Αυτό που έχει γίνει με τον Φίοντο Τσάλοφ στον ΠΑΟΚ δεν έχει προηγούμενο! Αυτό το καλοκαίρι περίμεναν πως και πως στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ένα κλασσικό φορ, μετά τους εφιάλτες που είδαν την περσινή σεζόν με τον Σαμάτα, ο οποίος ήρθε στην Τούμπα με περγαμηνές και δεν ακούμπησε, ενώ τώρα πιάνει χώρο στην ομάδα και κάνουν αμάν για να τον ξεφορτωθούν. Ήρθε η μεταγραφή του Ρώσου επιθετικού, έστω και αργά, για να κοπάσει τις φωνές που εκκωφαντικά μιλούσαν για ενίσχυση στην αιχμή του δόρατος.

Ο 26χρονος προερχόταν από μία σεζόν (2023-2024) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 16 γκολ και 5 ασίστ σε 41 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεδομένα όμως χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής. Ανακοινώθηκε 1 Αυγούστου και κατευθείαν μπήκε στη λίστα, στο πρώτο ματς με τη Μάλμε στη Σουηδία είδε το παιχνίδι από τον πάγκο στη ρεβάνς της Τούμπας μπήκε στο 73' και έπαιξε για 47' λεπτά αφού ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, δείχνοντας, ότι χρειάζεται λίγο διάστημα για να βρει τα πατήματά του.

Στην πρεμιέρα της Super League ο Λουτσέσκου τον ξεκινά βασικό, αφού είχε δώσει ρεπό στον Μπράντον Τόμας, για να πάρει ανάσες. Ο Τσάλοφ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά είχε ευκαιρίες, δοκάρι και κέρδισε το πέναλτι, απ'το οποίο προήλθε το τελικό 3-2, δίνοντας στον ΠΑΟΚ τη νίκη με τον Πανσερραϊκό. Όλο το γήπεδο λοιπόν είδε, ότι ο Ρώσος ήταν ο παίκτης που έψαχνε καιρό η ομάδα, η οποία επιτέλους έβλεπε ότι έχει επιθετικό. Παρ' όλα αυτά ο Λουτσέσκου προσγείωσε τους πάντες στη συνέντευξη Τύπου, αποκαλώντας ψάρι που είναι έξω από το νερό και πως υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να περιμένει έναν ακόμα μήνα τουλάχιστον για να παίξει.

Έπλεξε, δε, το εγκώμιο του Μπράντον Τόμας, δείχνοντας ότι αυτόν θα χρησιμοποιήσει στο ματς με τη Σάμροκ Ρέοβερς, επειδή κατά τον Ρουμάνο εχει την ποιότητα και την εμπειρία, κυρώις όμως ο Ισπανός τρέχει για την ομάδα, πιέζει τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ ο Τσάλοφ είναι καθαρός στράικερ και πρέπει να μάθει να δουλεύει για την ομάδα. Μεγάλο φάουλ από τον προπονητή να μπει σε τέτοια σύγκριση. Ο Ισπανός ξεκίνησε βασικός και δικαίωσε μεν τον προπονητή του, με την παρουσία του, γιατί είχε καλή ευκαιρία για να σκοράρει, κυρίως όμως με τις κινήσεις του χωρίς τη μπάλα δημιούργησε προβλήματα στους Ιρλανδούς, κάτι που παραδέχτηκε και ο προπονητής της Σάμροκ Ρόβερς Στίβεν Μπράντλεϊ.

Η ασυνεννοησία στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντεσπότοφ δεν έκανε κακό μόνο στην εικόνα της ομάδας, την ώρα που όλο το γήπεδο φώναζε το όνομα του Κουλιεράκη, αλλά και στον Τσάλοφ που κλήθηκε να τον χτυπήσει και τελικά το έχασε λόγω κάκιστης εκτέλεσης. Και για αυτό φταίει ο Λουτσέσκου που στην αρχή δίνει το ΟΚ να το χτυπήσει ο Έλληνας αμυντικός και μετά παίρνει την απόφασή του πίσω και δίνει τη σκυτάλη στον Ρώσο, για τον οποίο δεν έχει πει ούτε μια καλή κουβέντα...

Και τώρα που λόγω του τραυματισμού του Μπράντον Τόμας ο Τσάλοφ θα πάρει το χρίσμα στην επίθεση άπαντες προσπαθούν να... μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να του ανυψώσουν την ψυχολογία. Τρανό παράδειγμα οι δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος ο οποίος μίλησε για χρόνο προσαρμογής γιατί βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον και ότι είναι καταπληκτικός τύπος, παίκτης και πολύ έξυπνος άνθρωπος. Τώρα αν το έσωσε ο παράγοντας των πρωταθλητών Ελλάδας θα αποδειχτεί από την εικόνα του Ρώσου στα ματς που έρχονται, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.