Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την ΑΕΚ είναι περίπτωση του Νταβίντ Φοφανά, της Τσέλσι, που στα 21 του χρόνια έχει market value στα 12 εκατ. ευρώ - Η αγγλική ομάδα τον είχε αγοράσει τον Γενάρη τού 2023 από τη Μόλντε με 12 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής έχει δοθεί δανεικός στην Ουνιόν Βερολίνου και την Μπέρνλι - Στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου με τη φανέλα της Μπέρνλι πέτυχε 4 γκολ και 1 ασίστ στην Premier League.

Προφανώς η Τσέλσι είχε επενδύσει πάνω στον διεθνή επιθετικό με την Ακτή Ελεφαντοστού και δεν είναι τυχαίο ότι η Ένωση κυνηγάει την περίπτωσή του από τα μέσα Ιουλίου!

O Φοφανά είναι ψηλό και γερό παιδί, θυμίζει πολύ σε σωματότυπο και κίνηση τον Λιβάι Γκαρσία, είναι καλός τακτικά και φυσικά μπορεί να ταιριάξει πολύ καλά σε αυτό που θέλει να παίξει ο Αλμέιδα στην ΑΕΚ.

Τα δεδομένα στην υπόθεσή του Φοφανά

Ήρεμη πηγαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος η ΑΕΚ μετά τη νίκη στη Λιβαδειά, καθώς από την αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων το φετινό καλοκαίρι υπήρχε ένα περίεργο κλίμα λόγω και των αρνητικών αποτελεσμάτων. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά και μπορεί να βάλει την τελευταία πινελιά στο ρόστερ της με την απόκτηση του Φοφανά.

Στο Λονδίνο βρέθηκε ο Κονέ για τις τελικές επαφές και από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι δεν αποτελεί πρόβλημα το συμβόλαιο του παίκτη, ενώ και από την Τσέλσι θέλουν να τον παραχωρήσουν ξανά με τη μορφή δανεισμού. Παρόλα αυτά η αγγλική ομάδα έχει δικαίωμα να δώσει μόνο έναν παίκτη ακόμα δανεικό και θέλει να ξεφορτωθεί ένα συμβόλαιο που είναι μεγαλύτερο από του Φοφανά.

Ένα -δύο πραγματάκια ακόμα που έχουν ενδιαφέρον:

α) Πλην του 21χρονου επιθετικού η Ένωση έχει στη λίστα της κι άλλους επιθετικούς! Με δεδομένο ότι ο Ντουά δεν "παίζει", υπάρχουν παίκτες που ακόμα δεν έχουν γραφτεί και είναι περισσότεροι από δύο! Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί συνεχίζει να υπάρχει η φημολογία για πρόταση που μπορεί να σκάσει για τον Λιβάι Γκαρσία και η Ένωση να μην μπορεί να την απορρίψει. Σε αυτή την περίπτωση θα αποκτηθούν δύο και όχι ένας επιθετικός.

β) Η ΑΕΚ δεν έχει τον βραχνά τής ευρωπαϊκής λίστα, άρα μπορεί να περιμένει μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου για να πάρει παίκτη. Κι αυτό μπορεί να αλλάξει πολλά δεδομενα...

"Τεράστιο potential στην Τσέλσι - Δεν τον πίστεψαν πολύ - Βήμα μπροστά να έρθει στην Ελλαδα;"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Τσούτη, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, για να μας δώσει έξτρα πληροφορίες.

"Ήρθε στην Τσέλσι με τεράστιο potential από τη Μόλντε, αλλά στην Τσέλσι δεν τον πίστεψαν πολύ. Τον εδωσαν στην Μπέρνλι, αλλά κι εκεί δεν ήταν και πιο εύκολη ομάδα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για τον Φοφανά;

"Θεωρείται και είναι εξελίξιμος αλλά θα πρέπει να το δείξει κιόλας. Στην Τσέλσι δεν πήρε ευκαιρίες. Στην Ελλάδα δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι βήμα μπροστά στην καριέρα του".

Διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού -  Παίζει και στα άκρα - Πάγκο ο Λιβάι;

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήδη από το 2019 είναι διεθνής με την εθνική ομάδα τής Ακτής Ελεφαντοστού, ενδεικτικό του πόσο τον υπολογίζουν και στην πατρίδα του.ασ

Το καλο με τον Φοφανά είναι ότι εκτός από τη θέση του Φουνταριστού μπορεί να δώσει λύσεις και στα άκρα της επίθεσης, τόσο στα δεξιά όσο και αριστερά. Μπορεί ακόμα και να συνυπάρξει με τον Λιβάι Γκαρσία στη γραμμή κρούσης δηλαδή.

Το ζήτημα είναι όταν θα παίζει με έναν επιθετικό ο Ματίας Αλμέιδα τι θα γίνει, καθώς ο Φοφανά δεν θα ερθει στην Ελλάδα (δεν θα τον στείλει η Τσέλσι δηλαδή!) για να κάθεται στον πάγκο,αλλά για να έχει συμμετοχές και μπόλικο χρονο συμμετοχής.

Μπορεί να μείνει στο πάγκο ο Λιβάι για να παίζει ο Φοφανά; Εδώ αλλάζει η πίστα και την απάντηση έχει μόνο ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης...