Εντυπωσιακό ήταν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου για τον ΠΑΟΚ μετά τη συμφωνία της ύστατης ώρας με τον Ντέγιαν Λόβρεν. Μια μακρά καλοκαιρινή προσπάθεια με αφίξεις και αποχωρήσεις που ενίσχυσαν ποιοτικά το ρόστερ και έδωσαν τα εφόδια στον Ράζβαν Λουτσέσκου με στόχο το repeat.

Προφανώς δεν ήταν όλα ρόδινα. Υπήρχαν λάθη, αστοχίες, ατυχίες, καθυστερήσεις. Όμως το πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από θετικό για τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Από την ΠΑΕ κάνοντας το… ρεζουμέ των καλοκαιρινών μεταγραφικών κινέσεων, σχολίαζαν:

1. Αποκτήσαμε τον πιο εμπορικό free agent της αγοράς, τον Μαντί, που αγνόησε 40-50% μεγαλύτερες προσφορές γιατί ήθελε να έρθει σε μας. Μαζί με τον Μπακαγιόκο, αντικαταστήσαμε τους Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο.

2. Πουλήσαμε με ρεκόρ το 1 από τα 3 project μας. Έμειναν Κωνσταντέλιας και Κοτάρσκι επειδή δεν θεωρήσαμε τις προτάσεις ικανοποιητικές. Πέρα από αυτά που είναι γνωστά, αρνηθήκαμε προτάσεις για Ντεσπόντοφ, Μπάμπα, Μπράντον.

Intime / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

3. Αποκτήσαμε δυο παιδιά που αμέσως έχουν πολλαπλασιάσει την αξία τους, τον Σόλα και τον Τζόναθαν, μένοντας πιστοί στο δόγμα ότι οι ομάδες πρέπει να δημιουργούν υπεραξίες και η χώρα να αποκτήσει ποδοσφαιρικά τη φήμη ως ενδιάμεσου σταθμού προς τα top-5 πρωταθλήματα. Αν δεν έρθει αυτή η νοοτροπία θα ψωνίζουμε από μια αγορά παικτών που μας βλέπει κατώτερους και από την Τουρκία.

4. Λειτουργήσαμε καλύτερα από κάθε άλλο καλοκαίρι μεταγραφικά. Φυσικά και με καθυστερήσεις και αστοχίες, αλλά υπήρχε μια σειρά και συντονίστηκαν όλοι προς μια κατεύθυνση. Έχουμε έτσι και μια ομάδα με προοπτική, με «ψαγμένες» και καλά δουλεμένες μεταγραφές, αλλά και τις προσωπικότητες για πρωταθλητισμό.

Intime

Όλα αυτά βέβαια στα χαρτιά, όλα κρίνονται στο γήπεδο. Και εκεί έχουμε την εγγύηση Λουτσέσκου στον πρώτο από τα τρια χρόνια του νέου του συμβολαίου.

Και επειδή γίνονται πολλά θέματα για το ποιά είναι η αξία των ρόστερ στο τράνσφερμαρκτ, να ξέρετε οτι το σημαντικότερο στατιστικό στοιχείο, είναι του πόσα δαπανήθηκαν για να έχει το ρόστερ μια συγκεκριμένη αξία. Αν έχεις ένα ρόστερ 100 εκατομμυρίων αξίας, ενώ έχεις πληρώσει 150 δεν είναι και τόσο… τεχνοκρατικό.