Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό, αλλά βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-0 με γκολ των Σάστρε (51') και Τισουντάλι (79'), σε μία αναμέτρηση που μόνο θετικά μπορεί να δει κανείς την απόδοση των «ασπρόμαυρων». Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν ζόρια απέναντι στους Αγρινιώτες, οι ίδιοι παίκτες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα και να σκοράρουν, πριν έρθουν οι αλλαγές και επιτευχθεί ένα ακόμα τέρμα, το οποίο σφράγισε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Mvp ο Καμαρά

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι, ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα από έναν αμυντικό, τον Σάστρε, σε μία φάση που η ασίστ σερβίρεται από τον Ντεσπότοφ, όλη η ιστορία όμως ξεκινά από μπαλιά του Μαντί Καμαρά, ο οποίος πήρε το μήνυμα από τον Λουτσέσκου στην Ευρώπη, στο ματς με την Σάμροκ Ρόβερς και συνέχισε θετικά στο δεύτερο του σερί ως βασικός στο πρωτάθλημα. O 27χρονος χαφ από τη Γουινέα για πολλούς θεωρείται ο πολυτιμότερος του γηπέδου. Γιατί έκανε πράγματα και θάματα. Πρόσφερε βοήθειες δεν τα έχει κάνει κανείς στον ΠΑΟΚ. Ούτε ο Μεϊτέ είχε τέτοια απόδοση. Γιατί ο Καμαρά τα έκανε όλα. Κόβει, ράβει, μοιράζει παιχνίδι, δημιουργεί φάσεις.

Από εκεί και πέρα, ξεκινώντας από τον άσο, ο Κοτάρσκι ήταν πολύ δυνατός και έκανε σημαντικές αποκρούσεις σε σημεία που ο Παναιτωλικός είχε εντοπίσει κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και έβγαζε ευκαιρίες. Δημιούργησε 3 από το 30' και μετά, αλλά ο Κροάτης ήταν παρών, διορθώνοντας τις ανορθογραφίες των αμυντικών του. Στην άμυνα δίπλα στον Κεντζιόρα τοποθετήθηκε ο Μιχαηλίδης, ο οποίος δείχνει, ότι θα διεκδικήσει θέση βασικού ως αντι-Κουλιεράκης. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει στόπερ, αλλά ο Μιχαηλίδης θα έχει ρόλο στα σχέδια του Λουτσέσκου.

Άφαντος ο Τσάλοφ

Δυνατός ήταν και ο Κωνσταντέλιας που στα τελευταία ματς είχε πάρει την ομάδα του από το χέρι. Έχει την πάσα και το διάβασμα του χώρου. Είναι ένας παίκτης κλειδί για τον Λουτσέσκου. Ο Μουργκ ήταν κινητικός και ορεξάτος, είχε μια καλή ευκαιρία στο 19', στερήθηκε ουσίας. Ο Ντεσπότοφ είχε πολλές χαμένες ευκαιρές, αλλά και λάθη. Γράφει όμως και νούμερα, όπως την ασίστ για το γκολ του Σάστρε.

Απογοήτευση ήταν ο Τσάλοφ, για τον οποίο είχαμε παρατηρήσει, ότι του έσκισαν την ψυχολογία με όσα ειπώθηκαν στο ματς με Παναιτωλικό και Σάμροκ Ρόβερς με το περίφημο πέναλτι. Ο Ρώσος δεν κατάφερε να φανεί όπως σε άλλα παιχνίδια. Τροφοδοτήθηκε πολύ λίγο σε σχέση με την προσπάθεια που έκανε για να πάρει μπάλες και φαίνεται, ότι όσο δεν έχει το γκολ τόσο θα γίνεται συζήτηση γύρω από το όνομα του.

Αλανιάρικο γκολ Τισουντάλι

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου τον δικαιώνουν. Πιάνουν τόπο εφτά λεπτά αφότου εισήλθαν στο γήπεδο. Ο Ζίβκοβιτς βγάζει ασίστ και ο Τισουντάλι το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Όλοι περίμεναν να αρχίζει να γράφει το κοντέρ του μετά τα 21 γκολ που πέτυχε πέρσι στο Βέλγιο με τη Γάνδη. Είναι ένας παίκτης με στυλ αλανιάρικο αλλά πολύ ελκυστικό. Με τον Παναιτωλικό πετυχαίνει ένα γκολ συρτό και περνάει τη μπάλα στην κλειστή γωνία απέναντι σε ένα τερματοφύλακα που είχε βγάλει τα άπιαστα.

Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να μη σταθούμε στην είσοδο του Σόλα Σορετίρε, ο οποίος πριν ακόμα πατήσει χορτάρι είχε σηκώσει την Τούμπα στο πόδι. Μπαίνει με διάθεση, με όρεξη, με ισορροπία για να φανεί, αλλά τόσο όσο, για να μην επισκιάσει τους συμπαίκτες του. Η είσοδός του προσθέτει ταχύτητα, πολύ περισσότερο όμως φαντασία στον επιθετικό τομέα του ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου πιστεύει στον Σορετίρε

Ο Άγγλος μέσα σε 10 λεπτά, σε τόσο λίγο χρόνο που του δόθηκε δηλαδή, αφού μπήκε στο 85' και το ματς με τις καθυστερήσεις έληξε στο 95', πάτησε περιοχή, έφτιαξε ευκαιρίες και παραλίγο να σκοράρει. Όσοι τον είδαν στο ντεμπούτο του θεωρούν, ότι μόλις μάθει τα θέλω του Λουτσέσκου δεν θα βγαίνει από την 11άδα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει ρόλο στον φετινό ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη θεωρούν, ότι ο Ρουμάνος αν δεν πίστευε, ότι έχει την ποιότητα θα τον είχε στον πάγκο. Ότι τον βάζει τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος δείχνει, ότι τον πιστεύει πολύ και δεν τον έβαλε απλά για να παίξει. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που προέρχεται από έναν τεράστιο σύλλογο, ο οποίος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου έγραψε ιστορία καθώς είναι ο νεαρότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της. Υπάρχει η πεποίθηση λοιπόν, ότι με τον Σορετίρε θα παραμιλάει όλη η Ελλάδα.

Και με αυτήν την εικόνα, ότι ο ΠΑΟΚ παρά τα όσα ακούστηκαν φέτος το καλοκαίρι, έχει ανεβεί επίπεδο σε σχέση με πέρσι. Έχει κάνει αναβάθμιση στο έμψυχο δυναμικό του και το μόνο που του απομένει είναι μερικές κινήσεις, για να καλύψει συγκεκριμένα κενά. Αριστερό μπακ πήρε, τον Τζόναθαν Σοάρες, το μόνο που χρειάζεται είναι στόπερ, αφού φεύγουν Κουλιεράκης και Εκόνγκ, αλλά και έναν χαφ, για να πλαισιώσει τον Μαντί Καμαρά. Στο πρωτάθλημα φαίνεται ότι θα είναι και φέτος δυνατός, στην Ευρώπη έχει όπως όλα δείχνουν κλεισμένη θέση για τη Ligue Phase, οπότε αυτές είναι προσθήκες που πρέπει να γίνουν, για να ανταποκριθεί στις συνεχείς υποχρεώσεις.