Το μέλλον κάθε προπονητή είναι αβέβαιο και κρίνεται καθημερινά ή πιο σωστά, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ελάχιστοι είναι οι τεχνικοί σε όλο τον κόσμο, που έχουν καταφέρει μέσα από τη δουλειά τους, να εξασφαλίσει ότι θα εξαντλήσουν τουλάχιστον τα συμβόλαιά τους.

Γιατί η δουλειά ενός προπονητή κρίνεται συνεχώς και πολύ αυστηρά. Κύριο λόγο παίζουν προφανώς τα αποτελέσματα της ομάδας τους, ωστόσο από εκεί και πέρα, όλες οι διοικήσεις μετράνε το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια και τις σχέσεις που έχει ο εκάστοτε προπονητής με τους παίκτες και φυσικά τις αντιδράσεις του κόσμου.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν σκέφτηκαν σε κορυφαία ελληνική ομάδα - που έχει προπονητή με μεγάλο συμβόλαιο που υπέγραψε πρόσφατα – πριν από λίγο καιρό, όταν έκαναν μία μικρή έρευνα στην αγορά για να δουν ποια ονόματα προπονητών είναι διαθέσιμα.

Όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον «Ελλάδα FM 94.3», το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου άνθρωποι ομάδας του Big-4 (που είχε τότε και προφανώς έχει ακόμα προπονητή...) βολιδοσκόπησαν τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Τον ρώτησαν αν θα ήθελε να δουλέψει στην Ελλάδα, σε ένα πρότζεκτ τριετίας, φιλόδοξο και κοστοβόρο και εάν το σκέφτεται, να κάνει μία πρώτη διερευνητική επαφή και με τον ιδιοκτήτη!

Η βολιδοσκόπηση στον 49χρονο προπονητή, που από τον Ιούνιο είναι χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από την Πόρτο, έγινε μέσω τρίτου και όχι του μάνατζέρ του, Ζόρζε Μέντες.

Ο Κονσεϊσάο, που το καλοκαίρι συζητούσε με Μίλαν και Μαρσέιγ, ακόμα παραμένει χωρίς ομάδα και περιμένει κάτι πολύ καλό για να επιστρέψει στους πάγκους. Δεν αποκλείεται σύντομα το όνομά του να χτυπήσει ξανά από Ελλάδα, καθώς ποτέ δεν έσβησαν το όνομά του...