Η καθυστέρηση της ΑΕΚ στην απόκτηση φορ είναι δεδομένη. Ουδείς το αμφισβητεί. Πλέον όμως φτάσαμε στην τελική ευθεία και των μεταγραφών και κατ’ επέκταση και της απόκτησης επιθετικού από την Ένωση.

Η περίπτωση του Φοφανά για την ΑΕΚ δεν έχει «καεί». Η μεταγραφή δεν έχει χαλάσει, αλλά ούτε είναι και κοντά αυτή τη στιγμή. Ωστόσο τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει. Αναμένεται να γίνει μία τελευταία προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα με την Τσέλσι. Αν δεν προχωρήσει θετικά τότε η ΑΕΚ αμέσως θα ενεργοποιήσει κάποια από τις εναλλακτικές περιπτώσεις φορ που έχει εντοπίσει.

Μία εξ αυτών είναι ο 21 ετών φορ της Μακάμπι Χάιφα, Φρατζί Πιερό. Ο πανύψηλος φορ (1.94 μ.) πράγματι είναι μέσα στη λίστα επιθετικών που η ΑΕΚ έχει εντοπίσει και έχει προχωρήσει πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Ματίας Αλμέιδα. Εννοείται – αλλά πρέπει να τονιστεί – πως όλες οι μεταγραφικές υποθέσεις που δουλεύει η ΑΕΚ φέρουν την έγκριση του προπονητή.

Αν δεν κλείσει θετικά του Φοφανά λοιπόν, η ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να στραφεί και να φέρει στην Αθήνα τον Πιερό. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τη Μακάμπι Χάιφα μέχρι το 2025 με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Όμως ψάχνεται να αποχωρήσει από το σύλλογο και η ΑΕΚ φαίνεται ότι του δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Εκτός από τους Φοφανά και Πιερό η ΑΕΚ έχει άλλη μία περίπτωση επιθετικού που έχει δουλέψει. Κάθε περίπτωση απ’ όλες αυτές φυσικά και διαφέρουν ως προς το οικονομικό κομμάτι. Όπως και να ‘ χει η αγωνία και η αναμονή για το ποιος θα είναι ο επιθετικός που έχει τεράστια ανάγκη να πάρει η ΑΕΚ τελειώνει… Τις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο εκλεκτός.