Το όνομά του θυμίζει συμφωνία από βιολιά, λόγω της συνωνυμίας με τον Ιταλό συνθέτη. Ο Φάμπιο Ελιάν Σόσα Βιβάλντι έρχεται στην ΑΕΚ προκειμένου να στελεχώσει τη β' ομάδα, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το 2028. Πρόκειται για τον 21χρονο εξτρέμ της Ντεφένσα, ο οποίος προέρχεται απ’ τα τμήματα υποδομής της Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία ξεχώρισε τη σεζόν 2022-2023 κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Διηπειρωτικό Κύπελλο στην κατηγορία Κ-20.

Τον... άδειασε η Μπόκα

Τί συνέβη όμως και έφυγε από τη Χεϊνέζε, μετά από 30 συμμετοχές, παρότι ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Κόπα Λιμπερταδόρες; Ο Σόσα ήταν ανάμεσα στους παίκτες (Σαντιάγκο Γκαούνα, Μπρούνο Σέντσι, Νατάν Ακόστα, Ροδρίγκο Πιταβίνο, Βαλεντίν Φασκεντίνι, Λούκας Πάλμα, Ιβάν Βακέρο) που ήταν γεννηθέντες το 2003 και έληγε η προθεσμία που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ερασιτέχνες. Έτσι η ομάδα του Μπουένος Άιρες τους άφησε ελεύθερους επειδή προφανώς γιατί δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να τους υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, σε μια πραγματική δύσκολη κατάσταση για τον νέο πρόεδρο, τον θρύλο της ομάδας, Χουάν Ραμόν Ρικέλμε.

Ο Σόσα αγωνίζεται ως εξτρέμ αλλά και ως επιθετικός μέσος. Η κύρια θέση του είναι στην δεξιά πτέρυγα, γιατί ως αριστεροπόδαρος μπορεί να συγκλίνει και να εκτελεί με το καλό του πόδι. Ο Σύλβιο Ρούντμαν που είναι ο προπονητής της Κ-20 της Μπόκα τον χρησιμοποιούσε ως 10άρι, πίσω από τους δύο επιθετικούς.

Απ'τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκκτυο και δίνουν μια μικρή γεύση για το στυλ παιχνιδιού του, φαίνεται πως είναι κοντρολαρισμένος με την μπάλα, με εξαιρετική τεχνική, θυμίζει ως σωματότυπος αλλά και ως στιλ παιχνιδιού τον Μπράντον Τόμας τού ΠΑΟΚ όταν παίζει στα άκρα. Σαφώς και είναι μια λύση που ξεχωρίζει και μπορεί αν εγκλιματιστεί νωρίς να κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ β΄, αλλά μένει να δούμε αν μπορεί να φτάσει στην πρώτη ομάδα τής Ένωσης που το ταλέντο στη θέση του περισσεύει.

"Ταχύς και καλός στο ένας με έναν - Έρχεται λόγω Αλμέιδα στην ΑΕΚ - Κόλπο του μάνατζερ;"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, για να συλλέξουμε πληροφορίες που θα εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ.

"Δεν έρχεται για την πρώτη ομάδα, δεν έχει δείξει αν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Είναι από τις ακαδημίες τής Μπόκα και στη συνέχεια τον έδωσαν στην Ντιφένσα για να παίζει", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Κλασσικός εξτρέμ που είναι ταχύς, είναι καλός στο ένας με έναν, είναι παίκτης που είναι υπό διαμόρφωση. Δεν έχει παίξει σε τοπ επίπεδο, αλλά δεν αποκλείεται να τα καταφέρει και να σταθεί".

Πιστεύεις ότι μπορεί να έχει μέλλον στην Ένωση;

"Επειδη είναι ο Αλμέιδα πηγαίνει στην ΑΕΚ, που θα τον παρακολουθεί. Περισσότερο για να δοκιμάσει στη β΄ ομάδα και να φανεί. Ίσως να είναι κάποιο κόλπο του μάνατζέρ του για να φανεί ο παίκτης στην Ευρώπη. Δεν είναι παίκτης που υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να κάνει, γιατί είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες. Τώρα θα πρέπει να φανεί".

O πέμπτος Αργεντινός της εποχής Αλμέιδα

Ο Ελιάν Σόσα αποτελεί τον πέμπτο Αργεντινό επί εποχής Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Το 2022-2023 όταν ήρθε ο «Πελάδο» βρήκε στην Ένωση τον Σέρχιο Αραούχο, την επόμενη χρονιά ήρθε ο Εζεκιέλ Πόνσε, τον οποίο η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού πούλησε στους Χιούστον Ντάιναμο για 9 εκατ.Ευρώ, ενώ ο «Τσίνο» έμεινε ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι.

Τη φετινή μεταγραφική σεζόν η ΑΕΚ απέκτησε τον Έρικ Λαμέλα και τον Ρομπέρτο “Τούκου” Περέιρα και έτσι με την προσθήκη του Σόσα, χτίζεται ξανά στα Σπάντα αργεντινική παροικία, όπως τις εποχές των Μπλάνκο, Σκόκο, Σάχα. Υπενθυμίζεται, ότι οι «κιτρινόμαυροι» παραμένουν... ζωντανή στην υπόθεση του επίσης Αργεντινού, Χοακίν Κορέα.