Ο Γουίλιαν αναμένεται να είναι η επόμενη μεταγραφή του Ολυμπιακού, καθώς βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και πέρασε μάλιστα και από ιατρικές εξετάσεις.

Το Sportdog.gr και ο Σπύρος Γρομητσάρης σας είχαν μεταφέρει εδώ και μέρες πως αποτελεί την… καψούρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ σας είχαν ενημερώσει και για την αγωνιστική κατάσταση του 36χρονου.

Η στήλη BoxtoBox έγραφε:

Το σίγουρο είναι ότι με τον Γουΐλιαν ο Ολυμπιακός θα έκανε κίνηση-ματ. Γιατί; Επειδή μιλάμε για παίκτη που παίζει και αριστερά στα εξτρέμ (η βασική του θέση) αλλά και πίσω από τον φορ, κάτι σαν 10άρι. Δηλαδή με Γουΐλιαν καλύπτεται και ο αντι-Ποντένσε ή αντι-Φορτούνης (αφού πλάγια έπαιζε πέρυσι) και ο αντι-Όρτα. Μα, θα αναρωτηθεί κανείς και είναι εύλογο, θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός σε παίκτη με κλεισμένα (σ.σ.: μόλις τα έκλεισε, στις 9 Αυγούστου) τα 36 του χρόνια;

Μια ματιά στο τι έκανε τα τελευταία δύο χρόνια στη Φούλαμ (του Μάρκο Σίλβα...) ο Γουΐλιαν, πείθει. Όταν είναι βασικός αριστερός εξτρέμ σε ομάδα Πρέμιερ Λιγκ, θα... λυγίσει στην στατική ελληνική λίγκα; Όχι βέβαια. Κι επειδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του, μέσω Νότιγχαμ και όχι μόνο, έχουν τον τρόπο να μαθαίνουν κάθε πληροφορία που χρειάζονται, μόνο ενθουσιασμένοι είναι μαθαίνοντας ότι αυτή τη διετία στη Φούλαμ ο Γουΐλιαν ήταν από τους πιο γυμνασμένους και καλούς σε φυσική κατάσταση παίκτες.

Επίσης ήταν και χαμηλών τόνων, δεν δημιούργησε προβλήματα στα αποδυτήρια. Δεν «έβγαλε» τραυματισμούς, συνολικά 67 συμμετοχές με 10 γκολ και 7 ασίστ κατέγραψε αυτή τη διετία στο Λονδίνο ο Γουΐλιαν. Και κάτι ακόμα: ο Μάρκο Σίλβα και η Φούλαμ ήθελαν να τον ανανεώσουν για έναν ακόμα χρόνο αλλά ο παίκτης φαίνεται να αναζητά μια νέα πρόκληση. Λέτε;

ΥΓ: Ο Γουΐλιαν μετράει 70 συμμετοχές και 9 γκολ στην εθνική Βραζιλίας. Έχει κάνει μεταγραφές συνολικού ποσού 84,5 εκατ.ευρώ στην καριέρα του και στην καλύτερη τιμή της η χρηματιστηριακή του αξία έφτασε τα 50 εκατ.ευρώ. Άρχισε το ποδόσφαιρο στην Κορίνθιανς, το 2007 τον αγόρασε η Σαχτάρ, ύστερα η Ανζί, μετά η Τσέλσι και ακολούθως πήγε ως ελεύθερος στην Άρσεναλ όπου δεν κόλλησε και γύρισε στη Βραζιλία και την Κορίνθιανς πριν επιστρέψει, λόγω απειλών για την οικογένειά του, στην Ευρώπη για λογαριασμό της Φούλαμ.