Ο Κουάντο Ντουά είναι μία από τις περιπτώσεις επιθετικών που κυνηγά η ΑΕΚ, η οποία φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον παίκτη, ξεκαθαρίζοντας, ότι δεν θα δεχτεί παιχνίδια με τη Λουντογκόρετς και περιμένει η βουλγαρική ομάδα να απαντήσει στις προσφορές που έχουν κατατεθεί από πλευράς «κιτρινόμαυρων». Πρόκειται για μία υπόθεση που αξίζει διερεύνησης, μιας και έχει αρχίσει να χύνεται αρκετό μελάνι όσον αφορά τα νούμερα. Αρχικά ο βουλγαρικός Τύπος διέρρευσε περί πρότασης ύψους 5 εκατ.Ευρώ (σ.σ.το αρχικό ποσό που έγιναν συζητήσεις ήταν 7 εκατ.Ευρώ!!!) για τον διεθνή Ελβετό φορ. Τα δεδομένα όμως είναι πολύ διαφορετικά, με πηγές να αναφέρουν, ότι παρουσιάζονται παραφουσκωμένα νούμερα.

Η αλήθεια είναι, ότι στη βουλγαρική ομάδα περίμεναν, ότι θα εξαργύρωναν το γκολ που έβαλε στο Euro με την Εθνική Ελβετίας, για το οποίο είχε δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος, περισσότερο για λόγους τρολαρίσματος. Βλέπετε ο παίκτης με τις γκανέζικες ρίζες έχει γεννηθεί στο Λονδίνο και τα ΜΜΕ αστειεύτηκαν, γράφοντας, ότι ο πρώτος Άγγλος στο Euro δεν σκόραρε για τα «λιοντάρια», αλλά για την Ελβετία. Ανέμεναν λοιπόν προτάσεις από τα 5 κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο, αλλά μόνο έτσι δεν ήταν τα πράγματα.

Πουλά ακριβά η Λουντογκόρετς

Η Λουντογκόρετς είναι μία ομάδα, στην οποία ο Ελβετός έχει τη δυνατότητα να παίξει στην Ευρώπη, όχι όμως στο Champions League, αφού η βουλγαρική ομάδα, η οποία τον απέκτησε 3,5 εκατ.Ευρώ από τη Νυρεμβέργη πέρσι το καλοκαίρι, θα αγωνιστεί στη Ligue Phase του Europa League (απέκλεισε η μολδαβική Πετροκάμπ). Αυτή η οικονομική απώλεια εξαιτίας της μη συμμετοχής στην κουρυφαία ποδοσφαιρική ευρωπαϊκή διοργάνωση ίσως είναι ο σημαντικότερος παράγων για να πωληθεί, σύμφωνα με τον Ιορντάν Κροστάνοφ. Και η Λουντοργκόρετς έχει μάθει να πουλά ακριβά. Ο Βούλγαρος σπορτκάστερ μίλησε στο Sportdog και παρουσίασε τη δική του οπτική στην υπόθεση.

«Η Λουντογκόρες είναι πλούσια ομάδα και δίνει καλά λεφτά και μισθούς. Γενικά κάνει μεγάλες μεταγραφές. Το γεγονός, ότι δεν παίζει Champions League φέτος, αλλά Europa, δίνει πιθανότητες να κάνουν πωλήσεις παικτών χωρίς όμως να σημαίνει, ότι καίγεται. Έχει καλούς παίκτες που της δίνουν φοβερή ποιότητα στη Βουλγαράι. Με εξαίρεση τα ντέρμπι με Λέφσκι και ΤΣΣΚΑ, στα υπόλοιπα ματς κάνει περίπατο μέσα στο γήπεδο. Δεν έχει ομάδα αλλά καλούς ποδοσφαιριστές, με τις προσωπικές ενέργειες των οποίων μπορεί και παίρνει παιχνίδια. Δηλαδή ο ανταγωνισμός δεν είναι μεγάλος», ανέφερε αρχικά ο Βούλγαρος δημοσιογράφος, ο οποίος στέκεται πολύ στα οικονομιικά δεδομένα.

«Στη Λουντογκόρετς έχουν παίκτες με διαφορά όπως ο Ντούα που μπορεί να πληρώνεται με δεκάδες χιλιάδες Ευρώ τον μήνα. Κάνει τη διαφορά χωρίς να δώσουν το 100% του εαυτού τους. Στην Ελλάδα δεν είναι έτσι. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δίνουν μάχες. Για παράδειγμα ο Μπερνάρντ ΤεκΠετέι, ο Γκανέζος αμείβεται με 35.000 Ευρώ τον μήνα. Τέτοια ποσά παίρνουν παίκτες στη Serie A», αναφέρει ο Κροστάνοφ, ο οποίος ανέλυσε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του επιθετικού.

Πλησιάζει στον Λιβάι

«Παίζει σέντερ φορ. Είναι κλασικό 9άρι. Παίζει δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες. Έχει καλή επαφή με τη μπάλα στα πόδια. Τον έχουμε δει να παίζει και στα χαφ. Είναι παίκτης που παίζει άνετα στην ΑΕΚ και μπορεί να τη βοηθήσει, με τα γκολ που θα βάλει. Πλησιάζει αρκετά τα χαρακτηριστικά του Λιβάι Γκαρσία», σημειώνει ο Κροστάνοφ, ο οποίος είχε πάρει γεύση από τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο, καθώς πέρσι μετέδωσε την εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ στο Μπράιτον για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Στο τέλος έδωσε την εκτίμησή του για το νούμερο που μπορεί να φτάσει η μεταγραφή Ντουά στην Ένωση. «Θεωρώ, ότι η μεταγραφή θα φτάσει μεταξύ 2,5 με 3 εκατ.Ευρώ. Η Λουντογκόρετς προσπαθεί να πάρει περισσότερα λεφτά. Δεν έχει οικονομικά προβλματα για να πουλήσει έναν παίκτη. Έχουν άνεση και πουλάνε παίκτες σε καλές τιμές», κατέληξε ο Ιορντάν Κροστάνοφ μιλώντας στο Sportdog για τον Ντουά, αν και η ΑΕΚ εξετάζει και εναλλακτικές έχοντας στα υπόψιν και άλλες περιπτώσεις επιθετικών.