Την αποχώρησή του μετά από δέκα χρόνια στον Ολυμπιακό είχε ανακοινώσει τα μέσα Ιουλίου ο Κώστας Φορτούνης, μετά και από την επαφή που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς είχε στα χέρια του πρόταση από την Αλ Καλίτζ για να συνεχίσει την καριέρα του - Την ομάδα που προπονητής της είναι ο Γιώργος Δώνης. Αλλά μήπως τα δεδομένα, πια, είναι διαφορετικά;

Ας δούμε τα πράγματα από την αρχή, καθώς η πρόταση που είχε καταθέσει η αραβική ομάδα στον Έλληνα άσο έφτανε μέχρι τα 7,2 εκατ. ευρώ (6 εκατ. ευρώ εγγυημένα για δύο χρόνια, συν μπόνους υπογραφής στο 1,2 εκατ. ευρώ ευρώ), σε αντίθεση με τα 5,1 εκατ. ευρώ που του έδινε για 3ετές συμβόλαιο ο Ολυμπιακός!

Γιατί δεν έχει υπογράψει ακόμα ο Φορτούνης στην Αραβία;

Ψάχνοντας όμως λίγο το θέμα ήδη από τότε, σε επαφή με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σιώρη που αναλύει εδώ και πολλά χρόνια αγώνες στο αραβικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο εκεί, αυτό που είχαμε αναφέρει (όταν όλοι έδιναν δεδομένη την μετακίνηση του Κώστα στο αραβικό ποδόσφαιρο!) ήταν ότι όσο δεν ανακοινώνεται η μεταγραφή του Φορτούνη στην Αλ Καλίτζ, να είμαστε έτοιμοι για όλα. 

Για να προχωρήσει δηλαδή μια μεταγραφή εκεί πρέπει να δώσει έγκριση το υπουργείο, καθώς από εκεί αντλούνται τα χρήματα για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση ενός ποδοσφαιριστή! "Τα έχουμε ξαναπεί, δεν σκορπούν τα λεφτά οι Άραβες. Ακόμα και ομάδες του Big3 περιμένουν εγκρίσεις για τις μεταγραφές τους, πόσο μάλλον η Καλίτζ που είναι μικρή ομάδα και αναμένεται να τερματίσει λίγο πιο κάτω από τη μέση φέτος. Υπάρχει στασιμότητα αυτό το διάστημα: Σαμπάμπ, Αλ Νασρ, Χιλάλ περιμένουν εγκρίσεις. Μόνο η Ιτιχάντ έκανε μεταγραφή", Είχε δηλώσει, τότε, ο Δημήτρης Σιώρης. 

Τι καινούργιο μας είπε τώρα; "Είχαμε πει και πριν από έναν μήνα, αλλά και παλαιότερα, ότι δεν σκορπούν λεφτά. Αλλά και ότι σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις έχουν χαλάσει μεταγραφές που περίμεναν έγκριση. Εδώ και καιρό δεν γράφουν τίποτα στην Αραβία για τον Φορτούνη, ενώ η ομάδα κάνει κανονικά προετοιμασία στη Σλοβενία. Εμένα με ενδιαφέρει όντως η ορθή ενημέρωση του αναγνώστη: Αν είναι να γράφουμε κάτι χωρίς να έχουμε ιδέα για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα, μετά να μην απορούμε γιατί ο κόσμος βρίζει τους δημοσιογράφους. Εδώ περίμεναν στην Ιτιχάντ έγκριση για το αν θα κρατήσουν τον Λουίζ Φελίπε που ήταν και βασικότατος και ξόδεψε 22 εκ. πέρυσι, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα εκεί όσο επιμένουν να τα παρουσιάζουν κάποιοι".

Σενάριο για επιστροφή ακόμα και στον Ολυμπιακό

Για να το μαζέψουμε λίγο, το γεγονός ότι αποχώρησε για τον Ολυμπιακό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Αλ Καλίτζ. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να ολοκληρωθεί μια μεταγραφική κίνηση στη Σαουδική Αραβία, χωρίς να εξασφαλίζει κάποιος από πριν ότι θα υπάρξει δεδομένη έγκριση. Κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν αφορά την αξία του παίκτη: Πέρα από την ποιότητα που είχε ο 31χρονος άσος στο παιχνίδι του, ήταν και αυτό που λέμε "10άρι" παλαιού τύπου, παίκτης που μπορούσε να αποδώσει στο 100% πίσω από τον επιθετικό και όχι αυτή η συνθήκη του πολυθεσίτη στη γραμμή κρούσης.

Για αυτό τον ήθελε και το περασμένο καλοκαίρι ο Γιώργος Δώνης στην ομάδα που ήταν, για αυτό το πάλεψε και φέτος. Άρα δεν είναι θέμα αξίας τού παίκτη αν δεν ολοκληρωθεί η μεταγραφή (αυτό έλειπε!), αλλά των γραφειοκρατικών διαδικασιών που ισχύουν στο ποδόσφαιρο της χώρας. Χωρίς απαραίτητα να είναι δεδομένο ότι δεν θα προχωρήσει στο τέλος η μετακίνηση, υπάρχει ένα σενάριο που θέλει τον Φορτούνη να εξετάζει ξανά το ενδεχόμενο της Σούπερ Λιγκ.

Κυκλοφόρησαν ακόμα και δημοσιεύματα για τον Ολυμπιακό, αν και ο Έλληνας άσος θέλει να παίξει στην Αραβία και θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους.