Η ΑΕΚ αγωνιστικά και ψυχολογικά βρίσκεται ξανά εκεί που ήταν πριν το ματς με τον ΟΦΗ. Η ισοπαλία με τη Λαμία μέσα στη Φιλαδέλφεια ήταν ένα πισωγύρισμα για την Ένωση, η οποία πλέον προχωράει κοιτώντας το εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό την Κυριακή, το οποίο πρέπει να κερδίσει πάση θυσία, περισσότερο για λόγους ηρεμίας πριν τη διακοπή.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ είναι ενεργή μεταγραφικά. Δεδομένα θα πάρει έναν φορ. Μπορεί και δυο, αν υπάρξει κάποια πώληση στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Αν η ομάδα μείνει ως έχει θα αποκτηθεί ένας επιθετικός. Το όνομα του Ντουά της Λουντογκόρετς παίζει δυνατά, όμως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που απασχολεί. Υπάρχουν συζητήσεις με την ομάδα από τη Βουλγαρία, οι οποίες θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα. Εκτός του Ντουά όμως η ΑΕΚ δουλεύει παράλληλα άλλη μία περίπτωση επιθετικού από την ξένη αγορά, ο οποίος επίσης ανήκει σε ομάδα.

Πρέπει ωστόσο να έχουμε κάτι ακόμα στο μυαλό μας: Η μεταγραφική αγορά στην Ελλάδα κλείνει στις 11 Σεπτεμβρίου. Λίγες αγορές θα είναι ανοιχτές μέχρι τότε. Οι περισσότερες θα κλείσουν τέλος Αυγούστου. Σε λίγες ημέρες δηλαδή. Άρα μπορεί να εμφανιστούν ευκαιρίες οι οποίες πριν καιρό φάνταζαν δύσκολες. Ίσως ακόμα προκύψει παίκτης και από την ελεύθερη αγορά! Να βρεθεί δηλαδή ποδοσφαιριστής που είναι ελεύθερος, ο οποίος δεν είχε την Ελλάδα ως προτεραιότητα και εν τέλει να μη βρει αυτό που ήθελε και να πει το «ναι» τώρα στο φινάλε της μεταγραφικής σεζόν.  

Εκτός από τον επιθετικό η ΑΕΚ έχει κι άλλες ανάγκες. Αυτή ενός βασικού αριστερού μπακ για παράδειγμα. Έχει τα μάτια της ανοιχτά η Ένωση και γι’ αυτή τη θέση και όλοι ελπίζουν να βρεθεί και να αποκτηθεί κάτι καλό. Πάντως η απόκτηση αριστερού μπακ δεν δείχνει τόσο δεδομένη, όσο αυτή του επιθετικού. Στο τέλος των μεταγραφών όμως πολλά μπορούν να ανατραπούν.

Εκτός από την δεδομένη απόκτηση επιθετικού (ή επιθετικών εφόσον υπάρξει κάποια πώληση στη γραμμή κρούσης) είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και αποχωρήσεις παικτών είτε με τη μορφή δανεισμού, είτε με πώληση. Και δεν εννοούμε για παίκτες που παίζουν στη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά και σε άλλες θέσεις. Γενικά μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου αναμένεται ένα «ζεστό» φινάλε για την ΑΕΚ και με αφίξεις και με πιθανές αποχωρήσεις.