Ο Μάριος Ηλιόπουλος ξεκίνησε εντυπωσιακά στη νέα εποχή της ΑΕΚ, πλήρωσε κι έφερε παίκτες που δεν θα ερχόταν επί Μελισσανίδη (δεν θα ακολουθούσε προφανώς αυτή την οικονομική πολιτική), ενώ αποδείχθηκε σκληρός διαπραγματευτής και στην υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ένωση ψάχνει στην αγορά για τουλάχιστον μία ακόμα ηχηρή μεταγραφή, αφού ο Ματίας Αλμέιδα… ξεσκονίζει λίστες με επιθετικούς που έχουν προταθεί, ώστε να διαλέξει αυτόν που του ταιριάζει ανεξαρτήτως κόστους, ενώ παράλληλα πρόθεση της διοίκησης όπως έχετε διαβάσει στο Sportdog.gr, είναι να αποκτηθεί και αριστερό μπακ, ακόμα και αν δεν… τρελαίνεται για την ώρα ο κόουτς, που θέλει να αδειάσει το ρόστερ.

Ο Ηλιόπουλος λοιπόν με το… καλημέρα έδειξε πόσο διαφορετικά από τον προκάτοχό του διοικεί την ομάδα και αυτό φαίνεται τόσο στις μεταγραφές όσο και στο πως διαχειρίζεται τις μεγάλες προτάσεις που έχουν έρθει για παίκτες της Ένωσης. Γιατί πολλά χρήματα δεν ήρθαν το φετινό καλοκαίρι μόνο για τον Πινέδα, ήρθαν πριν περίπου 1.5 μήνα και για τον Λιβάι Γκαρσία. Συγκεκριμένα η Ζενίτ ενημέρωσε στους μάνατζέρ του και σε ανθρώπους ότι είναι έτοιμη να δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Μάλιστα, όσοι ενεπλάκησαν στις συζητήσεις εξεπλάγην με την απάντηση της ΑΕΚ, καθώς η ενημέρωση που είχαν λάβει το προηγούμενο διάστημα, ήταν πως «εάν φέρετε πρόταση στα 20 εκατομμύρια, ο Λιβάι πωλείται». Ωστόσο, όταν ρώτησαν τι άλλαξε, η απάντηση που έλαβαν ήταν πως η «νέα διοίκηση αναλύει και τιμολογεί διαφορετικά τους παίκτες της». Προφανώς, αν ήταν ακόμα ο Μελισσανίδης, ο Γκαρσία τώρα θα έπαιζε με άλλη φανέλα και λογικά, αφού τα χρήματα ήταν υπερβολικά καλά.

«Δεν φεύγω από την ΑΕΚ, βρείτε μου ομάδα…»

Ο Γιώργος Αθανασιάδης μπορεί να αποχώρησε ως φίλος από την ΑΕΚ, ωστόσο δεν ισχύει για τον ίδιο για τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας που δεν υπολογίζεται από τον Ματίας Αλμέιδα «κάθεται» στο συμβόλαιό του και όπως ενημέρωσε την Ένωση, δεν… καίγεται να φύγει, ειδικά αν δεν βρει το συμβόλαιο των σχεδόν 900.000 ευρώ που απολαμβάνει στην Ελλάδα. Μόνο αν από την Ένωση του βρουν άλλη ομάδα με αυτά τα χρήματα ή έστω πληρώσουν και αυτοί ένα ποσό, θα τον «ξεφορτωθούν» μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου!