Για την απόφαση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει 22+3 ποδοσφαιριστές στο φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού (22 έτοιμους/μεγάλους και 3 παιδιά από τις υποδομές), έχουμε γράψει ξανά - Όπως έχουμε γράψει ξανά ότι αυτή η συνθήκη δεν πρόκειται να αλλάξει εις βάρος των παιδιών από την ακαδημία. Δηλαδή ο τελικός αριθμός 25 του ρόστερ δεν θα έχει λιγότερους από 3 ποδοσφαιριστές από την υποδομή του συλλόγου.

Μάλιστα, για την ώρα, υπάρχουν περισσότεροι στο ρόστερ τής πρώτης ομάδας, καθώς υπολογίζονται (ως 4ος) ο τερματοφύλακας Μπότης, στην άμυνα ο Κουτσίδης και ο Αποστολόπουλος, στα χαφ ο Μπακούλας, ο Μουζακίτης και ο Παπακανέλλος, στην επίθεση ο Χαράλαμπος Κωστούλας. Θα μείνουν μόνο 3 από αυτούς στο τέλος, αλλά είναι μαζικό το ταλέντο που υπάρχει στην ακαδημία των Ερυθρόλευκων - Μόνο τυχαία δεν ήταν η κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του κλαμπ.

Μάλιστα, ήδη υπάρχει και η νέα φουρνιά από τις ακαδημίες της ομάδας, με τα ονόματα των Πνευμονίδη και Λιατσικούρα να ξεχωρίζουν, που ακολουθούν στο άμεσο μέλλον. Κι εδώ είναι που μπαίνει το ερώτημα: Είναι τυχαία όλα αυτά που συμβαίνουν στο Λιμάνι; Δηλαδή αυτό το μαζικό ταλέντο που έχει μαζευτεί στου Ρέντη και, μάλιστα, προετοιμασμένο σε συνθήκες υψηλού επιπέδου. Η απάντηση είναι σαφής και ρητή: Όχι!

Από το 2010 που βρέθηκε στο τιμόνι τής ΠΑΕ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έχουν δαπανηθεί για τις ακαδημίες τού συλλόγου ένα ποσό που φτανει στα 60 εκατ. ευρώ! Πρόκειται για τεράστιο ποσό αν αναλογιστούμε ότι η μηχανή παραγωγής ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, λέγεται στη Θεσσαλονίκη ότι έχει στοιχίσει λιγότερα από 40 εκατ. ευρώ όλα αυτά τα χρόνια στον Ιβάν Σαββίδη!

Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει πολύ στο θέμα των υποδομών και, μάλιστα, από τη στιγμή που φέτος δεν υπάρχει β΄ ομάδα για να περάσουν ως ενδιάμεσο στάδιο οι ποδοσφαιριστές, όσοι πραγματικά αξίζουν θα πηγαίνουν απευθείας στην πρώτη ομάδα για να μείνουν. Από τους νεαρούς, εξελίξιμους και πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές, μέχρι τον Συλλαϊδόπουλο που πλέον είναι σταθερά βοηθός του Μεντιλίμπαρ... 

Την ίδια ώρα, τον σωστό δρόμο που έχουν χαράξει τα τελευταία χρόνια τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ, θέλει να ακολουθήσει και η ΑΕΚ του Μάριου Ηλιόπουλου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης πριν από λίγο καιρό και όπως σας ανέλυσε το Sportdog.gr σε ειδικό θέμα, που μπορείτε να διαβάστε ΕΔΩ: Ο Μαρινάκης αποκάλυψε το πλάνο Ηλιόπουλου - Μεγάλη μεταγραφή και πρωτοπορία