Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων ήταν ιδανική ευκαιρία για παίκτες που είτε δεν είχαν αγωνιστικό ρυθμό είτε δεν είχαν καθόλου κάνει προετοιμασία να ριχτούν στη δουλειά. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν δύο περιπτώσεις παικτών που επωφελήθηκαν πολύ εξαιτίας του παγώματος της δράσης. Πάμε να δούμε τις δύο περιπτώσιες.

ΚΑΡΜΟ /1: Ήταν ο πρωταγωνιστής στην άμυνα την προηγούμενη σεζόν. Ο Ολυμπιακός τα είχε βρει με την Πόρτο το καλοκαίρι, εκείνος όμως ήθελε να δοκιμάστει την τύχη του με τον νέο προπονητή. Κατάλαβε, ότι δεν είναι στα σχέδια του και έτσι συντελέστη η επιστροφή στον Πειραιά, την οποία επιθυμούσε τόσο πολύ ο κόσμος των Πειραιωτών. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν βέβαια ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνάς τους με την απόκτηση του Λορέντζο Πιρόλα. Ο Ιταλός πρώην άσος της Σαλερνιτάνα όμως δεν διαθέτει τα στοιχεία που έκαναν τον Πορτογάλο και διεθνή με την Εθνική Ανγκόλας να ξεχωρίζει και δη την καταπληκτική μπαλιά του, η οποία με ένα γέμισμα μπορούσε να φέρει τον Ολυμπιακό από θέση άμυνας σε επίθεσης, βοηθώντας στο επιθετικό τρανζίσιον.

Intime

ΚΑΡΜΟ / 2: Μαθαίνουμε, ότι ο Κάρμο έπαιξε πολύ καλά τα ματς με την Εθνική Ανγκόλας για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Είχε καλή παρουσία με τη Γκάνα και πρωταγωνίστησε στο ματς με το Σουδάν. Προηγουμένως ο Κάρμο είχε παίξει ως αλλαγή στη θέση του Πιρόλα στο ματς με τη Λαμία, ενώ στην Πόρτο πέρα από ένα παιχνίδι Λιγκ Καπ δεν πήρε άλλο χρόνο συμμετοχής. Οπότε ήρθε στην Ελλάδα στην ουσία χωρίς ρυθμό. Πλέον όμως ο παίκτης θεωρείται, ότι έχει πάρει ρυθμό από τα ματς με Εθνική, ο οποίος θα τον βοηθήσει κατά την επιστροφή του στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις, αρχής γενομένης της αναμέτρησης της 4ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Στον Ολυμπιακό είναι δεδομένα ευχαριστημένοι με αυτήν την εξέλιξη.

ΚΑΡΜΟ /3: Ο Κάρμο θα επιστρέψει με ρυθμό στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι, αν πάρει φανέλα βασικού από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ποιόν εκ των Μπιανκόν, Πιρόλα, Ντόη, Ρέτσου, θα θέσει εκτός ενδεκάδας αρχικώς και στη συνέχεια εκτός αποστολή, ώστε να να αγωνιστεί ο Κάρμο. Ο Ρέτσος λόγω τραυματισμού είναι εκτός. Ο Ντόη είναι παίκτης πασπαρτού που ο Βάσκος τεχνικός μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και στα χαφ, ενώ ο Πιρόλα αποτελεί καλοκαιρινή μεταγραφή. Μάλλον ο κλήρος πέφτει στον Μπιανκόν που έμεινε στον πάγκο στο τελευταίο παιχνίδι με τη Λαμία. Ίδωμεν...

ΓΟΥΛΙΑΝ /1 : Ήταν η βόμβα του Βαγγέλη Μαρινάκη την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Μεγάλη καψούρα από παλιά του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε προσπαθήσει να τον φέρει στην Ελλάδα στο παρελθόν. Σας είχαμε ενημερώσει, ότι κάποιες ημέρες πριν τον ερχομό του στο λιμάνι ο γιος Μιλτιάδης με τον Ρόντινεϊ είχαν στην ουσία προαναγγείλει την ηχηρή μεταγραφή, ακολουθώντας τον Βραζιλιάνο στο Instagran. Όλοι περιμένουν από τον 36χρονο να προσφέρει σημαντικά στοιχεία τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Είναι ένας παίκτης με φοβερή εμπειρία και παραστάσεις. Τί μπορεί όμως να προσφέρει;

InTime / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ταχύτητα, τεχνική και αποτελεσματικότητα είναι τρία στοιχεία που τον διακρίνουν. Είναι ένας παίκτης άκρως διεισδυτικός με δυναμική στη δημιουργία, πάσες ακριβείας, κινήσεις χωρίς μπάλα. Με την ευελιξία του μπορεί να συμβάλλει θετικότατα στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του Πειραιά, ιδιαίτερα όταν καίει η μπάλα. Τα ατού όμως δεν σταματούν εδώ, αφού είναι αποτελεσματικός και στα στημένα.

ΓΟΥΛΙΑΝ /2: Μαθαίνουμε ότι ο Γουίλιαν δουλεύει εντατικά και ανεβάζει ρυθμούς στις προπονήσεις. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρακολουθεί την πρόοδό του και σύντομα αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος. Έτσι και αλλιώς ο παίκτης δεν έχει εικόνα παλαίμαχου, όπως ο Μαρσέλο. Κάποιοι κακεντρεχείς μπορεί να κάνουν τον παραλληλισμό λόγω ηλικίας. Στα 36 του είναι φοβερά στεγνός και επαγγελματίας. Όλοι όμως στον Πειραιά περιμένουν την ένταξή του στα πλάνα του Βάσκου τεχνικού. Ο Γουίλιαν ήρθε στην ουσία για να κάνει τη δουλειά Ποντένσε και Φορτούνη. Μέλλει να δούμε ποιον ρόλο θα του δώσει ο προπονητής του.