Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα χωρίς απώλειες, περίμεναν όλοι πως θα είναι ο Ολυμπιακός σήμερα, ωστόσο το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε η μεγάλη έκπληξη με το 0-0 κόντρα στον αξιόμαχο Παναιτωλικό. Βέβαια, μεγαλύτερη για τους ανθρώπους της ομάδας ήταν η εμφάνιση της ομάδας και το γεγονός πως για περίπου 100 λεπτά προσπαθούσε με… μανία να βρει το γκολ της νίκη με σέντρες, οι οποίες ξεπέρασαν τις 70!

Η εικόνα ήταν κάκιστη και για αυτό υπήρξε άμεσα και αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος χωρίς να χάσει καθόλου χρόνου, στο πρώτο… στραβοπάτημα βρέθηκε στα αποδυτήρια και «γκάζωσε» τους ποδοσφαιριστές, θυμίζοντας σε όλους πως ο μεγάλος στόχος φέτος είναι το πρωτάθλημα. Άλλωστε, οι προσδοκίες μετά τον περσινό ευρωπαϊκό θρίαμβο έχουν ανέβει ψηλά για την ομάδα και δεν δικαιολογούνται ούτε τέτοιες απώλειες ούτε και τέτοιες εμφανίσεις.

Οι Πειραιώτες έδειξαν (ξανά) πως έχουν τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία, καθώς παρουσιάζονται στο χορτάρι μία ομάδα χωρίς φαντασία, η οποία περιμένει να βρει το γκολ από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Αν γίνει το 1-0, μετά όλα είναι εύκολα, καθώς αμυντικά οι Πειραιώτες (λόγω της δουλειάς Μεντιλίμπαρ και της προσθήκης Κάρμο) δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα πλέον. Επιθετικά όμως… φωνάζουν, καθώς ο Βέλντε δεν δείχνει ακόμα έτοιμος, ο Νέλσον Μαρτίνς είναι ο πιο δραστήριος, αλλά καθόλου αποτλεσματικός, ενώ οι Γουίλιαν και Ολιβέιρα θέλουν χρόνο. Αμφότεροι μόλις μπήκαν χθες στο ματς προσπάθησαν να κατεβάσουν την μπάλα και μάλιστα από τα πόδια τους δημιουργήθηκαν και οι δύο μεγαλύτερες ευκαιρίες, όμως γρήγορα αμφότεροι παρασύρθηκαν από το… κλίμα της σέντρας.

Intime / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έδειχνε – χωρίς λόγο – να προβληματίζεται πάρα πολύ από τον αμυντικά στημένο Παναιτωλικό και προσπαθούσε να περάσει την μπάλα στην περιοχή, χωρίς όμως να υπάρχει κανένα πλάνο. Δεν είναι τυχαίο πως έκανε σέντρα ακόμα και ο Νταβίντ Κάρμο, ενώ σίγουρα είναι άξιο για μελέτη, το γεγονός πως μόλις μπήκε ο Κοστίνια αντί του Ροντινέι, δοκίμασε μία κάκιστη σέντρα που σταμάτησε στα σώματα, στην πρώτη του επαφή 30 δευτερόλεπτα αφού είχε πατήσει στο χορτάρι.

Γι’ αυτό και  ο Μεντιλίμπαρ θα πρέπει άμεσα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μαρινάκη και να βάλει τις… φωνές στους παίκτες. Είναι υποχρεωμένος άμεσα να «τραβήξει αυτιά» και να αναγκάσει τους παίκτες του να σταματήσουν τις σέντρες. Δεν γίνεται μία ομάδα με τόση ποιότητα να μην έχει Plan b. Να δοκιμάζει ξανά και ξανά γεμίσματα. Το έκανε 17 φορές μέχρι το 25’ και δεν πήρε το μήνυμα. Συνέχισε και τα γεμίσματα έγιναν 47 στο 70’. Γιατί να άλλαζε κάτι μέχρι το τέλος; Ακόμα δηλαδή και να έμπαινε το γκολ της νίκης, σίγουρα ο τρόπος θα ήταν λάθος και αυτό δεν έδειξε ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του πως το διαπίστωσε ο κόουτς.

 ΥΓ. Στο ημίχρονο έστειλα μήνυμα στον Σπύρο Γρομητσάρη, πως εάν ο Γουίλιαν δεν δείξει άμεσα την αξία του στο χορτάρι, τότε η συζήτηση για τον Κώστα Φορτούνη θα… τραβήξει για μήνες στον Ολυμπιακό. Και οι σέντρες βοήθησαν ώστε στα social media να φουντώσει η γκρίνια!

Intime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΥΓ2. Όχι ρεπορταζιακά, αλλά από σχόλια και κείμενα, έχει επανέλθει η συζήτηση για το εάν ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει παίκτη για τη θέση «10» μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου στις 30 του μήνα. Ο Γουίλιαν άλλωστε που μπήκε χθες έπαιξε αρχικά ως δεξί εξτρέμ και μετά αριστερά. Χρόνος υπάρχει, χρήμα πολύ υπάρχει, παίκτες καλοί στην αγορά των ελεύθερων κυκλοφορούν. Τον χρειάζεται όμως;  Αν ο Μεντιλίμπαρ πει το «ναι», ο Μαρινάκης θα τον φέρει αύριο…