Ο Τζόναθαν Γκόμεζ ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ, τη φανέλα του οποίου θα φορά τα επόμενα τρία χρόνια και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε, ότι όσο περνάει ο χρόνος θα γίνεται καλύτερος και πως θέλει να βοηθήσει την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία της περσινής κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το προφίλ του Αμερικανού αριστερού μπακ αναλύθηκε σε σχετικό αφιέρωμα του Sportdog, στο οποίο γίνεται λόγος για τον πολυσχιδή χαρακτήρα του 21χρονου. Είναι ένας παίκτης που θέλει να πετύχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον Ουνάι Βαλβέρδε Ρινκόν.

Ο δημοσιογράφος της «Mundo Deportivo», ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της Ρεάλ Σοσιεδάδ, μίλησε στο Sportdog όπου ανέλυσε τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος των Θεσσαλονικιών, εξήγησε πόσο βελτιώθηκε στη χώρα των Βάσκων και εξέφρασσε την πεποίθηση, ότι μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στην επίτευξη των στόχων του. Τόνισε, μάλιστα, πως παρότι στο Σαν Σεμπαστιάν λατρεύουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, κανείς δεν θα ήθελε να αποτύχει ο “JoGo” στους “ασπρόμαυρους”.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πως είναι ο Γκόμεζ ως παίκτης; Ποιά είναι τα θετικά του στοιχεία και πως είναι ως χαρακτήρας;

«Είναι ένας καλός αμυντικός. Είναι ήρεμο άτομο, αλλά πολύ ανταγωνιστικός στο παιχνίδι, ακόμα και σε φιλικά παιχνίδια ή στις προπονήσεις. Θέλει να επιτύχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αυτός είναι ο λόγος γιατί επέλεξε να έρθει στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τώρα είναι καλύτερος παίκτης, αλλά πρέπει να αγωνιστεί περισσότερο σε επαγγελματικές κατηγορίες, μετά από μία μεγάλη σεζόν που ήταν δανεικός στη Μιραντές, στην Primera Federation (σ.σ.τρίτη κατηγορία). Είναι καλός παίκτης επιθετικά, βρίσκει κενούς χώρους πασάρει και σεντράρει. Στο Σαν Σεμπαστιάν βελτιώθηκε πολύ τακτικά».

Που βελτιώθηκε περισσότερο;

«Για παράδειγμα στις μονομαχίες είναι πολύ πιο δυνατός ποδοσφαιριστής πλέον. Είναι σε καλή φόρμα και με πολλή αντοχή. Είναι ικανός να παίξει πολλά λεπτά σε υψηλή ένταση.

Με ποιόν παίκτη μοιάζει;

«Ίσως θα μπορούσα να τον συγκρίνω με τον Νάτσο Μονρεάλ στα νιάτα του (σ.σ.έπαιξε σε Οσασούνα, Μάλαγα, Άρσεναλ, Ρεάλ Σοδιεδάδ και πλέον έχει αποσυρθεί) ή τον Αλεχάντρο Μπαλντέ της Μπαρτσελόνα, αλλά σε μικρότερο επίπεδο».

Ποιά άποψη έχουν στο Σαν Σεμπαστιάν για τον παίκτη;

«Η επικοινωνία στη δεύτερη ομάδα της Σοσιεδάδ είναι χαμηλών ταχυτήτων, οπότε δεν υπήρχαν δημοσίως τοποθετήσεις για παίκτες σαν και αυτόν. Ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου δεν τον είχε δει να παίζει, επειδή είναι δύσκολο και συνάμα ακριβό να παρακολουθήσεις εδώ παιχνίδια της Primera RFEF. Οι λιγοστοί που τον είδαν να παίζει θεωρούν, ότι άξιζε μια ευκαιρία στην πρώτη ομάδα, επειδή είχαμε προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας τα τελευταία χρόνια».

Γιατί έφυγε από τη Σοσιεδάδ;

«Ήθελε να συνεχίσει στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Έπρεπε όμως να πείσει τον προπονητή Ιμανόλ Αλγουαθίλ . Το καλοκαίρι, στην προετοιμασία έπαιξε μερικά φιλικά και αγωνίστηκε πραγματικά πολύ καλά. Το συμβόλαιό του έληγε το 2025, αλλά η ομάδα υπέγραψε τον Σέρχιο Γκόμεζ και τον Τσαβι Λόπες, ενώ εμπιστεύεται στα αριστερά τον Αϊχέν Μουνιόθ. Οπότε η ομάδα ήταν σε δίλημμα, να του ανανεώσει το συμβόλαιο και να τον δανείσει ή να κερδίσει κάποια χρήματα από μεταγραφή (σ.σ.ο ΠΑΟΚ πλήρωσε 1 εκατ.Ευρώ).

Μπορεί να εξελιχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Έχει τεράστια ευκαιρία να αναπτυχθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ίσως θα μπορούσε να επιστρέψει στο “Ανοέτα” με την ελληνική ομάδα στο Europa League. Θε ωρούσα, ότι θα έπαιζε σε ισπανική λίγκα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Ξέρω, ότι έχει πολύ δυνατούς οπαδούς, πολύ εκκωφαντικούς στο γήπεδο. Εδώ λατρεύουμε τον Μεντιλίμπαρ, τον προπονητή του Ολυμπιακού. Αλλά όλοι μας εδώ θέλουμε ένα καλό μέλλον για τον “JoGo” και θα ήμασταν ευτυχείς, αν έχει επιτυχία με τον ΠΑΟΚ».