Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα συνέβησαν στο ρεπορτάζ τού ΠΑΟΚ τις τελευταίες μέρες, όπου η γκρίνια… φούντωσε για την καθυστέρηση στις μεταγραφές, όμως η απόκτηση του Ντέγια Λόβρεν στο… 90’, ηρέμησε την κατάσταση.

ΠΑΟΚ β΄: Έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι στη δεύτερη ομάδα τού κλαμπ υπάρχει πολύ αξιόλογο υλικό, ως φυσική συνέχεια των Τζίμα, Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια. Για παράδειγμα ο Δημήτρης Κώττας, σέντερ μπακ με κορμί στο 1,90 μ., διεθνής με τις μικρές εθνικές, που μέσα στο επόμενο διάστημα έτσι κι αλλιως υπήρχε σχεδιασμός να παίρνει άρωμα από την πρώτη ομάδα. Υπάρχουν φωνές, όμως, που αναφέρουν ότι και ο Ταξιάρχης Φίλων μπορεί να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας. Δεν είναι ιδιαιτερα ψηλός (1,77 μ.), αλλά λόγω της ταχύτητάς του (στον ΠΑΟΚ β΄ βεβαια παίζει δεξιός μπακ) και του άλματος που έχει, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια πρώτης τάξης λύση στα σέντερ μπακ, σύγχρονος κεντρικός αμυντικός.

ΣΑΜΑΤΑ: Ξέμεινε στον Δικέφαλο, που θα φορτωθεί το κασέ του (1 εκατ. ευρώ!) παρά το γεγονος ότι, ήδη, για τους Τσαλόφ και Τισουντάλι δίνει, συνολικά, άλλα 3 εκατ. ευρώ. Μόνο που ο Λουτσεσκου έχει κάτι εξαιρετικό για την περίπτωση (αν δεν βρεθεί τίποτα σε καμία γωνία του πλανήτη!) του Αλί! Ήδη ο Ραζβάν σκέφτεται τον νέο ρόλο του Σαμάτα: Να τον τραβήξει πιο πίσω, ως δευτερο φορ/περιφερειακό. Στην ουσία, δηλαδή, ο Σαμάτα να συνεχίσει αυτό που κάνει και τώρα: Να κουβαλάει την μπάλα στην επίθεση, να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, να παίζει καλά έξω και μέσα από την περιοχή. Να συνυπάρξει, δηλαδή με έναν επιθετικό που έχει το εύκολο γκολ, κι εκείνος να λειτουργεί περισσότερο ως κυνηγός. Απαλλαγμένος από το συστηματικό σκοράρισμα, από το οποίο έχει απομακρυνθεί εδώ και κάποια χρόνια, να γίνει πιο λειτουργικός σε θέση πιο πίσω από εκείνη που τον έχουμε συνηθίσει.

Intime

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Ένας από τους λόγους που ξέμεινε ο Σαμάτα, είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής με ατζέντα, για να ξεφορτώνεται παίκτες. Ο Γιώργος Σαββίδης με τους συνεργάτες του μπορούν να εντοπίσουν ποδοσφαιριστές και να τους φέρουν, αλλά δεν έχουν διακριθεί στις πωλήσεις. Και δεν αναφερόμαστε σε περίπτωση τύπου Ζοσέ Μπότο, αλλά Φρανκ Άρνεσεν που είχε (και έχει!) πολλούς οπαδούς στο στρατόπεδο του Δικέφαλου. Με τη ευκαιρία ο Δανός παράγοντας μετά τον ΠΑΟΚ συνεργάστηκε με την Αϊντχόφεν, την Άντερλεχτ, την Φέγενορντ και ξανά τώρα με την Αϊντχόφεν (άρα έμεινε σε πολύ υψηλό επίπεδο), αλλά τους τελευταίους μήνες δεν έχει βρει κάτι. Στον Δικέφαλο, πάντως, έχουν τον αριθμό του και δεν έχουν ξεχάσει τη συνεργασία τους...

ΝΙΚΛΑΣ ΝΤΟΡΣΤ: 26 ετών, διεθνής με όλες "μικρές" εθνικές της Γερμανίας, market value στα 4 εκατ. ευρώ και συμβόλαιο με τη Χαϊντενχαϊμ μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Παίζει κυρίως ως 6άρι αλλά και ως 8άρι, αλλά όταν η περίπτωσή του βρέθηκε στο επίκεντρο ο Δικέφαλος είχε ήδη προχωρημενη την περίπτωση του Μπακαγιόκο και δεν υπήρχε επιστροφή.

ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΤΑΧΙΡΟΒΙΤΣ: 21 ετών, διεθνής με τη Βοσνία, 6αρο-8άρι κι αυτός, που το καλοκαίρι τού 2023 ο Άγιαξ έδωσε 7 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Το συμβόλαιό του με τον Αίαντα λήγει το καλοκαίρι τού 2028 και θα μπορούσε να είχε έρθει με τη μορφή δανεισμού, αλλά αφενός έπεσε πάνω στην περίοδο που ο Μεϊτέ ειχε ρίξει ξανά γέφυρες επικοινωνίας με την ΠΑΕ, αφετέρου ο Λουτσέσκου έχει διακρίνει ότι αν και 6άρι, αμυντικά έχει κενά λόγω και της σχετικής απειρίας λόγω της ηλικίας του.

Ap / Daniel Cole

Τελικά, βέβαια, ο ΠΑΟΚ έφερε στην Ελλάδα τον Μπακαγιόκο για να συνυπάρξει στα παιχνίδια επιπέδου με τον Μαντί Καμαρά στο βασικό σχήμα, αφού οι Σβαμπ και Οζντόεφ δεν το έχουν τόσο με το υψηλό τέμπο των ευρωπαϊκών αγώνων για παράδειγμα, ενώ ο Θυμιανης δεν έχει δείξει ακόμα δείγματα γραφής σε ρόστερ μεγάλου κλαμπ.

Εμείς, πάντως, θα πούμε κάτι τελευταίο: Επειδή δύσκολα μια ομάδα διαγράφει τα ονόματα που έφτασε κοντά στο να τα αποκτήσει, μην αποκλείσετε ο Ντορστ και ο Ταχίροβιτς να "παίξουν" σε επόμενη μεταγραφική περίοδο για τον Δικέφαλο...