Το παιχνίδι τής ΑΕΚ με τη Λαμία ανήκει στο παρελθόν, καθώς η ομάδα τού Ματίας Αλμέιδα με επαγγελματικό τρόπο μπήκε στο γήπεδο και πήρε εύκολα το ματς. Μάλιστα, ο Πιερό πιστώθηκε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του κλαμπ, κάτι που σκόρπισε θύελλα ενθουσιασμού στους οπαδούς της Ένωσης και έδειξε στον Αργεντινό προπονητή πόσο δίκιο είχε που ήθελε να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Βολιώτη δημοσιογράφο Κώστα Παπαγεωργίου, που γνωρίζει πολύ καλά το ρεπορτάζ τού ΝΠΣ και, φυσικά, δεν χάνει αγώνα του, προκειμένου να σχολιάσει το παιχνίδι αλλά και πώς είδε τον πρώην άσο της Μακάμπι που ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τη διαφορά.

Προφανώς ενδιαφέρον έχει και το πώς θα μοιράζεται ο χρόνος στη γραμμή κρούσης των Κιτρινόμαυρων, καθώς η έλευση του Μαρσιάλ αλλάζει τα δεδομένα στο ρόστερ της ΑΕΚ, ενώ έγινε σχόλιο και για τον Τσιλούλη που βρήκε χρόνο συμμετοχής στα πλάνα του Αλμέιδα...

"Διαφορά ποιότητας ΑΕΚ-Βόλου - Σκότωσε στην πρώτη φάση ο Πιερό - Δεν μοιάζει με τους άλλους παίκτες"

"Αναμενόμενο ήταν το αποτέλεσμα, ο Βόλος είναι μαχητικός με την ΑΕΚ αλλά στα μεταξύ τους παιχνίδια φαίνεται η διαφορά ποιότητας. Στη Φιλαδέλφεια δεν έχει καν γκολ ο Βόλος. Το ματς έτσι όπως πήγε, με το γκολ που μπήκε νωρίς, αλλά δεν τον είχαν δει τον Βόλο και δεν περίμεναν τόσο θετική εικόνα. Αρκετά μαχητική ομάδα. Είχαν φάσεις για γκολ στον ΝΠΣ και δεν δέχτηκαν πολλές φάσεις από ΑΕΚ. Δύσκολο για τον Βόλο να πάει στο επόμενο level αλλά θέλουν να μπουν στα πλέι οφ με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια φέτος", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την ανακοίνωση του Βόλου: "Πολλά μπορεί κάθε ομάδα να θέλει να τα πει για τους λόγους της, αλλά είναι συνηθισμένο να εκφράζεται η ΠΑΕ με ανακοινώσεις στη διάρκεια του αγώνα".

Πως είδες τον Πιερό;

"Ο Πιερό τον ξέρουμε τι παίκτης είναι, τον είχαμε δει και στη Μακάμπι, αυτό που έκανε και τότε κάνει και τώρα. Σκότωσε στην πρώτη φάση που του ήρθε στο κεφάλι, φαίνεται ότι είναι σκόρερ. Σπάει την μπάλα. Αλλά δεν θα είναι βασικός και αναντικατάστατος. Δεν μοιάζει με τους άλλους παίκτες, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τον ταιριάξει ο Αλμέιδα. Και πέρσι με τον Πόνσε το έκανε ο Αλμέιδα".

"Δεν αφήνεις τον Μαρσιάλ αν μπορείς να τον πάρεις - Μάθημα η είσοδος του Τσιλούλη - Δεν θα φύγει ποτέ ο Αλμέιδα αν..."

Θεωρείς ότι μπορεί να συνυπάρξει με τους άλλους δύο παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ;

"Μαζεύεται κόσμος, δεν έχει μεγάλη λογική με ένα ματς την εβδομάδα να έχεις αυτούς τους επιθετικούς, αλλά αν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις παίκτη όπως ο Μαρσιάλ σε αυτή την ηλικία, δεν το αφήνεις. Βέβαια δεν ξέρει τον Γενάρη τι μπορεί να γίνει, ίσως να πάει για πώληση η ΑΕΚ".

Τι άλλο σου έκανε εντύπωση στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Βόλο;

"Ο Τσιλούλης που έπαιξε, το είπε και ο Αλμέιδα, διεκδίκησε τις πιθανότητες και τον δικαίωσε με το να τον βάλει μέσα. Μάθημα ήταν αυτό, γιατί πέρσι ήταν στη Λαμία και τώρα έστω και για λίγο έπαιξε στη θέση του Λαμέλα. Έτσι όπως είδα την ομάδα, σαν να ξαναβρίσκει τα πατήματά της η ΑΕΚ, λες και υπάρχει λίγη παραπάνω πίστη που στην αρχή τής σεζόν είχε χαθεί. Και τα με τα 100 ματς τού Αλμέιδα θα μπαίνει στη συζήτηση αν είναι από τους πιο σημαντικούς προπονητές στην ιστορία της ΑΕΚ. Αν πάρει τίτλο φέτος, μπορεί να εκτοξευθούν οι μετοχές του και να μην φύγει ποτέ".