Ποιος να το περίμενε πως η ΑΕΚ θα έπαιζε... τη μισή σεζόν σε ένα ματς στα μέσα Αυγούστου! Η "σφαλιάρα" από τη Νόα στην Αρμενία ήταν ηχηρή, θα γίνει όμως σαφώς πιο επίπονη εάν η Ένωση δεν καταφέρει να ανατρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια το εις βάρος της 3-1, κάτι που θα σημάνει τον πρόωρο αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η σημασία της αναμέτρησης που διεξάγεται ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο είναι τεράστια, με τον Μάριο Ηλιόπουλο να κάνει την πρώτη δυναμική του παρέμβαση στα εσωτερικά της ομάδας προσπαθώντας να αφυπνίσει παίκτες και τεχνικό τιμ.

Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο, μίλησε στους παίκτες με σκληρή γλώσσα και επέβαλε πρόστιμο, αφού ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με την απογοητευτική εικόνα στην Αρμενία και την ήττα με 3-1. Ο προπονητής της ομάδας, Ματίας Αλμέιδα, στάθηκε στο πλευρό του και συμφώνησε μαζί του αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, παραδεχόμενος πως η ΑΕΚ παρουσίασε απαράδεκτο πρόσωπο απέναντι στη Νόα και κατανοώντας ότι ενδεχόμενος αποκλεισμός θα έχει σοβαρότατες οικονομικές επιπτώσεις!



Πράγματι, ο Μάριος Ηλιόπουλος μπήκε "φορτσάτος" στα διοικητικά των Κιτρινόμαυρων και προχώρησε σε σπουδαίες μεταγραφές, αφού οι Λαμέλα, Στρακόσα, Μπρινιόλι, Κοϊτά κάθε άλλο παρά τυχαίοι παίκτες είναι. Μην ξεχνάμε πως ικανοποίησε επίσης τα "θέλω" του Αλμέιδα αγοράζοντας τον Κάλενς, ενώ δεν έχει τελειώσει ακόμα με τις μεταγραφές, καθώς θα γίνουν κι άλλες -λίγες μεν αλλά στοχευμένες- προσθήκες. Όλα αυτά έχουν το τίμημά τους, μιάς και η ΑΕΚ προχώρησε σε οικονομικό άνοιγμα που πολύ δύσκολα θα έκανε επί Δημήτρη Μελισσανίδη, προσδοκώντας ευρωπαϊκά έσοδα. Αν αυτά δεν έρθουν, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως θα υπάρξει πρόβλημα.

Σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα το σενάριο που απεύχονται όλοι, δηλαδή η ΑΕΚ να μην περάσει το εμπόδιο της Νόα, πληροφορίες του Sportdog αναφέρουν πως υπάρχει ήδη έτοιμο "plan b", το οποίο περιλαμβάνει πωλήσεις παικτών!

Για την ακρίβεια, ενδεχόμενος ευρωπαϊκός αποκλεισμός πιθανότατα θα σημάνει την παραχώρηση δύο ποδοσφαιριστών, ανάλογα με τις υποδείξεις του προπονητή σε συνδυασμό με το ύψος των προτάσεων που θα καταφθάσουν στα γραφεία της ΠΑΕ. Ακόμα και παίκτες που τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν πωλούνται, ενδέχεται να αλλάξουν στάτους και να γίνουν αντικείμενο διαπραγματεύσεων προκειμένου να μειωθεί η οικονομική ζημιά.



Ποιοι θα είναι αυτοί οι ποδοσφαιριστές; Αυτομάτως το μυαλό όλων πηγαίνει στον Πινέδα, άσχετα αν ο Μάριος Ηλιόπουλος του ξεκαθάρισε πως δεν πωλείται. Κανείς δεν γνωρίζει το πώς μπορεί να διαφοροποιήσει τα δεδομένα ένας πρόωρος ευρωπαϊκός αποκλεισμός, ειδικά αν η Μοντερέι επιμείνει και προσφέρει ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια. Κατά τα άλλα, δυνατές προτάσεις θα μπορούσαν να φέρουν προφανώς ο Λιβάι Γκαρσία, που βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, αλλά και οι Ελίασον, Ρότα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού