Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες από τη Θεσσαλονίκη για τον Λορέν Μορόν και την καριέρα του στον Άρη. Τον Ισπανό επιθετικό που ήρθε το καλοκαίρι του 2023 στους Κίτρινους από την Μπέτις και, ήδη από τότε, είχατε διαβάσει στο sportdog ότι είναι μια πολύ καλή κίνηση.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Θοδωρής Καρυπίδης αξιοποίησε τις γνωριμίες του στην Ιβηρική και έφερε τον 29χρονο (τότε!) επιθετικό με σούπερ ευνοϊκούς οικονομικούς όρους για τους Κίτρινους - Παρότι είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς, την πρώτη του σεζόν στην ομάδα (που ήταν και η τελευταία στο συμβόλαιό του με την Μπέτις) οι Ισπανοί είχαν πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής του!

Τη συνέχεια τη γνωρίζουν όλοι, καθώς ο Μορόν έκανε πράγματα και θαύματα με τη φανέλα του Άρη, πιστώθηκε 21 γκολ και 4 ασίστ σε 45 ματς και, σε γενικές γραμμές, έκανε όλες τις ομάδες του Big 4 να ψαχτούν για την περίπτωση του το καλοκαίρι. Γιατί μπορεί το όνομά του να συνδεθηκε κυρίως με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά ενδιαφέρον έδειξαν και ο Ολυμπιακός αλλά ακόμα και ο συμπολίτης ΠΑΟΚ!

Και πάμε στον πυρήνα του ρεπορτάζ: Πιο κοντά από τις ομάδες του Big 4 ο Μορόν έφτασε στην ΑΕΚ, αλλά δεν προχώρησε ποτε η μεταγραφή του στην Ένωση. Ήταν τα 5 εκατ. ευρώ που ζητούσε ο Καρυπίδης για τον παραχωρήσει; Εμείς θα πούμε ότι πριν από το οικονομικό είναι το αγωνιστικό και, παρά τα όσα είχαν γραφτεί όλο το καλοκαιρι, ο Ματίας Αλμέιδα δεν ήθελε τον Ισπανό στην ομάδα του. Για αγωνιστικούς λόγους, αφού δεν έχει τα στοιχεία που θέλει από τους επιθετικούς του, αν και σε γενικές γραμμές ο Μορόν είναι ένας σύγχρονος φορ (με πίεση ψηλά στο γήπεδο κ.λπ.).

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον, όπως μαθαίνουμε από τους Πράσινους, ότι και στον Παναθηναϊκό υπήρξαν ενστάσεις για τον Μορόν όταν τέθηκε θέμα αποκτήσής του (ως αντι-Σπόραρ), κι αυτές αφορούσαν πρωτίστως το αγωνιστικό και όχι το οικονομικό - Δεν εξετάστηκε το οικονομικό, δηλαδή, αφού ο παίκτης όπως και στην ΑΕΚ είχε "κοπεί" πριν φτάσει η υπόθεσή του στο πεδίο της διαπραγμάτευσης. Προς έκπληξη του ισχυρού άνδρα του Άρη όλα αυτά, ο οποίος περίμενε φέτος το καλοκαίρι να πιάσει καλά λεφτά από την πώληση του Μορόν. Αλλά αυτά δεν ήρθαν ποτέ από την Αραβία, ενώ από την Ελλάδα τυπικά δεν υπήρξε ποτέ πραγματικό ενδιαφέρον.

Προσοχή: Δεν λέει κανείς πως θα κακόπεφτε ο Μορόν σε ΑΕΚ ή Παναθηναϊκό αν τον είχαν στο ρόστερ τους. Απλά δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο αυτοί οργανισμοί είχαν ενστάσεις, επί του αγωνιστικού, για τον παίκτη...

Και κάτι τελευταίο, που αφορά την ΑΕΚ: Υπάρχει επιθετικός που το περασμένο καλοκαίρι είχε φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό και, φέτος, φαίνεται ότι υπήρξε μανατζερικό κανάλι που με μαεστρία ήθελε να τον "περάσει" στην Ένωση. Πρόκειται για τον Μάξι Γκόμες, που η Τραμπζονσπορ άφησε ελεύθερο στις 19 Αυγούστου. Ουρουγουανός φορ που έχει θητεία σε Θέλτα, Βαλένθια και Κάντιθ, πλην της Τουρκίας, μια ζωή παλεύει για να κάνει το κάτι παραπάνω στην καριερα του, αλλά ακόμα δεν τα έχει καταφέρει. Αν θέλετε την άποψή μας, γλίτωσε από παλτό η ΑΕΚ...