Στην ανοιχτή συνέλευση των φιλάθλων, που έλαβε χώρα στη Θύρα 4 του γηπέδου της Νεάπολης το απόγευμα της Κυριακής, έδωσε το «παρών» και ο Γιάννης Τσιριγώτης, επιβεβαιώνοντας τη φημολογία ότι δεν έχει βρεθεί χρηματοδότης για την ομάδα.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον του Ιωνικού απασχολεί τους φιλάθλους της Νίκαιας, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχει πληρώσει τα παράβολα, έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή, και έχει λάβει κανονικά μέρος στην κλήρωση του Κυπέλλου. H οικογένεια Τσιριγώτη έχει εκφράσει την πρόθεση της να δώσει την ΠΑΕ, η οποία είναι 100% «καθαρή» από χρέη και υποχρεώσεις προς τρίτους. Ωστόσο, προς το παρόν, και παρά τη σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό, δεν έχει βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Γιάννης Τσιριγώτης βρρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου του Ιωνικού, και συνομίλησε με τον κόσμο. Για μία ακόμα φορά, ήταν ξεκάθαρος. Η οικογένεια του, προτίθεται, σε περίπτωση που βρεθεί επενδυτής, να συνεισφέρει το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ για τις υποχρεώσεις της σεζόν. Ωστόσο, στον ορίζοντα δεν υπάρχει τίποτα. Και κάπου εκεί, ο (πρώην) ισσχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ιωνικός, έβγαλε είδηση.

Χωρίς να τον κατονομάσει, αναφέρθηκε σε επιχειρηματία που τον πλησίασε πρόσφατα, με στόχο την αγορά του Ιωνικού. Όπως τόνισε, απέρριψε αμέσως την «πρόταση», καθώς ήταν φανερό ότι επρόκειτο για πρόσωπο που κινείται στον «θολό» χώρο του ...στοιχήματος. Όλοι στη Νεάπολη, κατάλαβαν ποιον εννοούσε. Και όλοι συμφώνησαν ότι οι ομάδες δεν μικραίνουν από μία αγωνιστική πτώση, αλλά από μπλεξίματα με τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια, θα δημιουργήσουν αιώνια χρέη.

Να σημειώσουμε ότι το «παρών» έδωσε και η παλιά δόξα του Ιωνικού, και πρόεδρος των παλαιμάχων, Βασίλης Ξενάριος. Ο παλιός άσος συνδέεται με προσωπική σχέση (κουμπαριά) με τον Δημήτρή Μελισσανίδη, από την εποχή που ο «Τίγρης» ήταν Γενικός Αρχηγός της ομάδας της Νίκαιας. Σε ερώτηση φιλάθλου, αν έγιναν επαφές για βοήθεια, με παλιούς παράγοντες όπως ο Μελισσανίδης, ο Ξενάριος επιβεβαίωσε πως επικοινώνησε μαζί του, αλλά ο Νικαιώτης παράγοντας του δήλωσε ότι ζητήματα υγείας, δεν του επιτρέπουν να εμπλακεί ξανά με το ποδόσφαιρο.

Από εκεί και πέρα, αν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος δεν υπάρξει χρηματοδότης, ο Ιωνικός θα αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιά, και συγκεκριμένα στην Α΄Κατηγορία. Αυτή ήταν η ενημέρωση που δόθηκε στη συνέλευση, και ο κόσμος αποχώρησε προβληματισμένος, αλλά με σαφή εικόνα, και χωρίς αόριστες και εξωπραγματικές υποσχέσεις.

Αν δεν γίνει κάποιο «θαύμα» της τελευταίας στιγμής, ο Ιωνικός δε θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Superleague 2, και η σεζόν θα τον βρεί στα γήπεδα των τοπικών κατηγοριών του Πειραιά.