Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα τού Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Φώτης Ιωαννίδης στο παιχνίδι με τον Άγιαξ, καθώς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση τού Γερεμέγεφ και έδωσε άλλη πνοή στην επιθετική γραμμή των Πράσινων. Ο 24χρονος άσος έδειξε ότι έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό του και, παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει θερινή προετοιμασία, κατάπιε χιλιόμετρα και έκανε αισθητή την παρουσία του.

Γεγονός που επιβεβαίωσε ότι έρχεται με φόρα από την περσινή αγωνιστική περίοδο και αυτό κάνει ακόμα πιο θελκτική την περίπτωσή του για τις ομάδες που καλοβλέπουν την περίπτωσή του - Σίγουρα δηλαδή τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε συνδεθεί εντονα και με τις Λιλ και Ίπσουιτς!

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Η πληροφορία από την Πορτογαλία, μετά από νέα ερώτηση που κάναμε για τον Έλληνα άσο και τα Λιοντάρια (μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ!), ανέφερε ότι οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν "δεσμευτεί" ότι στο τέλος θα αποκτήσουν τον Ιωαννίδη! Ίσως να περιμένουν τις εξελίξεις με τον Άγιαξ καθώς αν υπάρξει αποκλεισμός, ο Παναθηναϊκός θα βρει μπροστά του τη γαλλική Λανς για να συνεχίσει στο Conference League. Τυπικά, δηλαδή, ο ευρωπαϊκός δρόμος των Πράσινων δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και αυτό μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Θα δούμε.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ/1: Κάτι ακόμα που ρωτήσαμε ήταν για ποιον λόγο οι Πορτογάλοι δεν φιξάρουν τα 25 εκατ. ευρώ σε net ποσό, κι επιμένουν να έρχονται και να ξανάρχονται στην πόρτα τού Παναθηναϊκού με παραλλαγές μια πρότασης που απορρίπτεται: 20+2 εκατ. ευρώ στην αρχή, 20+2+3 στη συνέχεια, 20+5 η τελευταία! Τι μάθαμε; Ότι ο προγραμματισμός τής Σπόρτινγκ από την περασμένη άνοιξη (με ή χωρίς την πώληση του Γιόκερες δηλαδή!) είχε δεσμεύσει 20 εακτ. ευρώ στον προϋπολογισμό τής εταιρείας και για αυτό δεν μπορούν να παρεκκλίνουν! Μπορεί να αλλάξει κάτι αν πωληθεί, για παράδειγμα, ο εξτρέμ Μάρκους Έντουαρντς με 20+ εκατ. ευρώ σε ομάδα της Αγγλίας; προφανώς μπορεί να αλλάξουν πολλά, αλλά δεν θα μπούμε σε τέτοια σεναριολογία. 

ΙΠΣΟΥΙΤΣ-ΛΙΛ: Οι άλλες δύο ομάδες που έδειξαν σημαντικό ενδιαφέρον για τον ιωαννίδη, υπάρχει περίπτωση να έρθουν προς τα τέλη Αυγούστου ξανά στην πόρτα του Παναθηναϊκού; Γιατί το ενδεχόμενο πώλησης δεν αφορά κατ' αποκλειστικότητα τη Σπόρτινγκ - Κάθε άλλο από τη στιγμή που και η Λιλ και, κυρίως, η Ίπσουιτς μπορούν αν θέλουν να δώσουν εύκολα 25+ ερκατ. ευρώ net λεφτά. Η αγγλική ομάδα δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει κι άλλον επιθετικό. Η Λιλ, όμως, αν πουλήσει τον Τζόναθαν Ντέιβιντ με 50-60 εκατ. ευρώ που ακούγεται, δεν αποκλείεται να επιστρέψει με καλή πρόταση. Αν και φέτος έχει μπροστά της την προοπτική τού Τσάμπιονς Λιγκ και πολύ δύσκολα θα προχωρήσει σε τέτοια αλλαγή στα τέλη Αυγούστου. Αλλά ποτέ μην λες ποτέ... 

ΜΕΪΤΕ: Αφού πήραμε που πήραμε το τηλέφωνο στην Πορτογαλία, ρωτήσαμε και τι συμβαίνει με τον πρώην άσο τού ΠΑΟΚ που αρχικά πάγωσε τους Θεσσαλονικείς, λίγες ημέρες πριν τους ζέστανε ξανά, και στο τέλος τούς ξενέρωσε τελείως. Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Γάλλος χαφ ήθελε ένα τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο στην καριέρα του. Για αυτό ψάχτηκε (και συνεχίσει να ψάχνετε ακόμα!) για την Αραβία. Αλλά ως κρυφή επιθυμία σε μια άκρη του μυαλού του, είχε την παραμονή του στην Μπενφίκα. Ο Μεϊτέ περίμενε ότι μετά την εξαιρετική σεζόν που έκανε με τον Δικέφαλο, θα είχε την ευκαιρία του στους Αετούς ξανά. Γιατί έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, ετήσιο κασέ 1,8 εκατ. ευρώ, και δεν θα τον χαλούσε καθόλου αν έμπαινε στο βασικό ροτέισον της ομάδας. Τυπικά,  δηλαδή, δεν πρέπει να είχε ποτέ ως προτεραιότητα στο μυαλό του τον ΠΑΟΚ...