Γιάννης Μαντζουράκης: Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής κάνοντας τις δικές του εκτιμήσεις για τις σημερινές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, με απώτερο σκοπό την πρόκριση και των δύο. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην μάχη του πρωταθλήματος, σχολίασε την καλή εικόνα του Άρη ενώ τοποθετήθηκε και για την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας του ημιαυτόματου οφσάιντ.

Για τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ στην Ιρλανδία, κόντρα στην Σάμροκ Ρόβερς και αυτή αποτελεί μια τυπική διαδικασία: «Σαφώς και οι διαφορές μεγάλες, τις δείξανε και στην πράξη. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ θα έχει το ίδιο ενδιαφέρον και το ίδιο άγχος, γιατί η ομάδα βγάζει μια υγεία. Θα θέλει πολύ να πάρει και τους πόντους αλλά και το πριμ της νίκης. Δεν μπορείς να μείνεις αδιάφορος και να πεις πέρασα, η νίκη είναι στο μυαλό τους».

Για το αν ο Δικέφαλος του Βορρά χρειάζεται έναν ή δύο κεντρικού αμυντικούς: «Αρχικά δεν είναι κακό που έδωσε την ευκαιρία στον Κουλιεράκη να πάει στην Βολφσμπουργκ, γιατί του αξίζει.

Θα έχει σίγουρα έλλειψη, όμως πρέπει να βοηθήσει και τον Μιχαηλίδη για να πάρει την θέση του. Σαφώς ο ΠΑΟΚ που είναι μέσα σε τρεις μεγάλες υποχρεώσεις θα πρέπει να ενισχυθεί οπωσδήποτε. Οπότε να πάρει και ένα και δύο, τους έχει ανάγκη. Και ιδιαίτερα παίκτες με ύψος, διότι ο ΠΑΟΚ έχει σχετικά ψηλή ομάδα αλλά πάντα είναι απαραίτητοι. Αν μετρήσετε τα γκολ που μπαίνουν, τα περισσότερα είναι από στατικές φάσεις, άρα αυτοί είναι απαραίτητοι».

Για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Λανς, τόνισε πως: «Είναι δύσκολο. Την καλή του ημέρα ο Παναθηναικός την είχε με τον Άγιαξ. Εκεί ήταν ο Παναθηναικός που μπορούσε να κυνηγήσει την πρόκριση του. Είχε την ευκαιρία όταν έμεινε με 10 παίκτες και να κυνηγήσει ένα καλύτερο σκορ, γιατί έτσι θα πήγαινε στην παράταση και θα μπορούσε να παλέψει. Όλα είναι εφικτά και πιστεύω πως παίζοντας μέσα στην γεμάτη έδρα τους, θα υπάρξει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αλλά θέλεις και την συμμετοχή της τύχης».

Για την διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος: «Έχουμε ένα νέο φορμάτ, με τρία επίπεδα. Θα παλέψουν όλοι για τις 4-5 πρώτες θέσεις. Και ο Άρης φέτος έχει μια ομάδα που βασίστηκε στον περσινό κορμό, όμως πήρε και καινούριους παίκτες και άρχισε να παίζει πολύ καλύτερα. Έχει βελτιωθεί στο σύνολό του. Έχει τη δυνατότητα να παλέψει με ΑΕΚ και με Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρές ομάδες που κάνουν δύσκολα λάθη.

Επίσης και ο Ατρόμητος θα μπει με σιγουριά στο δεύτερο γκρουπ του φορμάτ, όπως και η Τρίπολη. Και ο Πάμπλο Γκαρσία όμως πέρυσι έκανε πολύ καλή δουλειά στον Πανσερραϊκό και έχει ήδη αλλάξει την φιλοσοφία του. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να διατηρήσει και φέτος αυτό που είχε, με τους τωρινούς παίκτες. Φαίνεται ότι είναι μια οντότητα», είπε ο Γιάννης Μαντζουράκης.