Σε τοπ επίπεδο συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ο Παναθηναϊκός, καθώς μετά τους Τετέ, Μαξίμοβιτς, Ίνγκασον (αλλά και τους Μπάλντον, Ντραγκόφσκι) οι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει και με τον Φίλιπ Μαξ για να ενισχύσει την αμυντική γραμμή του συλλόγου.

Διεθνής Γερμανός αμυντικός (έχει εμφανίσεις με την εθνική ανδρών), με καριέρα σε Σάλκε, Άουγκσμπουργκ, Αϊντχόφεν και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έχει χρηματιστηριακή αξία στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο στα 2 εκατ. ευρώ - Αν και παλαιότερα είχε σκαρφαλώσει μέχρι τα 20 εκατ, ενώ έχουν πληρώσει 16+ εκατ. ευρώ σε transfer fees.

Το συμβόλαιό του με την Άιντραχτ είχε ισχύ μέχρι το 2026 και εκτός από αριστερός μπακ μπορεί να παίξει και ως αριστερός χαφ-εξτρέμ. Προφανώς με βάση την εικόνα που είχαμε από το δίδυμο Χουανκάρ-Μλαντένοβιτς δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση μετά την έλευση του Μαξ στο Τριφύλλι, καθώς μιλάμε για παίκτη τέτοιας ποιότητας σε αυτή τη θέση που έχουμε χρόνια να δούμε στην Ελλάδα.

"Μπακ επιπέδου εθνικής Γερμανίας - Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος στην Ελλάδα - Εξαιρετικό δίδυμο με Βαγιαννίδη"

Ο Ανέστης Ζαχαράκης, δημοσιογράφος που αναλύει αγώνες στο γερμανικό ποδόσφαιρο και γνωρίζει άριστα τη Bundesliga, μίλησε στο sportdog για τον αριστερό μπακ που θα φοράει τα πράσινα τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

"Πάρα πολύ καλή κίνηση, πολύ δυνατή κίνηση, ήταν επιπέδου εθνικής Γερμανίας για τέτοιον παίκτη μιλάμε. Νομίζω ότι θα θυμίσει στους πιο παλιούς τον Μινχ, αλλά με μεγαλύτερο βιογραφικό πίσω του. Δεν υπάρχει τέτοιο αριστερό μπακ στην Ελλάδα, δεν τους "βλέπει" παίκτες τύπου Χουανκάρ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Η καριέρα του είχε μια μικρή πτώση τώρα, αλλά έκανε τη διαφορά για χρόνια. Αυτό για το οποίο ξεχωρίζει είναι η επιθετικότητά του, τα χτυπήματα με την μπαλα, είναι μπακ που εκτελεί στημένα και έχει εξαιρετικό πόδι. Τρομερή σέντρα, πολυ επιθετικογενής μπακ".

Μπορεί να ταιριάζει στον Παναθηναϊκό;

"Στις ομαδες που έπαιζε ανέβαινε ψηλά αυτός και ο απέναντι μπακ έμεινε πίσω για να υπάρχει ισορροπία. Μπορεί και ως εξτρέμ, σε 3-5-2 παίζει άνετα όλη την πλευρά. Έρχεται από πίσω, κάνει overlap, τρομερό μηχανάκι. Ποιότητα, χτυπήματα, επαφές, είναι μπακ που σίγουρα θα βοηθήσει πολύ επιθετικά. Ειδικά με τον Βαγιαννίδη στο άλλο άκρο τής άμυνας, θα φτιάξουν ένα εξαιρετικά δυνατό δίδυμο".

Θα βρει κίνητρο στην Ελλάδα μετά από αυτή την καριέρα;

"Είναι 30 ετών, στην Άιντραχτ έχουν κι άλλους παίκτες στη θέση του, παρότι πέρσι είχε πάνω από 20 ματς, δεν ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Και παλαιότερα είχε πάει στην Αϊντχόφεν, άρα δεν είναι παίκτης που είχε ξαναφύγει από τη Γερμανία".