Ο Γουίλιαν βλέπει ζεστά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Είναι μια πληροφορία που μετέφερε η στήλη η Box to box του Sportdog και όλα δείχνουν, ότι εδώ υπάρχει καπνός. Μετά από μία διετία στη Φούλαμ, με 67 συμμετοχές με 10 γκολ και 7 ασίστ, ο Βραζιλιάνος άσος έμεινε ελεύθερος, παρότι είχαν γίνει συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2025 και αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Το όνομά του είχε απασχολήσει από παλιά το ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Πριν από δύο χρόνια συγκεκριμένα είχε πέσει στο τραπέζι, αλλά του κλειστού διετές συμβολαίου που είχε με τους «Κότατζερς» η κίνηση φάνταζε απαγορευτική. Πλέον όμως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τον πρώην άσο των Κορίνθιανς, Σαχτάρ, Ανζί, Τσέλσι και Άρσεναλ.

Εξάλλου ο παίκτης αποτελεί μεγάλη καψούρα του ιδιοκτητη της πειραϊκής ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη και πλέον υπάρχουν ζωντανές ελπίδες, ότι ο παίκτης να πιάσει λιμάνι. Υπάρχει όμως και μία ακόμα λεπτομέρεια στην υπόθεση, από την οποία εκπέμπονται θετικά μηνύματα για αυτήν την υπόθεση.

Ποιά είναι η νέα εξέλιξη; Αφορά δύο πρόσφατα... follow στο Instagram. Ο Μιλτιάδης Μαρινάκης, γιος του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού ακολούθησε τον Γουίλιαν στο δημοφιλές Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, για να ακολουθήσει και το follow του Ροντινέι στον συμπατριώτη του. Γνώστες των ολυμπιακών πραγμάτων υποστηρίζουν, ότι μόνο τυχαίες δεν είναι αυτές οι διαδικτυακές κινήσεις εκτίμησης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα μηνύματα δεν είναι τόσο θετικά στην υπόθεση Ποντένσε.

Η Γουλβς αντιμετώπισε την Μπέρνλι για το League Cup, επικρατώντας με 2-0 και τον Ντάνιελ Ποντένσε να βρίσκεται στην αρχική 11άδα των «λύκων», δίνοντας μάλιστα την ασίστ στο δεύτερο γκολ και η δήλωση του προπονητής της Γουλβς, Γκάρι Ο’ Νιλ, ότι ο Πορτογάλος εξτρέμ θέλει να παραμείνει στην ομάδα και μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ακούστηκε σε μαχαιριά στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή του στον αγώνα με την Athens Kallithea στο Καραϊσκάκη.

Αν ο Ολυμπιακός φέρει τον Γουίλιαν, τότε πυροδοτεί μια μεγάλη βόμβα, αν όχι η μεγαλύτερη του καλοκαιριού. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που η βασική του θέση είναι στην αριστερή πτέρυγα, μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης αλλά και ωςοργανωτής αναλαμβάνοντας ρόλο δεκαριού. Οπότε, δεν μιλάμε λοιπόν για μια μεταγραφή αντί-Ποντένσε, αλλά και αντι-Φορτούνη και αντι-Όρτα. Είναι μία λύση 3 σε 1.

Κάποιοι θα τον πούνε στα 36 του παλαίμαχο και θα τον συγκρίνουν με τον Χάμες ή τον Μαρσέλο. Δεν είναι όμως έτσι. Ο Γουίλιαν ήταν από τους περισσότερο γυμνασμένους παίκτες στη Φούλαμ με φυσική κατάσταση που θα ζήλευαν και 25άρηδες.