Την επόμενη κίνηση μετά τις μεταγραφές των Ίνγκι Ίνγκασον, Τετέ και Φίλιπ Μαξ εξετάζει ο Παναθηναϊκός, καθώς από την Αργεντινή αναφέρουν ότι κυνηγάει την περίπτωση του Λούκας Μόουρα!

Διεθνής Βραζιλιάνος εξτρέμ που έχει στολίσει τα ευρωπαϊκά γήπεδα με τις φανέλες των Παρί Σεν Ζερμέν και Τότεναμ, από το καλοκαίρι τού 2023 έχει επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σάο Πάουλο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει προταθεί στους Πράσινους και, παρά το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη βραζιλιάνικη ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2026, το Τριφύλλι φαίνεται ότι έχει κάνει κάποιες πρώτες επαφές με την πλευρά τού παίκτη για να τον φέρει ξανά στην Ευρώπη.

Ο Μόουρα λίγες ημέρες πριν γίνει 32 ετών έχει αξία στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο στα 5 εκατ. ευρώ, αν και παλαιότερα είχε φτάσει μέχρι τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ έχει 10άδες εμφανίσεις με την εθνική ομάδα τής Βραζιλίας τόσο ως εξτρέμ όσο και στη θέση κοντά στον επιθετικό. Τυπικά, δηλαδή, όχι μόνο μπορεί να καλύψει το κενό που έχει αφήσει η παρουσία των Μπερνάρ και Παλάσιος, αλλά και να αναβαθμίσει ποιοτικά τη θέση. Αρκεί να αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη.

"Δύσκολο να επιστρέψει Ευρώπη - Οικονομικό κίνητρο ο Παναθηναϊκός - Αντικαταστάτης Μπερνάρ-Παλάσιος"

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντούζγος, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία, σχολίασε μέσω του sportdog τι ισχύει με την περίπτωση του Μόουρα, ώστε να εμπλουτίσουμε περαιτέρω το ρεπορτάζ.

"Φέτος είναι ανταγωνιστική η Σάο Πάολο, πήγε καλά και θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολο να φύγει για να επιστρέψει στην Ευρώπη ο Μόουρα. Γιατί είναι σημαντικός παίκτης της Σάο Πάολο και συνειδητά επέστρεψε στη Βραζιλία για να παίξει ξανά μπάλα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να του δώσει κίνητρο για να αφήσει τη Βραζιλία μία σεζόν μετά την επιστροφή του;

"Πιστεύω ότι οικονομικά μπορεί να του δώσει κίνητρο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίκτης που έχει παίξει σε Αγγλία και Γαλλία και, μάλιστα, σε κορυφαίες ομάδες. Θεωρώ λίγο δύσκολο να επιστρέψει".

Πώς θα μπορούσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό;

"Είναι φορ-εξτρέμ, που παίζει και εκτός αλλά και εντός περιοχής. Ο Παναθηναϊκός θέλει να αντικαταστήσει τους Παλάσιος και Μπερνάρ και ο Μόουρα είναι παίκτης με εξαιρετική τεχνική, εμπειρία, σκοράρει. Δεν είναι τυχαίο που είναι διεθνής για τόσα πολλά ματς με τη Βραζιλία".

Ακόμα κι αν βρει κίνητρο ο παίκτης θα πρέπει να ικανοποιηθεί και η Σάο Πάολο για να τον παραχωρήσει - Τι ποσό μπορεί να ζητήσει;

"Θα ζητούσε ποσό που σίγουρα θα είναι υψηλό. Δεν θα τον δώσει διαφορετικά. Θεωρώ ότι θα είναι 4-5 εκατ. ευρώ και πάνω. Μάλιστα, επειδή τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών στη Βραζιλία είναι πολλές φορές σπασμένα σε διάφορα μέρη, μπορεί να χρειάζονται και περισσότερα χρήματα για να ικανοποιηθούν ολοι - Έστω κι αν αυτά προστεθούν με τη μορφή μπόνους".

Θεωρείς ότι μπορεί, ρεαλιστικά, να έχει ελπίδες ο Παναθηναϊκός;

"Το ερωτηματικό είναι ότι επέστρεψε πρόσφατα για οικογενειακούς λόγους και η Σάο Πάολο πηγαίνει καλά. Μάλιστα, είναι γέννημα θρέμμα του συλλόγου, άρα δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να ξαναφύγει στα 32 του χρόνια".