ΠΑΟΚ: Ο Ουμάρ Σολέ αποτελεί την κίνηση που θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ στο «κλείσιμο» των μεταγραφών για να καλύψει την πολυσυζητημένη θέση του δεξιού στόπερ και έχοντας πλέον μπει στη μέρα, που θα κριθούν τα πάντα, είναι χρήσιμο να έχουμε μπροστά μας όλα τα δεδομένα για την περίπτωσή του.

AP- Ο Ουμάρ Σολέ
AP- Ο Ουμάρ Σολέ

Καταρχάς, το βασικότερο στοιχείο, που οδηγεί τον ΠΑΟΚ να ασχοληθεί με την προοπτική απόκτησης του 24χρονου κεντρικού αμυντικού (με δυνατότητα να αγωνιστεί και ως αμυντικός μέσος) είναι η ποιότητά του. Ο υψηλόσωμος (1.92μ.) αμυντικός ανέβασε την χρηματιστηριακή αξία του στα 17 εκατομμύρια ευρώ και το όνομά του έφτασε να απασχολεί κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Μπάγερν, αλλά και άλλοι σύλλογοι από την Μπουντεσλίγκα, την Πρέμιερ και την Σέριε A. Ωστόσο, οι τραυματισμοί στο γόνατο αποτέλεσαν τροχοπέδη στην εξέλιξή του και είναι αυτοί που μαζί με κάποια θέματα εξωγηπεδικής συμπεριφοράς στο τέλος της περασμένης σεζόν, όπως έγραψαν τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, τον έφεραν στην transferlist της Σάλτσμπουργκ.

Ο Γάλλος αμυντικός είχε κάνει επέμβαση στον χιαστό του αριστερού γονάτου του τον Ιανουάριο του 2020, όταν ήταν ακόμη παίκτης της Λιόν, και είχε αναγκαστεί να μείνει περίπου επτά μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Στο τελείωμα της αποθεραπείας του, μάλιστα, είχε έρθει η μεταγραφή στη Σάλτσμπουργκ-έναντι 4,5 εκατομμυρίων ευρώ- που τον παρακολουθούσε στενά πριν τραυματιστεί. Τότε, οι γιατροί της αυστριακής ομάδας είχαν διαβεβαιώσει ότι είχαν περάσει τον Σολέ από εξονυχιστικό έλεγχο και είχε ξεπεράσει το πρόβλημα. Στην Red Bull άρχισε να ανεβάζει το κασέ του με τις εμφανίσεις του, όμως τα προβλήματα στο γόνατο δεν τον εγκατέλειψαν ποτέ (έπαθε και μηνίσκο) και ο τελευταίος χρόνος τον βρήκε ανά διαστήματα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Κάπως έτσι-και με το πειθαρχικό θέμα να δημιουργεί ακόμη πιο αρνητικό κλίμα-στο τέλος της σεζόν ο Ουμάρ Σολέ και οι άνθρωποι της Σάλτσμπουργκ συμφώνησαν να χωρίσουν τους δρόμους τους, μόλις βρεθεί ομάδα που θα συμφωνούσε με τον Γάλλο αμυντικό. Παράλληλα, άρχισε να προπονείται με ομάδα συνεργαζόμενη με την Σάλτσμπουργκ, την Λίφερινγκ,απέχοντας από κάθε δραστηριότητα της Ρεντ Μπουλ. Ετσι, περίπου ένα μήνα πριν έφτασε πολύ κοντά σε συμφωνία με την Χόφενχαϊμ που, με βάση τα όσα ανέφεραν γερμανικά και αυστριακά μέσα ενημέρωσης, τον έκοψε γιατί οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να δώσει την ευκαιρία στον ποιοτικό Σολέ

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που, όμως, έχουν αποφασίσει να δώσουν την ευκαιρία στον άκρως ποιοτικό Σολέ (και αυτός είναι ο λόγος που τους κάνει να αφήνουν στην άκρη τους ενδοιασμούς) να τους αποδείξει ότι μπορεί να αφήσει πίσω τα προβλήματα τραυματισμών και να παίξει και πάλι ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.

Ενας επιπλέον λόγος γι’ αυτή την πρόθεση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Metrosport.gr, το γεγονός ότι η Σάλτσμπουργκ δεν αξιώνει καθόλου χρήματα για μία ενδεχόμενη μεταγραφή του, αφού θέλει απλά να βάλει τέλος στην συνεργασία μαζί του. Ο Σολέ έχει ένα συμβόλαιο περίπου 500.000 ευρώ ετησίως και αν πείσει, εφόσον έρθει στην Τούμπα, τον ΠΑΟΚ ότι μπορεί να πατήσει και πάλι γερά στα πόδια του, η ανταμοιβή του θα είναι ένα νέο συμβόλαιο από την επόμενη σεζόν. 

Ο Γάλλος αμυντικός έδειχνε αρνητικός

Από την στιγμή που η Σάλτσμπουργκ δεν βάζει κανένα εμπόδιο για την αποχώρηση του Ουμάρ Σολέ, το ζητούμενο είναι η δική του στάση, Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις επαφές του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αρχικά ήταν πολύ αρνητικός στο να έρθει στην Ελλάδα, χθες υπήρχαν κάποια σημάδια μεταστροφής της στάσης του, αλλά αν είναι τέτοια που θα τον κάνουν να πει το ναι θα φανεί σήμερα. Όπως ενημέρωσε χθες το metrosport.gr, μετά από καιρό την Δευτέρα προπονήθηκε με την ομάδα της Σάλτσμπουργκ και μένει να φανεί αν αυτό είναι μία απόδειξη ότι έχει αποφασίσει να στρέψει αλλού το κεφάλι του στο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, έχοντας στη σκέψη του να παλέψει για την παραμονή στη αυστριακή ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι ή είναι απλά σύμπτωση και τελικά θα συμφωνήσει στην πρόταση του Δικεφάλου.

Πηγή: metrosport.gr

AP- Ο Ουμάρ Σολέ
AP- Ο Ουμάρ Σολέ