Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από τη Γαλλία απογοητευμένος για την ήττα, όχι επειδή έχασε με 2-1, αλλά γιατί με βάσει την εικόνα του αγώνα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, δεν το άξιζε.

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν εφιαλτικά στο παιχνίδι και δέχθηκαν γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, ωστόσο μετά την αποβολή στο 22’ το παιχνίδι άλλαξε. Το Τριφύλλι πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Κι ενώ κέρδιζαν συνεχώς μέτρα στο γήπεδο, στο 34’ από ένα λάθος γύρισμα του Κότσιρα (είναι απίστευτο που παίζει βασικός και δεν ξεκινάει ο Βαγιαννίδης!) στον Αράο, οι Γάλλοι που είναι εκπληκτικοί στην κόντρα έκαναν το 2-0.

Το Τριφύλλι μετά το δεύτερο γκολ τα… έχασε, για λίγο ξέχασε πως έπαιζε με παίκτη παραπάνω και οι παίκτες του έκαναν συνεχώς λάθη, ακόμα και έξω από την περιοχή του Ντραγκόφσκι. Και εκεί χρειάστηκε η παρέμβαση του ηγέτη της ομάδας, του Φώτη Ιωαννίδη. Ο Έλληνας φορ γύρισε πίσω και κατσάδιασε άγρια τους συμπαίκτες του για να ξυπνήσουν και τα κατάφερε!

Ο Παναθηναϊκός μέχρι την ανάπαυλα συνήλθε και στο δεύτερο, παρότι ο Ντιέγκο Αλόνσο άργησε πάρα πολύ να κάνει αλλαγές – θα έπρεπε να είχε βάλει Πελίστρι, Βαγιαννίδη από το 46’- έδειξε πως είναι απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Βέβαια, η Λανς είναι καλή ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν είναι Άγιαξ. Είναι καλύτερη από τον Παναθηναϊκό και σαφώς ανώτερη από τους Ολλανδούς. Και για αυτό παρότι δέχθηκε πίεση, άντεξε. Μέχρι που ο Φώτης Ιωαννίδης πήρε την μπάλα, πέρασε πέντε παίκτες και πλάσαρε για το 2-1, εκτοξεύοντας έτσι απλά σε λίγα δευτερόλεπτα την αξία του στα… 50, 60, 70 εκατομμύρια ευρώ. Στη λογική ότι μέχρι χθες ο Γιάννης Αλαφούζος ζητούσε 40 εκατομμύρια, χωρίς να έχει βάλει τέτοιο γκολ στην Ευρώπη.

Εκτός του γκολ, ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι της Γαλλίας κρατάει επίσης την εξαιρετική παρουσία του Φακούντο Πελίστρι, που σε αντίθεση με τον Τετέ, μπήκε στο γήπεδο κι έκανε αισθητή την παρουσία του. Είχε ταχύτητα, έκρηξη και τεχνική. Μάλιστα, παραλίγο να δώσει και γκολ, αφού κέρδισε πέναλτι, το οποίο όμως ακυρώθηκε στο VAR. Σίγουρα πρόκειται για μία μεταγραφή που θα βοηθήσει πάρα πολύ, καθώς είναι παίκτης με στοιχεία που σπάνια βλέπουμε σε ελληνικά γήπεδα.

Η ρεβάνς πάντως μόνο εύκολη δεν θα είναι, παρά την αισιοδοξία που υπάρχει, βασισμένη κυρίως στην εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο. Για να έρθει  όμως η πρόκριση στο Conference League, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι πάρα πολύ σοβαρός αμυντικά, να μην ξεκινήσουν προφανώς Τζούρισιτς και Κώτσιρας στην 11αδα και το κυριότερο να μη ξεχάσει πως απέναντί του έχει μία ομάδα που μπορεί να σκοράρει σε κάθε φάση. Μπορεί  να αντέξει στην άμυνα; Γκολ θα βρει…