Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας ανήκει το παιχνίδι τού ΠΑΟΚ με τη Μάλμε και, κυρίως, ο αποκλεισμός των Θεσσαλονικεων, καθώς όπως συμβαίνει στα μεγάλα κλαμπ αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η επόμενη μέρα του συλλόγου. Πως θα πορευτεί για να ξεπεράσει άμεσα τον αποκλεισμό με τους λιγότερους δυνατούς κραδασμούς.

Κι αυτό που έχει σημασία είναι τι θα γίνει στο σκέλος της ενίσχυσης, που ήδη έχει καθυστερήσει, αλλά και τι θα γίνει με τους παίκτες που "ζαχαρώνουν" ομάδες με μεγάλα πορτοφόλια! Που μπορούν, δηλαδή, να δελεάσουν τον Δικέφαλο με χρήματα που δύσκολα μια ομάδα μπορεί να αρνηθεί.

Ποιοι είναι υποψήφιοι για αποχώρηση από τον ΠΑΟΚ

Αυτό το θέμα, προφανώς, δεν γράφτηκε για τον Εκόνγκ και τον Σαμάτα, που το μέλλον τους δεν βρίσκεται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά για ποδοσφαιριστές που έχουν τσεκαριστεί από σημαντικές ευρωπαϊκές ομάδες. Όπως είναι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, που τα πήγε εξαιρετικά εναντίον της Μάλμε και πιστώθηκε ένα εντυπωσιακό γκολ.

Ο Έλληνας αμυντικός μετράει πλέον αντίστροφα για να αποχωρήσει, καθώς η Βόλφσμπουργκ κατέθεσε μία τεράστια πρόταση με 12+3 (bonus) εκατομμύρια ευρώ και ο Δικέφαλος θα τον δώσει κρατώντας και ποσοστό μεταπώλησης ύψους 22%. Η πώληση του Κουλιερακη, άλλωστε, είναι κάτι που είχατε διαβάσει από τις 3 Αυγούστου στο ρεπορτάζ τού Ευάγγελου Μίχου στο sportdog.

Ακόμα, υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Τζένοα για τον Κοτάρσκι, αν και τα χρήματα που προσφέρουν οι Ιταλοί είναι μακριά από εκείνα που ζητούν οι Θεσσαλονικείς. Παρόλα αυτά στην πιάτσα υπάρχει η πληροφορία ότι οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν δώσει σε συγκεκριμένους μάνατζερ την οδηγία να έχουν διαθέσιμές προτάσεις, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά - Όπως είναι για παράδειγμα το ύψος!

Τι γίνεται με τα χρήματα που είναι διαθέσιμα για μεταγραφές

Ο αποκλεισμός από τα play off τού Champions League στοιχίζει από τον ΠΑΟΚ 27 εκατ. ευρώ: Συγκεκριμένα, αν έφτανε μέχρι τους ομίλους θα έπαιρνε 18,6 εκατ. ευρώ συν τα 8,3 εκατ. ευρώ από τα τηλεοπτικά! Εκτός από τις νίκες που δίνουν 2,1 εκατ. ευρώ, και τις ισοπαλίες που δίνουν 700.000 ευρώ. 

Αντίθετα, αν ο ΠΑΟΚ μπει στο League Stage του Europa, τότε θα βάλει στα ταμεία τού 4,3 εκατ. ευρώ, ενώ στην ίδια φάση τού Conference το ποσό ανέρχεται στα 3,2 εκατ. ευρώ. Με τηλεοπτικά, έσοδα από νίκες ή ισοπαλίες, προκρίσεις σε επόμενες φάσεις κ.λπ., το τελικό έσοδο μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 10 ή 15 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά η διαφορά στο οικονομικό είναι χαώδης.

Με ποιους μιλάει ο ΠΑΟΚ για την ενίσχυσή του

Τα περιορισμένα (σε σχέση με το Champions League) έσοδα μπορούν να επηρεάσουν την ενίσχυση του ΠΑΟΚ; Σαφώς, καθώς δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα, αλλά και κινήτρου. Γιατί ναι μεν υπάρχουν ήδη και θα υπάρξουν κι άλλοι διαθέσιμοι παίκτες για τον Δικέφαλο (είναι πιθανό στο εξής να έρθουν στο προσκήνιο ονόματα που δεν έχουν ακουστεί ακόμα!), αλλά είναι διαφορετικό να προσφέρεις συμβόλαιο σε παίκτη με την προοπτική τού Champions League και άλλο για το Europa ή το Conference.

Ο Δικέφαλος μιλάει με τον Σαμουέλ Ζιγκό, της Μαρσέιγ, για να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή, ενώ συζητάει και με τον Μπακαγιόκο, της Λοριάν, για να γίνει βασικός στον χώρο τής μεσαίας γραμμής. Ο 30χρονος άσος έχει πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια στην καριέρα του, αλλά μπορεί να έρθει εντελώς δωρεάν με κανονική μεταγραφή και οι Θεσσαλονικείς θεωρούν ότι μπορούν να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό του.