Την ύστατη προσπάθεια για να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό άμεσα, ώστε να τον δηλώσει μέχρι το βράδυ στην ευρωπαϊκή λίστα του, επιχειρεί ο ΠΑΟΚ, με το όνομα που βρίσκεται στο τραπέζι και πάλι να είναι αυτό του Ματέους Βιετέσκα.

Πρόκειται για τον 27χρονο Πολωνό στόπερ της Κάλιαρι, οποίος έχει ύψος 1,87μ. και το συμβόλαιό του με την ομάδα της Σαρδηνίας ολοκλήρωνεται το καλοκαίρι του 2027. Φέτος, έχει αγωνιστεί σε δύο από τα τέσσερα παιχνίδια της Κάλιαρι και μάλιστα ως βασικός, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το transfermarkt, ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Στην καριέρα του έχει αγωνιστεί επίσης μεταξύ άλλων σε Κλερμόν, Λέγκια Βαρσοβίας και Γκόρνικ Ζάμπρζε και σε συνολικά 303 παιχνίδια που έχει παίξει, έχει σκοράρει 25 γκολ, μοιράζοντας και 15 ασίστ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά συζητά με την Κάλιαρι την απόκτηση του ποδοσφαιριστή με ένα καθεστώς δανεισμού, όμως η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη, αφού οι Ιταλοί θέλουν είτε να πουλήσουν τον παίκτη είτε να τον δανείσουν, αλλά με υποχρεωτική οψιόν αγοράς.