Ήρεμος πηγαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ύστερα και από το διπλό στη Λαμία, με το οποίο έκανε το 3 στα 3 σε αυτό το ξεκίνημα της φετινής Super League.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε τους παίκτες του να είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο «Αθανάσιος Διάκος», αλλά υπήρξαν αρκετά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι μέχρι να δώσει τη λύση ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο Τσικίνιο ναι μεν είχε διάθεση και ορισμένες καλές ενέργειες, ουσιαστικά σε ρόλο επιτελικού μέσου, ωστόσο δεν είναι καθαρό 10άρι και είναι αντιληπτό ότι κάτι του λείπει, είτε στην τελική πάσα είτε και στο τελείωμα της φάσης.

Την ίδια στιγμή, ο Βέλντε έδειξε ξανά ότι είναι παίκτης που μπορεί να έχει μερικά εντυπωσιακά ή έστω καλά διαστήματα απόδοσης, όμως στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων δείχνει… εξαφανισμένος από τον αγωνιστικό χώρο και αυτό είναι πρόβλημα.

Ο Μαρτίνς, αντίθετα, είναι πιο συνεπής σε επίπεδα καλής απόδοσης και διάρκειας, αλλά για να επανέλθουμε στον Ελ Κααμπί ήταν φοβερό αυτό που έκανε ο Μαροκινός φορ.

Δύο φορές βρέθηκε σε θέση για γκολ και ισάριθμες φορές σκόραρε, για να καταγράψει και μία ασίστ, σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν και στα… φόρτε του. Πού να ήταν δηλαδή και πιο κινητικός τι θα συνέβαινε, ο ορισμός του value for money.

Στο ματς με τους Φθιώτες καταγράφηκε και η έναρξη της νέας θητείας του Ντάβιντ Κάρμο με τα ερυθρόλευκα, με τον υψηλόσωμο στόπερ να αντικαθιστά στο 54’ τον πολύ καλό Πιρόλα, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας και η αλήθεια είναι ότι με το που μπήκε ο Κάρμο άλλαξε αμέσως επίπεδο η άμυνα των Πειραιωτών.

Σαν να… τρόμαξαν και οι παίκτες των γηπεδούχων με τον Ανγκολέζο κεντρικό αμυντικό, που ήταν απλά επιβλητικός και αποτελεί ηγετική φυσιογνωμία για τους κατόχους του Conference League.

Ο Έσε ήταν ο γνωστός Έσε, σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου δηλαδή, ο Ροντινέι μάγεψε στη φάση του 0-2, αν και γενικά ήταν χαμηλή η… πτήση του στο παιχνίδι, ενώ ο Ορτέγκα ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον Φουρτάδο στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη ήταν εξαιρετικός.

Το βάρος, πλέον, πέφτει στα μεταγραφικά για τον Ολυμπιακό ύστερα και από την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης Ποντένσε και μένει να φανεί ποιον εξτρέμ θα βάλουν στο ρόστερ οι «ερυθρόλευκοι», αφού είναι φανερό ότι χρειάζονται να προσθέσουν και άλλη ποιότητα μεσοεπιθετικά, με αναγκαία και την προσθήκη ενός καλού 10αριού, από τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει την ευκαιρία στον Παπακανέλλο.

Σε ό,τι αφορά τον Ποντένσε, προφανώς οι όροι που ήθελε να βάλει ο Πορτογάλος άσος για να μακροημερεύσει στον Πειραιά δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί, ωστόσο αποδείχθηκε λανθασμένη και η στάση αναμονής που τήρησαν στον Ολυμπιακό αφήνοντας να φτάσει το θέμα στο… παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου κι ενώ θα μπορούσε αυτό να έχει τελειώσει, είτε θετικά είτε αρνητικά, πολύ καιρό πριν.

Αν η επιλογή του ακραίου επιθετικού που θα έρθει αποδειχθεί σωστή, θα ξεχαστεί ο Ποντένσε, ειδάλλως η… μουρμούρα από την εξέδρα και από τους πάντα απαιτητικούς οπαδούς των Πειραιωτών θα επανέλθει στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς -κακά τα ψέματα- ο 29χρονος άσος είναι από τους παίκτες που εντάσσονται στην κατηγορία «κάνω τη διαφορά» (και μεγάλη μάλιστα)...