντινέι.

Όσον αφορά τον Ιταλό στόπερ, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για την εξαγωγή σοβαρών συμπερασμάτων. Επειδή όμως ο Ολυμπιακός τον απέκτησε για να αναπληρώσει το κενό του Κάρμο, είναι δεδομένο, πως δεν μοιάζει τόσο στον Πορτογάλο. Από πλευράς σωματοδομής υπολείπεται 8 πόντων του αμυντικού της Πόρτο, ενώ δεν διαθέτει τη μακρινή μπαλιά που διέκρινε τον στόπερ που έβγαλε μάτια πέρσι στο λιμάνι.

Από εκεί και πέρα πρέπει να σταθούμε, για μια ακόμα φορά, στην παρουσία των μικρών που εμπιστεύτηκε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος σε πολλά σημεία του παιχνιδιού έμοιαζε να τους καθοδηγεί σαν πατέρας από τον πάγκο. Μπακούλας και Κωστούλας έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Αμφότεροι βρίσκονταν με κλειστά μάτια και έδειξαν ωραία πράγματα στο χορτάρι.

Ο πρώτος είχε και συνεργασίες με τον Μπιελ και έπαιξε με αυτοπεποίθηση και αέρα σημαντικού παίκτη. Ο Κωστούλας είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, σε ένα σημείο που οι ερυθρόλευκοι πίεζαν πολύ δυνατά για να σημειώσουν για ένα δεύτερο γκολ. Ο Μουζακίτης μπήκε για λίγο στο τέλος και στο χρονικό περιθώριο που υπήρχε δεν κατάφερε να δείξει σε ένα ακόμα φιλικό τεστ το ταλέντο του.

Το σημαντικότερο όμως συνολικά για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο για τους πιτσιρικάδες, ήταν ότι έδειξε νοοτροπία. Απέναντι σε ένα τεράστιο μέγεθος όπως η Ρόμα, οι Πειραιώτες έβγαλαν attitude νικητή, κάτι που παρατήρησε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.