Στο παρά ένα της μεταγραφικής περιόδου (για παίκτες που έχουν συμβόλαιο με κάποια ομάδα) έφτασε ο ΠΑΟΚ σε συμφωνία με τη Λιόν για τον Ντέγιαν Λόβρεν, καθώς το βράδυ τής 11ης Σεπτεμβρίου έληγε η συγκεκριμένη διορία. Ο Δικέφαλος ήθελε έναν στόπερ ακόμα στο ρόστερ τους, καθώς ειδικά στην Ευρώπη μέχρι τον Γενάρη θα πάει με τέταρτη λύση τον Θυμιάνη, και στο sportdog είχατε διαβάσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποκτηθεί ένας ακόμα στόπερ με εμπειρία.

Πώς έγινε η επιλογή του Λόβερν

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι σε διαρκή επαφή με τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τα μεταγραφικά θέματα του Δικεφάλου και, προφανώς, υπήρχε κοινή συμφωνία σε ένα πράγμα: Ο σέντερ μπακ που θα υπέγραφε με την ομάδα, δεν θα ήταν ελεύθερος ολόκληρο το καλοκαίρι! Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα αργούσε πολύ να μπει στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για την 11άδα - Εδώ ο Μπακαγιόκο δεν βρίσκεται ακόμα στα βασικά πλάνα τού Ρουμάνου τεχνικού, που ήρθε πανέτοιμος σωματικά, είναι δυνατόν ένας παίκτης που χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στο 100% της φόρμας του (και μετά να μπει στη νοοτροπία του γκρουπ του Λουτσέσκου) να ήταν επιλογή του Ραζβάν;

Ο Λουτσέσκου, λοιπόν, αυτό που είχε ζητήσει αρχικά από τους ανθρώπους της διοίκησης, ήταν να έρθει σέντερ μπακ που να είναι πεπειραμένος και όχι κάποιος νεαρός και εξελίξιμος - Είναι γνωστή η αδυναμία που έχει ο προπονητής τού ΠΑΟΚ σε παίκτες με εμπειρία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι άνθρωποι του Δικέφαλου έδειξαν μια λίστα με σέντερ μπακ που θα μπορούσαν να αποκτήσουν και ο Λουτσέσκου επέλεξε τον Λόβρεν κυρίως για το βαρβάτο βιογραφικό που έχει.

AP / Wolfgang Rattay

Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η μεταγραφή

Ο διεθνής Κροάτης στόπερ μπορεί να είναι 35 ετών και να μην έχει potential που να είναι αξιόλογο μπροστά του, παρόλα αυτά όπως αναφέρουν όσοι τον ξέρουν καλά δύο σεζόν (όσο υπέγραψε με τον ΠΑΟΚ δηλαδή!) μπορεί να σταθεί σε σούπερ επίπεδο.

Τον ταλαιπώρησαν και πέρσι κάποια μυϊκά θέματα, για αυτό και είχε χάσει μια σειρά από ματς, αλλά όταν ήταν υγιής και του ζητήθηκε να παίξει 90λεπτα ήταν πολύ καλός. Παρόλα αυτά λόγω της ηλικίας του η Λιόν ήθελε να γλιτώσει το συμβόλαιό του (αλλά και ευρύτερα επειδή η περσινή σεζόν ήταν περίεργη για τη γαλλική ομάδα και η διοίκηση ήθελε να προχωρήσει σε αλλαγές), με αποτέλεσμα ο Λόβερν να κάνει προετοιμασία και να γυμνάζεται σε υψηλό επίπεδο με τους συμπαίκτες, αλλά τυπικά η θέση του μαζί με κάποιους ακόμα ποδοσφαιριστές ήταν "εκτός κλαμπ".

Δεν υπολογιζόταν αγωνιστικά δηλαδή, το γνώριζε, και υπήρχε προσπάθεια για να φύγει. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανοίξει δίαυλο με γαλλικό μανατζερικό κανάλι (πριν από τον Λόβερν είχε έρθει ο Μπακαγιόκο, ενώ πέρσι στην ομάδα έπαιξε ο -Γάλλος- Μεϊτέ), έφτασαν σε συμφωνία μαζί του. Γιατί καθυστέρησε αυτή η συμφωνία από τη στιγμή που δεν τον υπολόγιζε η Λιόν και η μεταγραφή ολοκληρώθηκε στο παρά ένα;

InTime / FIRO sportphoto

Γιατί ο Λόβερν είχε συμβόλαιο μέχρι το 2025 με τη Λιόν και το ετήσιο κασέ του ήταν κοντά στα 3,5 εκατ. ευρώ. Γλίτωσε αυτό το ποσό το γαλλικό κλαμπ; Όχι ακριβώς, καθώς ο ΠΑΟΚ τού έδωσε μεν διετές, αλλά τοπ από τους Θεσσαλονικείς θα πάρει 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο - Άρα από τη θητεία του στην Ελλάδα θα πάρει 2 εκατ. ευρώ. Συν μία μικρή αποζημίωση από τη Λιόν που έβαλε στη τσέπη του, τυπικά ο Λόβερν κατάφερε στα 35 του να εξασφαλίσει για την επόμενη διετία συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, αλλά με συνολικές αποδοχές όσα έπαιρνε για τη σεζόν 2024-25 από τη Λιόν.

Με αυτόν τον τρόπο ο Δικέφαλος έβαλε στο ρόστερ του έναν στόπερ επιπέδου με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, η Λιόν έδωσε λίγο πάνω από 1 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση και γλίτωσε τα υπόλοιπα, ενώ ο παίκτης εξασφάλισε τα λεφτά που θα του έδινε η γαλλική ομάδα για έναν χρόνο ακόμα αλλά με νέο, διετές συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ. Και κάπως έτσι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι. Μέχρι να τελειώσει όλο αυτό το deal, όμως, παραλίγο να κλείσει η περίοδος των μεταγραφών...