Φρέσκο ρεπορτάζ για μια σειρά από θέματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες στην ελληνική αθλητική επικαιρότητα, αν και το κυριότερο από όλα εδώ που τα λέμε αφορά τη μετακίνηση του Πιερό στην ΑΕΚ. Που έγινε τις τελευταίες ώρες τής μεταγραφικής περιόδου και, μοιραία, δεν έχουν ξεκαθαρίσει όλες οι πληροφορίες γύρω από το deal.

AEK: Η Ένωση έδωσε προτεραιότητα στην περίπτωση του διεθνή επιθετικού από την Αϊτή, Φραντζί Πιερό, που έχει 3 εκατ. ευρώ market value και τις δύο σεζόν που έχει παίξει στο Ισραήλ (δηλαδή σε πρωτάθλημα, πάνω-κάτω, ίδιας δυναμικότητας με το ελληνικό) έχει 43 γκολ και 18 ασίστ. Μοιραία μπαίνει το ερώτημα: Πώς τον άφησε η ομάδα του να αποχωρήσει; Αρχικά να πούμε ότι η Ενωση έδωσε αρκετά χρήματα και κατάφερε να τον πείσει, άρα τον είχε σύμμαχο στην προσπάθεια για να τον αποκτήσει. Η Μακάμπι, μάλιστα, γνώριζε ότι δεν έχει σούπερ διαπραγματευτική αξία, καθώς είχε συμβόλαιο μαζι του μέχρι το καλοκαίρι του 2025 (με οψιόν για έναν ακόμα χρόνο αν υπάρχει κοινή συμφωνία). Είχε δώσει 1,6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει πριν από δύο χρόνια.

Ο Φραντζί Πιερό κατά την άφιξή του στην Ελλάδα
Intime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Όλο το καλοκαίρι οι Πειραιώτες κυνηγούσαν την περίπτωση του Αντρέ Όρτα. Κάποια στιγμή είχαν φτάσει κοντά, αλλά από τη στιγμή που στην πορτογαλική ομάδα βρεθηκε ο Κάρλος Καρβαλιάλ, δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει ο Όρτα παρά μόνο με τις (υπερβολικές!) απαιτήσεις της Μπράγκα. Με αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι να πάρουν τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, για να ενισχύσουν το ρόστερ. Εδώ δεν θα εξετάσουμε αν είναι καλύτερος ή όχι από τον Όρτα. Αλλά το γεγονός ότι ο 32χρονος άσος ήρθε έτοιμος για να μπει και να παίξει στην ομάδα. Έκανε προετοιμασία με τη Γαλατά, έπαιξε σε κάποια φιλικά, ήταν ενεργός με την τουρκική ομάδα. Για αυτό και είναι έτοιμος. Το γεγονός ότι ήρθε αργά, δηλαδή, δεν θα καθυστερήσει καθόλου τις 90λεπτες συμμετοχές του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τα παιχνίδια των Πράσινων με τον Άγιαξ απέδειξαν ότι το Τριφύλλι αφενός μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, αφετέρου διαθέτει υλικό στο ρόστερ του με μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως είναι για παράδειγμα ο Ντραγκόφσκι, που μαθαίνουμε ότι αρέσει σε όλους τους μεγάλους του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Γιατί και ο Άγιαξ και η Φέγενορντ αλλά και η Αϊντχόφεν ψάχνουν, δυνητικά, για τερματοφύλακα με τα στοιχεία του Πολωνού: Με άριστη σωματοδομή, πολύ καλή εμπειρία για την ηλικία του, που τα πηγαίνει εξαιρετικά στα μεγάλα παιχνίδια. Τι παραπανω να ψάξει μια μεγάλη ομάδα, δηλαδή;