Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει κλείσει ακόμα το θέμα με την ενίσχυση του ρόστερ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κινητικότητα. Όχι μόνο για να έρθουν ποδοσφαιριστές αλλά και για να φύγουν.

Γιατί οι Πράσινοι είναι ένας τεράστιος σύλλογος, με β΄ ομάδα μέχρι πρόσφατα ενώ υπάρχουν και οι ακαδημίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, βέβαια, είναι ο Παναθηναϊκός β΄ που δεν υπάρχει πια (όπως και ο Ολυμπιακός β΄), καθώς το Τριφύλλι αποφάσισε να διαλύσει τη δεύτερη ομάδα από τη στιγμή που υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνικη - Οι άνθρωποι του συλλόγου θεωρούν ότι δεν υπάρχει κατάλληλος ανταγωνισμός σε αυτή την κατηγορία, που να βοηθάει να εξελιχθούν οι παίκτες.

Με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήθος ποδοσφαιριστών που μένει να φανεί τι θα γίνει με την περίπτωσή τους. Αλλά, φυσικά, να μην είναι μόνο αυτοί, καθώς όπως φαίνεται και στην πρώτη ομάδα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ετοιμάζονται να χαιρετίσουν. Αλλά να πιάσουμε πρώτα τους μικρούς: Η πιάτσα βοά για τον Αλέξανδρο Προδρομίτη (20χρονος στόπερ, που είναι κοντά στη Νίκη Βόλου), τον Χρήστο Κρυπαράκο (21χρονο επιθετικός χαφ που επίσης είναι κοντά στη Νίκη Βόλου) αλλά και τον επιθετικό Γιώργο Ναλιτζή (γιο του Δημήτρη!) που ετοιμάζεται να υπογράψει στην ΑΕΚ β΄.

Πάμε και στους μεγάλους; Πέρα από το φλερτ του Βαγιαννίδη με την Μποταφόγκο (που φαίνεται ότι έχει μείνει λίγο πίσω), τον Σπόραρ που είναι με το 1,5 πόδι εκτός ομάδας και τον Αϊτόρ που φαίνεται ότι φεύγει για την Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕΚ Λάρνακας, υπάρχει κι ένας στόπερ που φαίνεται ότι αποχωρεί! Ο λόγος γίνεται για τον Πάλμερ Μπράουν που όλα δείχνουν ότι θα πάει με τη μορφή δανεισμού στον Λεβαδειακό! Αυτό, τουλάχιστον, ακούγεται έντονα στην πιάτσα...

Οι Πράσινοι έχουν στο ρόστερ τους Γεντβάι, Μάγκνουσον, Ίνγκασον και Σένκεφελντ και παρότι αριθμητικά "χωράει" ένας ακόμα στο ρόστερ, είναι δεδομένο ότι ο πέμπτος στην ιεραρχία πολύ-πολύ δύσκολα θα βρει χώρο στην 11άδα. Με αποτέλεσμα να υπάρχει η σκέψη για να δοθεί δανεικός ο διεθνής Αμερικανός άσος. Αρκεί να το θέλει κι εκείνος, βέβαια, καθώς όταν αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα ήταν για κλαμπ στο μέγεθος του Παναθηναϊκού και όχι για να πάει στη Λιβαδειά...

Πέντε εκατομμύρια ζητάει ο Καρυπίδης από Παναθηναϊκό για Μορόν

Στο Τριφύλλι υπάρχει κινητικότητα της τελευταίας στιγμής για να έρθουν και να αποχωρήσουν παίκτες. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σπόραρ, καθώς ο διεθνής Σλοβένος επιθετικός έχει ζητήσει να αποχωρήσει από την ομάδα από τη στιγμή που έχει καταλάβει ότι δεν υπολογίζεται για το βασικό σχήμα.

Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα είχε υπάρξει ενδιαφέρον από το Μεξικό αλλά και από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για την περίπτωση του, αλλά με δεδομένο ότι το καλοκαίρι τού 2023 οι Πράσινοι είχαν δώσει 3,5 εκατ. ευρω στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να τον αποκτήσουν, θέλουν να αποκομίσουν ο,τι καλύτερο γίνεται για να τον παραχωρήσουν. Και όπως αναφέρουν στην πιάτσα εύκολα ή δύσκολα θα τον παραχωρήσουν.

ΜΠΑΛΝΤΕ: Άλλωστε, ήδη έχει κυκλοφορήσει ρεπορτάζ που θέλει τον Μαμά Μπαλντέ, της Λιόν, να βρίσκεται στο προσκήνιο για να έρθει δανεικός. 28χρονος, διεθνής με τη Γουινέα, έχει θητεία στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Πέρσι η γαλλική ομάδα είχε δώσει 2 εκατ. ευρώ ως loan fee για τον δανεισμό του και, με τη λήξη της σεζόν, πλήρωσε άλλα 6 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του από την Τρουά, αν και δεν πήγε καλά στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα. Ο μόνος λόγος που βγήκε στη… βιτρίνα, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ξανά η Λιόν!

ΜΠΑΛΝΤΕ/1: Παρότι έχει παιχνίδια με τη Λιόν, δεν είναι παραγκωνισμένος από την 11άδα της δηλαδή, δεν είναι απίθανο να τον δώσει με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, καθώς υπάρχουν άλλοι 4 επιθετικοί διαθέσιμοι στη Λιόν. Εμείς, πάντως, θα πούμε ότι δεν είναι μόνο ο Μπαλντέ που ενδιαφέρει τους Πράσινους αν αποχωρήσει ο Σπόραρ. Και δεν εννοούμε ότι στην ομάδα υπάρχει και ο 20χρονος Θανάσης Νταμπίζας, γιος του Νίκου, που έχει κορμί τύπου Σπόραρ αλλά είναι πιο κινητικός. Αλλά και ο Αρνέλ Γιακούποβιτς, επιθετικός, 26 ετών, ψηλός και ποιοτικός, κοντρολαρισμένος και καλός σκόρερ, με θητεία σε Αγγλία (Μίντλεσμπορ), Ιταλία (Γιουβέντους, Έμπολι), Αυστρία (Στουρμ Γκρατς και Αούστρια Βιέννης) που ανήκει στη Μάριμπορ - Την ομάδα, δηλαδή, που ανήκει στον Ατζούν...

ΜΟΡΟΝ: Το όνομα του Ισπανού επιθετικού τού Άρη επίσης παραμένει στο προσκήνιο για λογαριασμό τού Παναθηναϊκού (και φυσικά της ΑΕΚ όπως διαβάσατε στο sportdog.gr προ ημερών!), αν και η πληροφορία από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ο παίκτης δεν παραχωρείται για λιγότερα από 5 εκατ. ευρώ - Κι αυτό με δεδομένο ότι ο ποδοσφαιριστής θέλει να έρθει στην ομάδα, καθώς από την αρχή θα γνωρίζει ότι είναι Νο2. Οι Πράσινοι έχουν κάνει διερευνητικές επαφές προς την πλευρά τού Καρυπίδη και αν δεν βρουν κάτι καλύτερο, ίσως επιστρέψουν. Όχι προφανώς με τα χρήματα που ζητούν στη Θεσσαλονίκη.