Ολυμπιακός: Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία κυκλοφορεί στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού εδώ και κάποια 24ωρα, καθώς οι Πειραιώτες έψαχναν για έναν παίκτη που θα έκανε τη διαφορά στο χώρο τής μεσαίας γραμμής. Κάπως έτσι, βέβαια, έφτασαν οι Ερυθρόλευκοι στην περίπτωση του Σέρτζιο Ολιβέιρα, από τη στιγμή που είχε μείνει οριστικά πίσω το θέμα τού Αντρέ Όρτα.

Υπήρξε, όμως, άλλη περίπτωση χαφ που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έφτασαν κοντά, αλλά δεν προχώρησε το θέμα; Μάλιστα, έστω και ως ύστερο συμπέρασμα, μόνο σε καλό βγήκε στους Πειραιώτες που δεν τον απέκτησαν. Αλλά ας δούμε από την αρχή τι συμβαίνει.

Μπορεί οι ομάδες που έχει στην κατοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο δίκτυο μαζί με τον Ολυμπιακό, να είναι σε Αγγλία και Πορτογαλία αλλά οι Ερυθρόλευκοι έχουν πολύ καλό πάτημα και στην Ιταλία. Για αυτό και έφτασαν στην πόρτα της Μίλαν, προκειμένου να υπάρξει επαφή για τον Ισμαέλ Μπενασέρ: 26χρονος Γαλλοαλγερινός χαφ, που παίζει τόσο στη θέση 6 όσο και στις θέσεις 8 ή 10, έχει τρομερή ποιότητα, και η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο βρίσκεται στα 30 εκατ. ευρώ (παλαιότερα είχε φτάσει στα 40 εκατ. ευρώ).

Οι Πειραιώτες, βέβαια, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα την έλευση του στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να στραφούν οριστικά στην περίπτωση του Σέρτζιο Ολιβέιρα και να φέρουν μια άλλη λύση επιπέδου στην ομάδα. Και αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερα!

"Πολύ καλός παίκτης, αλλά γυάλινος ο Μπενασέρ. Με ευπάθεια στους τραυματισμούς", είπε στο sportdog πολύ καλή πληροφορημένη πηγή από την ιταλική πιάτσα ποδοσφαίρου και συμπλήρωσε: "Στις πρόσφατες υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Αλγερίας, τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει εκτός για τέσσερις μήνες". Ξέρετε τι άλλο μαθαμε; Ένα στοιχείο με εξαιρετικό ενδιαφέρον: "Πάντα χτυπάει όταν πηγαίνει να παίξει μπάλα στην Εθνική του ομάδα, απλά αυτή τη φορά είναι πιο σοβαρά".

Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός μόνο κερδισμένος βγήκε από το γεγονός ότι ο Μπενασέρ δεν ήρθε στην Ελλάδα, καθώς φαντάζεστε να είχε έρθει για να είναι βασικός σε θέση που έψαχνε παίκτη το κλαμπ, κι αυτός να τραυματιζόταν λίγες ημέρες αργότερα και να έμενε εκτός για 4 μήνες;