Ντέγιαν Λόβρεν: Κάτω από άκρα μυστικότητα οι ασπρόμαυροι προχώρησαν τις διαδικασίες με τον Κροάτη αμυντικό της Λιόν, κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με όλα τα μέρη και ο 35χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται πλέον στη Θεσσαλονίκη για το τυπικό κομμάτι.

Όπως επιβεβαιώνουν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πρόκειται για οριστική συμφωνία, με τον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης με την Λίβερπουλ να υπογράφει συμβόλαιο δύο ετών.

Οι οριστικές εξελίξεις αναμένονται μέσα στην ημέρα, όταν και θα φιξαριστεί η άφιξη του παίκτη στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς και δεν υπολογίζεται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ όπως είναι γνωστό, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, καθώς δεν δηλώθηκε στη λίστα.

Ο Λόβρεν γεννήθηκε στη Ζένιτσα στις 5/7/1989 και είχε συμβόλαιο με τη Λυών έως το 2025. Είναι δεξιοπόδαρος και σύμβολο για το ποδόσφαιρο της Κροατίας με 78 αγώνες και 5 γκολ.

Ο ύψους 1.88 Κροάτης στόπερ έχει κάνει τεράστια καριέρα σε Λίβερπουλ με 185 ματς, 8 γκολ και 4 ασίστ, ενώ στη Λυών είχε 134 ματς, 4 γκολ και 3 ασίστ.

Ο Λόβρεν έπαιξε επίσης στις Ζενίτ (63 ματς με 3 γκολ και ισάριθμες ασίστ), Ντινάμο Ζάγκρεμπ, όπου είχε 57 αγώνες, 3 γκολ και 1 ασίστ, στη Σαουθάμπτον με την οποία μέτρησε 31 παιχνίδια, 2 γκολ και 1 ασίστ, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Ίντερ Ζάπρεσιτς και κατέγραψε 29 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ.

Στην πλούσια καριέρα του ο Λόβρεν έχει κατακτήσει ένα Champions League, ένα πρωτάθλημα, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τη Λίβερπουλ, ένα Κύπελλο με τη Λυών, τρία πρωταθλήματα Ρωσίας με τη Ζενίτ, ισάριθμα Σούπερ Καπ με τον ρωσικό σύλλογο, δύο πρωταθλήματα Κροατίας με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ένα Κύπελλο με την ίδια ομάδα στην Κροατία.

Ήταν επίσης βασικό στέλεχος της εθνικής Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, όπου η Κροατία ήταν τρίτη.

Πηγή: sfina.gr