Στη Μαρσέιγ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αντριέν Ραμπιό, που στις αρχές τού καλοκαιριού αποχώρησε από τη Γιουβέντους και όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε βρει ομάδα για να παίξει μπάλα. Και μιλάμε, τώρα, για έναν ποδοσφαιριστή τοπ επιπέδου, με 35 εκατ. ευρώ market value και σε άριστη ηλικία (μόλις 29 ετών), που σε όποια ομάδα κι αν παίξει μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Με αφορμή τη συμφωνία τού Γάλλου χαφ με τη Μαρσέιγ, ψάξαμε και βρήκαμε ποιες είναι οι περιπτώσεις εκείνες των ποδοσφαιριστών που είναι τοπ επιπέδου και παραμένουν ελεύθεροι - Όχι ακριβώς ποδοσφαιριστές στο επίπεδο του Ραμπιό, καθώς έτσι κι αλλιώς τέτοιοι παίκτες δεν θα ερχόντουσαν ποτέ στην Ελλάδα. Αλλά με δεδομένο ότι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου μπορούν να υπογράψουν οι ελεύθεροι, ποιος μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει ενδιαφέρον για κάποιον από αυτούς;

ΣΟΛΕ: Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο με τον 24χρονο στόπερ, αφού η Σάλτσμπουργκ δεν ήταν καθόλου αρνητική σε αυτή την προοπτική, αλλά ο 35χρονος Λόβερν του έφαγε τη θέση. Γιατί οι Θεσσαλονικείς είχαν ψύλλους στα αυτιά για τα ιατρικά του παίκτη, παρά την πρόταση της Σάλτσμπουργκ προς τον ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του (-οι δύο ομάδες είχαν ανοιχτή επαφή μέσα στο καλοκαίρι λόγω του Κωνσταντέλια). Στις 14 Σεπτέμβρη μπήκε στους Free agent αλλά το γεγονός ότι τον έχει απορρίψει ήδη ο ΠΑΟΚ, κάτι λέει. Μια φορά πρόκειται για εξαιρετική λύση στην άμυνα και με potential, αν είναι υγιής...

AP Photo/Angel Fernandez

ΓΙΑΖΙΣΙ: Ο Γιουσούφ είχε επαφή με τον Ολυμπιακό στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά από το καλοκαίρι που αποχώρησε από τη Λιλ είναι ακόμα χωρίς ομάδα. Με αξία που υπολογίζεται στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο στα 10 εκατ. ευρώ, 27 ετών και διεθνής με την Εθνική Τουρκίας, ο δυναμικός μεσοεπιθετικός είναι ακόμα ελεύθερος...

ΜΑΡΣΙΑΛ: Ο Αντονί είχε πέραση φέτος το καλοκαίρι στη Σούπερ Λιγκ (προτάθηκε στον Παναθηναϊκό ως αντι-Ιωαννίδης και στην ΑΕΚ για να συμπληρώσει τη θέση με τον Λιβάι Γκαρσία), με market value στα 10 εκατ. ευρώ, αλλά είναι ακόμα ελεύθερος. Επιθετικός επιπέδου, που αν ερχόταν (/έρθει) στην Ελλάδα θα έκανε έκανε τη διαφορά.

ΓΕΝΤΕΡ: 34 ετών, με 8 εκατ. ευρώ m.v., ακόμα χωρίς ομάδα αν και είχε επαφές με τον Ολυμπιακό. Υδραυλικός που δίνει λύσεις στην επίθεση, απορίας άξιο πώς είναι ακόμα χωρίς ομάδα.

AP Photo / Frank Augstein

ΜΑΤΙΠ: Σε ένα καλοκαίρι ευρύτερων αλλαγών στη Λίβερπουλ, ο 33χρονος άσος έμεινε χωρίς ομάδα. Ακόμα και τώρα έχει 8 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία. Αν ερχόταν στη Σούπερ Λιγκ, παρά το γεγονός ότι είναι 33 ετών, θα έπαιζε βασικός στους Big 4 χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στους ελεύθερους και αξιόλογους παίκτες, είναι και δύο Έλληνες: Ο Κώστας Μανωλάς και ο Κώστας Σταφυλίδης! Ο πρώτος είναι στα 33 και ακόμα χωρίς ομάδα, δεν θα μπορούσε να είναι η τέταρτη λύση στα στόπερ που έψαχνε ο ΠΑΟΚ (εννοείται, ναι!) ή ο Σταφυλίδης δεν θα μπορούσε να έρθει σε Ολυμπιακό (που δεν πήρε παίκτη!), ΠΑΟΚ (που πήρε το "στοίχημα" Τζόναθαν Γκόμες), Παναθηναϊκό (στη θέση του Μλαντένοβιτς); Ακόμα στην ΑΕΚ θα μπορούσε, παρά την παρουσία των Χατζισαφί Πήλιου. 

Ελεύθερος είναι και ο 34χρονος χαφ Κουαγιατέ, που έμεινε ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και πολλοί περίμεναν να έρθει στο Λιμάνι (αλλά είναι ακόμα ελεύθερος!), όπως και ο Στέφαν Γιόβετιτς που έφυγε από τους Πειραιώτες αλλά ακόμα δεν κατάφερε να υπογράψει πουθενά..