Απογοητευτική είναι η έναρξη της σεζόν για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, καθώς όσες φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν δικαίωσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής, προφανώς λόγω των μεταγραφών που δεν έχουν γίνει ακόμα στις θέσεις που έχει ζητήσει εδώ και μήνες, αναγκάστηκε να ρίξει στο χορτάρι τον Πορτογάλο τόσο στο παιχνίδι με τη Μάλμε όσο και με τον Πανσερραϊκό και η επιλογή αποδείχθηκε απόλυτα αποτυχημένη.

Ο Βιεϊρίνια το καλοκαίρι αποφάσισε να μην σταματήσει το ποδόσφαιρο και συμφώνησε να συνεχίσει στον Δικέφαλο, προφανώς τιμές ένεκεν για την τεράστια προσφορά του στην ομάδα. Και από τη στιγμή που ο ίδιος δεν ήθελε να «κόψει» την μπάλα, ούτε ο Λουτσέσκου ούτε και ο Σαββίδης ήθελαν του χαλάσουν το χατίρι. Άλλωστε, πρόκειται για έναν παίκτη που… ζει την ομάδα, την έχει στηρίξει στα εύκολα και στα δύσκολα και για αυτό η παρουσία του στα αποδυτήρια είναι απαραίτητη.

Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που ο Ιβάν Σαββίδης του έχει ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό, πως μόλις αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αυτομάτως θα αναλάβει πόστο στην ομάδα. Ωστόσο, για την ώρα, είναι ακόμα ποδοσφαιριστής και για αυτό θα πρέπει να κρίνεται.

Ο Βιεϊρίνια λοιπόν, παρότι ανανέωσε το καλοκαίρι για έναν χρόνο, δεν είναι σίγουρο ότι μέχρι τον Ιούνιο θα συνεχίσει να φοράει ποδοσφαιρικά παπούτσια. Ο Ευάγγελος Μίχος στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον «Ελλάδα FM 94.3» αποκάλυψε ότι εφόσον συνεχίσει ο έμπειρος Πορτογάλος να μην πηγαίνει καλά και οι εμφανίσεις του δεν είναι αυτές που πρέπει, είναι πιθανό παρότι έχει συμβόλαιο να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, αν βλέπει ότι τα πόδια του δεν ακολουθούν. Το τέλος της καριέρας του δηλαδή να έρθει νωρίτερα, τον Δεκέμβρη!