Στο επίκεντρο της κριτικής έχει τεθεί ο Ματίας Αλμέιδα, μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Ευρώπη. Ο Αργεντινός τεχνικός πάντως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης.

Ο ξάδερφος του Μάριου Ηλιόπουλου, Αντώνης, ο οποίος είναι επικεφαλής στις Ακαδημίες, εξέφρασε τη στήριξή του στον Αργεντινό προπονητή, μερικές ώρες πριν τη σέντρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ, όπου η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει κεκλεισμένων των θυρών την κρητική ομάδα.

Ο παράγοντας της Ένωσης ανήρτησε Reel στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφοντας "Forza", δύναμη δηλαδή, σαν σχόλιο σε φωτογραφία του "Πελάδο", η οποία συνοδευόταν με το τραγούδι "Freed from Desire", που ο ρυθμός του συνεπαίρνει σε κάθε ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια τους Ενωσίτες.

Όπως και να έχει, ο Αλμέιδα έχει να ανέβει έναν Γολγοθά. Η στήριξη της διοίκησης ήταν δεδομένη από τη στιγμή που είναι ο προπονητής που έφερε ξανά νταμπλ στην ομάδα, μετά από 45 χρόνια. Θα πρέπει όμως αυτή η στήριξη να μεταφραστεί σε δουλειά και αναμόρφωση της εικόνας της ομάδας, η οποία έδειξε με τις εμφανίσεις της να φορά ένα προσωπείο που θυμίζουν δυσάρεστες εποχές.