Πολλές φορές έχουμε αναφέρει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού ότι το δίκτυο των ομάδων που έχει στην κατοχη του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ευνοεί με κάθε τρόπο τους Πειραιώτες. Γιατί ο,τι καλύτερο υπάρχει στη Ρίο Άβε δεν μπορεί να μεταπηδήσει με τη μία στην Premier League για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπως έγινε και στην περίπτωση του Κοστίνια, ενώ από την άλλη πλευρά οι ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας τής Φόρεστ που για τον άλφα ή βήτα λόγο περισσεύουν στο ρόστερ της, μόνο στον Ολυμπιακό θα δεχόντουσαν να έρθουν.

Κι εδώ είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Νταβίντ Κάρμο, που αποκτήθηκε από το αγγλικό κλαμπ (με ποσό που δεν θα μπορούσε ποτέ να δώσει ελληνική ομάδα!) για να έρθει με τη μορφή δανεισμού στο Λιμάνι - Πάνω-κάτω ο,τι έγινε και με τον Στάμενιτς.

Αλλά έχει ενδιαφέρον μια πληροφορία που έφτασε στα αυτιά μας από την Πορτογαλία και αφορά την τελευταία μεταγραφή τής Ρίο Άβε: Τον Φρανσίσκο Πετράσο, 22χρονο στόπερ με θητεία στη Ρίβερ Πλέιτ, που οι Πορτογάλοι έδωσαν σχεδόν 900.000 ευρώ για να υπογράψουν μαζί του!

Ψηλός (1,91 μ.), με γερό κορμί, άλμα, τρομερός με το κεφάλι, καλές τοποθετήσεις και τάκλιν, αλλά χωρίς εμπειρία και παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, που πρεπει να βελτιώσει την τακτική του παιδεία. Δεν είναι ο στόπερ που θα φτιάξει παιχνίδι από πίσω αλλά έχει σουλούπι και δυναμισμό Κάρμο και, μετά από μία-δύο καλές σεζόν, μπορεί να έρθει στο Λιμάνι για βασικός. Αρκεί, φυσικά, να έχει την εξέλιξη που περιμένουν όλοι στην ομάδα.

 Το πλάνο της απόκτησής του, άλλωστε, είναι να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω του πορτογαλικού κλαμπ και στη συνέχεια να μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό - Δηλαδή η πιο ομαλή προσαρμογή/δοκιμή/μετάβαση για να φανεί αν μπορεί να ανταπεξέλθει στους Πειραιώτες και να απογειώσει την καριέρα του. Ως εργαστήριο παραγωγής ποδοσφαιριστων αλλά και προσαρμογής λατινοαμερικανών απέκτησε τη Ρίο Άβε ο Μαρινάκης και ως τέτοια την αξιοποιεί.

Άλλωστε, ήδη στην πορτογαλική ομάδα υπάρχουν ήδη δύο παίκτες με άρωμα Ολυμπιακό (Σίνα και Βρουσάι - Ακούγεται ότι μπορεί να ακολουθήσει και ο Παπακανέλλος) και τρεις της Νότιγχαμ (Πάνζο, Ομάρ Ρίτσαρντς, Αγκιλέρα), ενώ είναι σαφές ότι ο δεξιός εξτρέμ Φάμπιο Ρονάλντο είναι ο επόμενος που θα έρθει στον Ολυμπιακό μετά τον Κοστίνια - Και είναι σε σειρά προτεραιότητας για να φανεί αν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το επίπεδο ο επιθετικός Κλέιτον, ο χαφ Πόλμαν, αλλά και ο γιος του Γιαννάκη Οκκά, Γιώργος, που αγωνίζεται ως αριστερός μπακ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fábio Ronaldo (@fabioronaldo11)

Για την ώρα κρατήστε το όνομα του Φάμπιο Ρονάλντο, που μπορεί να έρθει ακόμα και στον Γενάρη στο Λιμάνι (ανάλογα με την πορεία του στη Ρίο Άβε στο πρώτο μισό της σεζόν), και στη συνέχεια του Πετράσο. Γιατί και οι δύο φαίνεται να έχουν τρομερό potential (όπως και ο Πόλμαν) και αν βρεθούν στον Ολυμπιακό προετοιμασμένοι καλά για να αρπάξουν την ευκαιρία, μπορούν  απογειώσουν την καριέρα αλλά και την αξία τους στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο...