Ήταν 10 Ιουλίου όταν έγινε η... διαρροή στα ελληνικά ΜΜΕ σύμφωνα με την οποία η υπόθεση Κάρμο ξεχνιέται για τον Ολυμπιακό καθώς ο παίκτης, αποφάσισε να μείνει στην Πόρτο αφού (φέρεται να) πήρε εγγυήσεις ότι θα είναι βασικός, κι ενώ μόλις τα είχαν βρει οι Πειραιώτες με τους «δράκους» για αγορά του έναντι 12 εκατ.ευρώ.

Πέρασε αρκετός καιρός από τότε, πάνω από 40 μέρες, και ξαφνικά οι... διαρροές στα ελληνικά ΜΜΕ, από προφανώς τις ίδιες πηγές, εκπλήσσουν ευχάριστα. Πλέον γίνεται λόγος για ανατροπή σκηνικού που πια φέρνουν τον υψηλόσωμο στόπερ από την Ανγκόλα μια... ανάσα από την επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι.

Όσο περίεργο ήταν που... πάγωσε το θέμα στις 10 Ιούλη κι ενώ υποτίθεται ο παίκτης ήθελε με... τρέλα να μείνει στον Ολυμπιακό όπου απέκτησε σημαντικό ρόλο και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, άλλο τόσο είναι και τώρα. Αλήθεια, τι συνέβη; Γιατί άλλαξε εντυπωσιακά το σκηνικό; Πως φτάσαμε στο να βρίσκεται μερικές λεπτομέρειες μακριά από το να γυρίσει στον Ολυμπιακό ο Κάρμο;

Ρωτήσαμε πηγές που θεωρούμε πολύ αξιόπιστες και σας μεταφέρουμε τα εξής. Το σκηνικό άλλαξε επειδή, πρώτος, θέλησε να το αλλάξει ο ίδιος ο παίκτης. Εκείνος ήταν που πήρε τηλέφωνο στον Ολυμπιακό και είπε: θέλω να γυρίσω. Προφανώς κατάλαβε ότι όλα όσα του είχαν τάξει 1,5 μήνα νωρίτερα δεν επρόκειτο να επιβεβαιωθούν. Έτσι πήρε τηλέφωνο τον Μεντιλίμπαρ κι εκείνος μετέφερε στον Κοβάσεβιτς την επιθυμία του Κάρμο ώστε να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για νέο κύκλο συνομιλιών του Ολυμπιακού με τον παίκτη για την αγορά του από την Πόρτο.

Κι επειδή η... διαρροή έλεγε ότι με προσωπικές ενέργειες του Βαγγέλη Μαρινάκη (αλήθεια ποιος άλλος μπορεί να αγοράσει, αν όχι ο ιδιοκτήτης που βάζει και τα φράγκα;) ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση του Κάρμο, ίσως να γίνει η αγορά μέσω... Νότιγχαμ. Ίσως, όχι σίγουρα, θα δούμε.