Η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει προς το τέλος της και οι ελληνικές ομάδες κάνουν το τελευταίο... σπριντ για να καλύψουν τα κενά που εκτιμούν ότι έχουν. Μεταγραφές ψάχνει ο Ολυμπιακός αλλά και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Οι τρεις εξ' αυτών, όλοι πλην ΑΕΚ, ψάχνουν έναν κεντρικό χαφ, παίκτη δηλαδή που να παίζει κυρίως στο Νο8. Διάφορα ονόματα έχουν ακουστεί / γραφτεί. Στα αυτιά της στήλης πάντως έφτασε το απόγευμα της Κυριακής (1/9) μια εντυπωσιακή πληροφορία.

Σύμφωνα με Βέλγο ατζέντη η Άντερλεχτ που ενδιαφέρεται να δανειστεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Κρίστιαν Έρικσεν, έχει ελληνικό... ανταγωνισμό! Δηλαδή μια ελληνική ομάδα, που δεν κατονομάστηκε, φέρεται να προσέγγισε την πλευρά του παίκτη για να διερευνήσει προθέσεις.

Όπως είχε γραφτεί νωρίτερα από τη Het Belang van Limburg ο CEO της Άντερλεχτ, Γιέσπερ Φρέντμπεργκ, θέλει να κάνει μια επίμονη προσπάθεια να αποκτήσει τον Έρικσεν πριν από το φινάλε της σχετικής διορίας που για τους Βέλγους λήγει στις 6 του μήνα.



Ο 32χρονος Δανός δεν έχει παίξει καθόλου φέτος με τους «μπέμπηδες» αφού ο Τεν Χαγκ προτιμά άλλους για τη μεσαία γραμμή του. Έτσι ο σπουδαίος αυτός παίκτης που είχε συγκλονίσει όλο τον κόσμο με την περιπέτεια της υγείας του σε ζωντανή μετάδοση στο Euro 2020. Είχε υποστεί καρδιακή προσβολή εν ώρα αγώνα με την εθνική του ομάδα κόντρα στη Φινλανδία αλλά όχι μόνο επιβίωσε αλλά έκανε μεγάλο come back στο ποδόσφαιρο.
Για τον Έρικσεν που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο και αμείβεται με (κρατηθείτε) 170.000 λίρες την εβδομάδα, είχε κάνει πρόταση δανεισμού του και η Μπέτις αλλά προς στιγμήν φάνηκε να απορρίπτει την προοπτική να φύγει ο παίκτης (αν και δεν τον χρησιμοποιεί) ο κόουτς των μπέμπηδων, Τεν Χάαγκ.

Ο 32χρονος Δανός που παίζει κυρίως ως 8άρι αλλά και 10άρι και αριστερό χαφ / εξτρέμ μετράει 134 συμμετοχές και 42 γκολ με την Δανία. Η χρηματιστηριακή του αξία τώρα είναι 8 εκατ. αλλά στην καλύτερη φάση της έφτασε τα 100 εκατ. (!). Άρχισε ποδόσφαιρο από την Οντένσε και το απέκτησε 1,5 εκατ.ευρώ ο Άγιαξ το 2009. Το 2013 τον πούλησε 14 εκατ.στην Τότεναμ κι εκείνη τον πούλησε 27 εκατ. το 2020 στην Ίντερ. Μετά την περιπέτεια της υγείας του έμεινε ελεύθερος και τον Ιανουάριο του 2022 τον απέκτησε η Μπρέντφορντ πριν μετακομίσει ως ελεύθερος στη Μάντσεστερ τον Ιούλιο του 2022.

***Ο Γουΐλιαν είπε αλήθεια σε πρόσφατες δηλώσεις του, έχει πολλές και καλές προτάσεις στα χέρια του από Ευρώπη, Αμερική, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Βραζιλία αλλά δεν θέλει με τίποτα να γυρισει στην πατρίδα του απ' όπου έφυγε πριν από δύο χρόνια λόγω απειλών! Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έγραψε πως έρχεται απόψε στην Ελλάδα και καλό είναι να θυμάστε που διαβάσατε πως είναι ο Νο1 στόχος του Ολυμπιακού και η μεγάλη καψούρα του Βαγγέλη Μαρινάκη...